ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
dzieki grunwald, tez jestem ciekaw jak tam twoje uzbrojone monstery sie maja na tych polach
ogolnie panowie to widze ze troche przesadzaja co poniektorzzy z tymi nawozami jak juz dajecie to glebiej troche hehe
Elo
Niestety panowie wyszla lipa
Z powodu bliskiego przypalu wszystkie rosliny zostaly zniszczone ;/ ehhh...
czyli in zakonczony
Trzymcie sie panowie i dawajcie jak najlepiej
Ja na chwile daje sobie spokoj z out-em i indorkiem :/
Jaki by swiat byl piekny bez konfidentów i pizd tym podobnych
pozdrawiam peace
Ogrodnik-PL16 też miałem kiedyś podobnie z in dlatego teraz tylko zabawa w out, nie ma sensu ryzykować, lepiej mieć czystą kartoteke a niestety żyjemy w troche zacofanym kraju a do tego ludzie są różni. Sadze od dawna ale tylko dla swoich potrzeb, niegdy nikomu nie sprzedawałem, nie powiem niekiedy się poratuje kumpli ale zawsze bylo tak że się gdzieś wyszło chłopaki postawili piwko a ja i tak jest do tej pory ale niektórzy tego nie rozumieją bo miałem kiedyś spięcie z gościem który sprzedaje u mnie doszło do tego że musialem mu "ręcznie wytłumaczyć" że nie podbieram mu klientów a to że sobie zapale z dziewczyną czy z ziomkami i nie musze chodzić do jakiegoś cymbała i płacić mu hu... wie ile to akurat moja sprawa. Troche się rozpisalem, ale właśnie przez tego gościa dalem sobie spokoj z in bo nie wiadomo co mu może przyjść do głowy i wole poprostu nie ryzykować. Pozdrawiam a Ogrodnik-PL16 lepiej sobie odpuścić jeden sezon niż z głupoty innych ludzi zjebać sobie życie !!!
Murinus ja tez daje sobie na chwile spokoj
Chyba az sie przeprowadze do wlasnego domu i bd na swoim lub bd mieszkal w innym kraju <lol>
pozdro wszystkim i trzymajcie sie
Wysokich plonow :d
bd tu zagladał
szanuj sie bracie ! to i inni cie uszanuja !
nie pchaj sie na piwko z poczestunkiem , to do niczego dobrego nie prowadzi , glowa pijana dupa SPRZEDANA ! a jak chlapniesz jezykiem o tematach GROW to daj wiary , ze ludzie na to nie pozwola !!! to tez sie czasami tyczy naj-birzszych znajomych a juz nie wspomne o rodzinie hehehe
pozdro
p.s. .................ty mam znajomego co ma znajomego , a on znowu ma tam kogos kto sadzi jak bardzo tak potrzebujesz to raz na jakis czas moge go zagadac o TEMAT , nic nie obiecuje ale , a i podkresl ze NIC PEWNEGO !!!
aha
pojebalem pokoje , temat mnie ruszyl i myslalem ze jeZdem w naszych niipokojach hehe
dzisiaj wsadzilem 2 GRxV w jedna ( korwa na nieszczescie znowu okragla doniczke ) a jeden zostal w malej
LR ................ juz niedlugo.
oby pral tak jak WGLADA - armata czy chuj
indooRRmiXX, zaden FLUSHING tylko czysta woda na ostatnie 3 tygodnie ...
Szkoła, spot, szkoła spot i tak w kółko już nie mam czasu tu zaglądać, wszyscy ładnie, pięknie... bamse już się boje co to będzie za monster na jesień Tym czasem u mnie roślinki po wysadzeniu na spota w ciągu tygodnia nieźle w górę poszły. Wszystkie są podobne więc pokaże tylko jedną. (fotki z wczoraj)
Dostały papu i pożegnałem się z nimi na tydzień. Mam tylko z kretem problem bo przechodzi sobie przez dwa dołki. Skonstruowałem własny odstraszacz
Działa jak wibrator Miałem włączone dwa dni i kreta nie było, akumulator padł i kret powrócił. Tymczasowo ogrodziłem dołek tekturą bo tylko to miałem pod ręką. Mam nadzieję, że się przez nią nie przedostanie.
@Ghonox na przesyłkę z MS czekałem 1,5 miesiąca i... się nie doczekałem, przez pierwszy miesiąc w ogóle nie została wysłana, a potem, gdy rzekomo została nadana i tak nie przyszła. Zamówiłem więc w innym seedbanku i przyszło w 3 dni Master Kush, który właśnie wzeszedł, gratis 5 Swiss Mixed, ale tylko jedno wykiełkowało po tygodniu... Zobaczymy czy wzejdzie. gout08
Pozdrawiam
Rozjebały się jednocześnie dwa wentylatory kanałowe chłodzące cooltuby. Jeden w jednym boxie, a drugi w drugim. Wychodzi na to, że wentylatory po prostu były chujowej jakości, a przede wszystkim TEJ SAMEJ bo klękły w podobnych momentach.
Roślinki się troche przysmażyły. Wentylatory całe potopione, z jednego został wystrzelony wirnik - dzięki Bogu nie poleciał w stronę lampy bo byłoby po lampie.
Szczęście w nieszczęściu.
W związku z tym roślinki będą miały długą noc. Coś koło 48-72h. Nie wszędzie można kupić odpowiednie wentylatory więc będzie trzeba jechać szukać do innych miast. Zakupy internetowe odpadają bo paczka (na 80%) dotarłaby dopiero w poniedziałek znając przelewy bankowe, pocztę polską i sklepy internetowe/sprzedawców allegro.
Rośliny są w około 6 tygodniu od przełączenia na 12/12. Czy znacząco wpłynie na plon/jakość i ogólny ich wigor te długa nocka czy to jakoś przeczekają?
Mam w domu jakiś słaby wentyl 100m^3/h i nie wiem czy z nim coś kombinować bo efekty i tak pewnie będą mizerne, no ale jeśli taka noc (nawet 72h) ma zaszkodzić znacząco rośliną to będę kombinował nawet gdyby to było bardzo problematyczne!
WNIOSEK JAK KUPUJECIE WENTYLATORY TO KUPUJCIE NAJLEPIEJ DWA ZESTAWY EWENTUALNIE POMYSLCIE NAD SPRZETEM DO CHLODZENIA ASEKURACYJNEGO GDYBY GLOWNE PADLO.
EDIT-NEWS-POZYTYWNY
Obdzwoniłem okoliczne sklepy (te które były na panoramie firm) i pizda.
Za to troche pojeździliśmy z kumplem po mieście i powchodziliśmy do różnorakich sklepów o tematyce elektrycznej i/lub budowlanej i w końcu dostałem wentylatory kanałowe. Miały 2x mniejszą wydajność niż potrzebne, ale chuj kupiliśmy, żeby zobaczyć jak będą działały. Dzięki nadzwyczajnej kreatywności w drodze powrotnej do domu zauważyliśmy, że "śmigiełko" z nowego pasuje do starego wentylatora w którym się tylko "śmigiełko" stopiło i pogięło.
Miejmy nadzieję, że śmigiełko rzeczywiście pasuje hehehe.
No ale chuj. 3-4 tygodnie to pocisnę na mniejszych wentylatorkach najwyżej troche temperatura będzie wyższa. Teraz mam idealną. 25 stopni 10cm nad doniczkami i 32 stopnie na poziomie szczytów mniej więcej. W nocy 19 (kocham późną wiosnę i wczesne lato! ).
PRZYCZYNA ROZPIŹDZIEJU
Może teraz co nieco o przyczynie.
Najbardziej prawdopodobną przyczyną było to, że wentylatory wyłączały się równo ze światłem. Może trochę bardziej szczegółowo.
Wentylatory były przymocowane do cooltube i wpychały w nią powietrze z boxa. Od lampy(żarnika/żarówki) do końca cooltuby (czyli początku wentylatora) było jakieś 20cm. Gdy sprzęt się wyłączył to cooltube nadal zostawała ciepła i temperatura oddziaływała na wentyl który nie pracował.
W związku z tym, że ja mam wypierdalane powietrze rurami praktycznie na zewnątrz to przy odpowiednim kierunku wiatru powietrze z zewnątrz może być wpychane do boxa (i czasem tak jest) do boxa kanałami które normalnie (gdy sprzęt działa) działają wywalając powietrze out.
Przy sprzyjających okolicznościach wentylatory miały pełne prawo się lekko pogiąć.
