What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

tomato

Member
Veteran
na poczatek troche wazeliny
bo wszyscy macie zajebiste rosliny :headbange

wlasnie wrocilem ze spaceru. moja salata pomalutku idzie do przodu, troche sie obawialem tego wrzucania pestek bezposrednio do gleby, ale jest calkiem spoko.takze jak ktos ma za duzo pestek, to nie ma sie czego obawiac.
ale do rzeczy. to najwieksza moja salata, troche nadgryziona, ale prze do slonca ostro. niestety, zgubilem gdzies rozklad jazdy i teraz nie wiem co gdzie rosnie :joint: to moze byc marocxnl albo gfxvictory (thx vod !)

22085salata_10_05_08.jpg

a tu kolejna, po niej widac ze planty domagaja sie juz papu.

22085salata_chce_papu_10_05_08.jpg

niestety, sa tez i porazki, jak to na partyzantce bywa hehe. w jednym miejscu mialem wrzucone wszystkie LRy, cieszylem sie jak dziecko ze bede mial troche tych wczesnych krasnali, a tu takie cos mnie spotkalo.. :cuss:

22085ale_dol_10_05_08.jpg

pozdro :rasta:

bogusik2

Member
Quake nie ma to tamto :) jestesmy ci dluzni za rozdawanie milosci i pieknych idei :)
A odmianki to KOSMOSsss Purple Peace daje dym jak mleko - bialy, gesty - wogole nie czuc ze wduychasz dym :) cos jakby oddychac gesta mgła hehe
Green Ambasador zrobil kawal dobrej roboty z breedowaniem oryginalu :)
Panowie pieknie dajecie :D LDV mowisz masz hehe to jest okolo 4 tydz. flo grapka..

12128aaaa4_tydz.jpg

aaaa no i sprostowanie!!! LR od Plantatora nie maja niezlej kielkownosci tylko je** 100% :D hahaha debesciarskie nasionka :p pzdr

NiceGirl

Well-known member
Veteran
Hej ok troche sie balam i dalam im po malej lyzeczce dolomitu oraz po pol nakretki biohumusa ;D
Zeby nie bylo off to fotka moj weg boxika, prosze nie komentowac uchwytyu do lampy , btw w budowaniu boxow jestem kompletna niezdara :D.

To jest domowy Shaman ktory i tak splonie dzisiaj:

Nie ma sensu przesadzac bo to idzie na Out ;D

Last edited:

Ghonox

Member
To teraz fotki z ogrodu Chlodek'n'Ghonox

Całość:

Najmarniejszy plant... Złamał się po drodze ;<

Ten trzyma się nawet dobrze ;]

I 3 fotki najlepszeo, najszybciej się rozwijającego. Zasiatkowany (liczymy na to, że wyjdzie taki SCROG, albo przynajmniej sarny jej nie zjedzą).

Dzisiaj na spocie, przy sadzeniu, widziałem sarnę w odległości 5m od spota... Chyba tam spała wcześniej ;D

Dobrym pomysłem jest zrobienie 1 plantowi (temu za ogrodzeniem ;]) szklarni?
Nakryć ten jego druciany namiot workiem przeźroczystym. Nie tracił by tak wilgoci, cieplej by miał, ale też nie było by cyrkulacji powietrza. Dać na 4 dni to się nic nie stanie? Szkoda by stracić roślinkę przez eksperymenty...

Last edited:
D

dEv-9

Pieknie chlopaki sobie radzicie, mam nadzieje ze juz duzo roslin oddycha swiezym powietrzem :laughing:

Wiec daje cos od siebie w koncu.. :bashhead:

AHA I TE WYRWANE TO PO SESJI DOPIERO ZOSTALY:)

Najpierw low ryderki, cala rodzinka.

Na poczatek 1 meski i 4 zenskie(meski wyrwany)

2 meskie i 3 suczki(meskie wyrwane)

2 meskie i 1 prawdziwa maciora(przeznacze te 3 rosliny na nasiona, musze tylko je przesadzic gdzies daleko... co by innych nie pozapylaly)

2 meskie i 2 zenskie(meskie usuniete)

2 zenskie i 1 meski (meski wyrwany)

4 suczki... niezly burdel sie szykuje :rasta:

Cos je low rydery, niektore maja wiecej dziurek, inne mniej a wiekszosc wcale. Na roslinach znalalem koniki polne, ale teraz pytanie, czy one niszcza te szkodzinki co mi rosliny podjadaja czy to one skubia roslinki!?
3815lrcosgoje.jpg

Mam problem.. trzymalem rosliny pare tygodni pod lampa 12/12 i niewiem czy to im zycia nie spierd... :(
Mialem jeszcze jednego spota, do dzisiaj, rosly na nim 4 roslinki tych samych odmian, ale wstawilem tam te ktore uznalem na oko ze meskie, wpadam dzisiaj a tam 2 rosliny uschniete/stratowane a 2 meskie, 'no to pizda' sobie pomyslalem i na dniach wrzucam nowe pestki do wody.

Mam nadzieje ze te roslinki normalnie przejda wega chodz juz niby widac na nich topki, 4 sa zenskie. Jak mieliscie takie doswiadczenia to chetnie wyslucham jak sie potoczyly losy waszych malenstw.