Wniosek: Chłodzenie cooltube powinno pracować jeszcze 30 minut po wyłączeniu światła
hehehehe
Jednak uprawa zioła to jedna wielka przygoda. Już do mnie strzelano - myśliwy. No może nie do mnie ale w rejon w którym byłem. Wciągały mnie bagna. Teraz o włos od pożaru hehehe. JAJA w CHUJ hehehehe
Oł szit, załamaliście mnie z tym co piszecie o magicseeds... :\ Czyli Lr na outdoor mam już z głowy, bo nie mam kasy na nasionka następne teraz. Jutro (może dzisiaj) przykręcę lampę i box gotowy. Włożę 1 100W żarówkę zwykłą, zobaczę, jak się grzeje. Będzie tam 4 świetlówki (24W philips, 1500lm jedna, razem 6000. Pow 0,1m2). Mam nadzieję, że 2 wentylatory komputerowe wystarczą
(1in, 2out). Ustawione tylko na 1/3 mocy (4,5V) żeby słychać ich nie było. A jak nie wystarczą, to kupię jeszcze 2. Jeden na lampę, drugi na wylot.
Podajcie numer konta na jakie mu przelewaliście siano.
Napisze się pismo do urzędu skarbowego i oni zrobią mu taki gnuj, że chłopak będzie musiał zapierdalać 5 lat, żeby wszystko oddać, albo uciekać z kraju hahaha.
Wątpie, żeby miał znaczki, sraczki nip srip regon sregon i płacił uczciwie podatek nie mówiąc już o sprowadzaniu nasion.
Apropo wentylatorow to chcialem tylko dodac, ze u mnie dziala to tak: przy 600 W Hps mam jeden wentylator liniowy<275m/h> podlaczony do filtra weglowego ktory chlodzi lampe i zarowno pozbywa sie zapachu, wciagajac powietrze z roomu <1,20mx1,70m>, temp max dla wentylatora jest 70C, wszystko dziala dobrze !
I po chu. takie smaki robicie, lepiej gowniarzy zdjecia wstawiajcie
Dobra, w koncu wzialem aparat na spota no a efekt widac ponizej, sa to marocki i easy sativy. Pozdr
chcialem wam pokazac co mi sie udalo w holandii o czym juz dawno wspominalem ze tam jade cos uprwiac. nie nudzac mowie co i jak. odmiana to snow white z spliff seeds. niestety tylko takie byly dostepne feminizowane pod lampe w eindhoven!! a propos to eindhoven jest slabo bardzo slabo zaopatrzone w seedy i wogole sprzet tez tam maja nie najlepszy. Amsterdam rządzi!
5 x feminizowana snow white pod laczna liczba watow 650. lampa hps, oczywiscie philips 250W oraz sylvania 400W od kolegi z forum (dziekuje za te lampe oficjalnie, pozdrawiam) lampy zwieszone z sufitu szafy, wentylacja pasywne wloty powietrza, wylot wiatrak 0,35 m3/minute. wymiana powietrza w szafce ~6x na minutę (sporo). ziemia kwiatowa, zadne wynalazki, wspaniale sie spisala. nawozy Plagron organiczne Grow i Bloom. wysokosc uzytkowa szafy jakies 160 cm. c.d.n
mam bardzo sporo materialu i malo czasu na dzisiaj wiec bede wam pisal powoli i zdjecia tez stopniowo zgrywal jesli mozna. mam tego mase do opisania ido pokazania i chce to zrobic dla was pozadnie plus smoke reporty ale to musze zaczac palic tego stoner'a
Ej no HODOWCA narobiłeś mi takiego apetytu, że aż musze zaraz zrobić sztukę, żeby zapomnieć o twoich gigantach, przy okazji mam nadzieje, że sam bede miał takie pod koniec września
K+
Alijah też nie odstajesz! Ale musze spread some reputation, więc troszkę poczekam na coś smaczniejszego, i przy okazji jutro nadrobię fotkami
Trzymta się, lecicie jak nie powiem co ;]
Co za dzień ufff
Murinus z chęcią bym ci pomógł ale nie mam jak się z tobą skontaktować
albo daj gg w reputation points! Jesli w ogole mozna je rozdawać przed 50tką...
Hohoho kogo moje piękne oczy widzą. Pes3fan, nie tęsknisz za ojczyzną? do dziś mam w głowie Twoją plantację na dachu hehe. Ostatnio nawet threada Twojego przeglądałem Z outem coś robisz czy tylko szafa?
pozdro1410