Purple Power x (sh x ms/lub EM) lub Maroc x (sh x ms/lub EM) lub OutMix(wszystkie baby)

Purple Power x (sh x ms/lub EM) lub Maroc x (sh x ms/lub EM) lub OutMix

Purple Power x (sh x ms/lub EM) lub Maroc x (sh x ms/lub EM) lub OutMix

:wave:

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Wlasnie wrocilem ze spotai chujnia troche powiem wam :badday:
3 planty ( 2 x rs i 1 moj mix) ojebaly mi zające :spank: na najwiekszej miejscowie gdzi emial isc bam x erdpurt, cale szczescie ze tam nie dalem go. musze stosowac wieksze stezenie sarny stop to wtedy je odstraszy.
To jeszcze nic, dokielkuje co mam i jakos zapelnie luke. bardziej martwi mnie to:

I po jakims czasie wyglada to tak:

Macie moze pojecie co to? Jakis grzyb czy ki chuj?

Optymistyczny akcent...maroc:

Last edited:

kempamc

Member
własny cross
2 LR#2xCoB z AF. (panny)

mutancik

a Tu druga panna z ladnymi genami niestety brak pylku ;/
byc moze clonik PP (lekko ukorzeniony) zacznie rosnac i pylic w ciagu 3tyg

maly kwiatek :)

dwie obok siebie

i w ogrodzie jeszzcze rosnie mi ;) :

G

Guest

sieeaa wszystkim
troche mnie nie bylo, ale nieco wymeczony w koncu wrocilem i widze ze mocno wszystko poszlo do przodu, a i pogoda nam dopisuje w tym roku. Jesli wierzyc synoptykom czy jak sie oni zwa.. ci od pogody, mamy miec dlugie i cieple lato i tak samo jesien. Zakladam ze zimy w tym roku juz miec nie bedziemy a snieg trzeba bedzie importowac.

poki co sie ogarniam w nowym miejscu, i w przestrzeni pobliskiej. na oucie siedzi juz w ziemi od 3 tyg okolo 30 feminisow roznej masci i chyba tyle samo regularow. na INie dochodzi SandStorm, leci juz na ripenie wiec za 7-10dni czas posepnego kosiarza nadejdzie.

pozdr 4all

naprawde niezle dajecie panowie i panie ;P
na PM. bede odpisywal na dniach ;)

PS: no i nabijac kasiorke dla biednych zaglodzonych polskich dzieci... bo widze ze cos tam malo sie dzieje ostatnimi czasy.

G

Guest

Finger,jaką masz ziemię? Czyto nie jakaś przechodzona? Mi wyglądana niedobór fosforu. Jeśli tak, może przesadź roślinki do lepszej ziemi...

C

Ca2

dEv-9: konik polny to taki sam narkus jak i ślimak. Sam kiedyś nałapałem kilkadziesiąt sztuk do ptaszników i w domu karmiłem je liśćmi cannabisu. Żarły bez opamiętania.
co ta jedna "Purple Power x (sh x ms/lub EM) lub Maroc x (sh x ms/lub EM) lub OutMix(wszystkie baby)" taka kwitnąca? Bardziej bym powiedział, że zaskoczyło AF u LRa;D

divinorum: zacnie dajesz In&Out

kempamc: uroczy pomidorek ;) tak ładnie pod sodówą rośnie?

Ogrodnik: gęęęęsto ziooom!

Zaiwaniam wszystkim K+ za zacne foty!

Finger

Outdoor grower...
Veteran
grunwald said:
Finger,jaką masz ziemię? Czyto nie jakaś przechodzona? Mi wyglądana niedobór fosforu. Jeśli tak, może przesadź roślinki do lepszej ziemi...

Grunwald rosly sobie w substral osmocote 3 w 1. Teraz sa w miejscowej z dolomitem i saletra amonowa. Maroc nie narzekaja a to juz 2 RS na ktorym cos obserwuje ( tego bardziej zaatakowanego wjebal zając )
:1help:
Edit: czekam az sie zadomowia planty i rusza ze wzrostem to podkarmie je ekolistem standard beda odrazu zywiej wygladaly.

Last edited:

DuncanXX

Member
Finger ja jak mialem cinnamony w Substral Osmocote to mialem identycznie! Przeplukalem ziemie , zrobilem własna mieszanke i roslinki wyzdrowiały.

Wszyscy pieknie zielenicie !
:rasta: :headbange

Plantator

Well-known member
Veteran
dziś zapakowałem ostatnia turę przesyłek , niektóre już tylko z pestkami lr , resztą pestek albo rozdałem , albo wysiałem , na jesieni znowu pomyślę o was:]

szykujcie sie do odbioru:]

Last edited:

Finger

Outdoor grower...
Veteran
No spoko tylko one siedza juz na dworze i niechcialbym ich zabardzo stresować
Zreszta przeciez nie wyciagne planta z ziemi i nie obskubie mu korzeni z substralu :smile: Dobra przez najblizsze dni sporo wody z minimum biohumusa i moze dojdzie do siebie.
Dzieki Duncan.

G

Guest

hehehehehehe.... D TUSK przyznał sie do jarania bluntow !!!!!!!!!!!!!!

JEST NADZIEJA MOI KOCHANI :)

kempamc

Member
Tak wam sie Pomidore spodobał?:p ciekawe jak teraz z K+ bedzie xD haha

Ca2
rośnie to malo powiedziane ;)
male zestawienie w tym samym czasie wysiane.
ten w foli to parapetowy a ten w doniczce 0.5L-0.75L to boxowy :p
dla pomidorka pod HPSem trza bylo by miec chyba z 2m boxa xD
w donice 10L go walnac.. masakra by byla
strasznie duzo zre. podlewam go maxymalna dawka PK + 1.5 dawki Biohumusa i zero przenawozenia tylko trzeba go 2-3 razy na dobe podlewac

mniam ;)

w Boxie

widok na lampe

box od przodu

Last edited: