What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

G

Guest

:wave:

ona chyba nigdy nie skonczy!:wink: heh...
16863g13xww-10_04_80-med.jpg

16863g13xww-10_04_08-med.jpg

Last edited:

bogusik2

Member
Gelo no pewnie :D hehe tym razem mnie nie zabraknie :) ps. to od Ciebie wziol sie ten VxRS ktory teraz krazy w nasionkach i klonikach i robi furrore co nie? :D
Napiszmy cos o nim w temacie o breedowaniu bo to perełka w wielu polskich ogrodkach hehe :)
Ali coz to za bestia?! :D mialem kiedy podobnie cus jak uciolem wielkiej plancie (Purple Peace chyba) cala gore i lekko zrewegowalem :D jak zrobiles to od nasionka to naprawde musiales w to wlozyc kawal serducha :respect: ;]

12128slipfster_6_.JPG

Dr.D Im sorry for delay in answering :) I'll get into in by tomorrow for sure - its just i have dozens of unreaded pm-s and most of them is just some strange spams hehe Kind of lost myself in that mess :) wish you best as always bro :p
Kazuya fajny ten destrojerek :D bedzie z niego fajna kurtyzana :D pzdr

Kazuya, zrob update w swoim growlogu :) Bardzo ciekawi mnie Amnesia...Napisz jak rosnie, jak pachnie itd. Szukam jakiejs odmianki do dyskretnej uprawy (chodzi o zapach). Nie zdazylem sie zalapac na Cindy'99 ktora byla w jednym z polskich sidbankow...Tak bardzo sie napalilem (cinnamonem :D) na ta odmianke
pozdro

K

Kameleon

To może co nieco się też wypowiem.
Miałem okazje testować Vortex x Rosseta Stone co prawda nie wyhodowane przezemnie ale whatever....

Ziółko ma baardzo mocny zapach jak już było tutaj wspomniane. Zapach takiego typowego potu z nutą skuna lub skuna z nutą potu ;) jak kto woli. Jak schowasz 0.5 grama do kieszeni i siedzisz w aucie to pasażer obok czuje o co chodzi ;)
Dosyć mocne, ale kosiarzem nie jest. Ciężko się ocenia moc w sumie bo jest to kwestia subiektywna i każdy może mówić co innego. Napewno jest zadowalająca. Powiedziałbym że I liga dół tabeli.

aha zapomniałem dodać: smak dymu jest ogólnie niezbyt atrakcyjny IMFO ale być może za krótki curing lub nawozy itd.

White Satin (albo Santa Maria)
Zioło ogólnie bardzo dobre. Ktuchutkie czyli takie jakie miśki do jointów lubią najbardziej. Zapach świeży lekko owocowy z nutką hmmm czegoś dziwnego identycznego jak w C99 (nie chodzi o grapefruity). Przy paleniu smak a raczej lekki posmak w ustach lekko cytrusowy a wręcz cytrynowy.
Mocniejsze od VxRS. Działanie też lepsze. Czuć więcej energii niż po statystycznym ziole, ale czuć też ciężarki na oczach itd...
Ogólnie smakowo, zapachowo i działaniowo czuć różnice od statystycznego "skuna". Palenie mi się bardzo podobało, z pewnością posadzę w przyszłości jak tylko boxy będą wolne.

Ogólnie dziękuje za możliwość poszerzenia horyzontów. Z pewnością się za 9 tygodni jakieś odwdzięczę mam nadzieje w szerszej skali jeśli się wszystko uda :).

A teraz zagadka:

ta sama karta. I jak odczytać :bashhead: ?

Boguś dzięki za pomoc w spostrzeżeniu tego szczegółu

Last edited:
G

Guest

Boguś tak to klon, g13xww(dziekuje:D:wave:) revegowany z 2 tyg moze z hakiem (chodz teraz troche zaluje ze nie trwalo to ciut dluzej:smile:), wszystko dzieje sie dla zabawy!:D na pow 0,12 m2, hps 70w... od miesiaca podlewam roztworem Melasy buraczanej (wydaje sie ze roslina uwielbia to slodkie cos!:) oraz dopiero 3 razy dostala Tbloom z ghe... potrzymam jeszcze z 3-4 tyg...bo naprawde slabo zbiera sie do konca...Dzieki za zainteresowanie:wave:

16863reveg-med.jpg

Wszystkim ladnie rosnie! :yes: a w ramach przypomnienia temat nazywa sie "Co w ogrodzie..." bo co niektorzy lekko pozapominali:smile:
pozdr!

Last edited:
K

Kameleon

Właśnie właśnie.

Alijah mi przypomniał o czymś ważnym.
Dostałem gratis: ATA- Organics Flavor to organiczny preparat poprawiający aromat i smak owoców, wytworzony na bazie melasy buraczanej.
Wcześniej już miałem zakupiony cały stack nawozów GHE one part i je stosuje. Przyda się to w ogóle?

Jest sens to lać i jeśli tak to kiedy? Stosować równo z ripenem?
Większa ilość potasu nie zaszkodzi moim kwiatkom? Bo jak zaczne stosować to dodatkowo to się skumuluje z nawozami GHE

Stosował/uje to ktoś z was? Jesli tak to jakie efekty i w ogóle w jakim kierunku?
Ja mam posadzone wszystko w kokosie bo może to też mieć wpływ na efektywność więc wspominam ;)

PS: Sorry, że post praktycznie pod postem. Normalnie bym edytował, ale bije do tej 50tki jebanej i nie mogłem się pohamować ;)

EDIT:

Mnie jeszcze nakierował na SM ten intensywny zapach. Jak kiedyś wyrosła mi SM
też pachniała baaardzo intensywnie, ale troszke inaczej. Zreszta bylo to tak dawno, ze trudno porownywac.
Ogólnie dobrze, że się sprawa wyjaśniła i wiadomo teraz co to :)

Thor widzę, że jednak nie taki tylko outdoor grower jak sie zawsze wydawało ;)
Nie ma to jak dobry busz z topami w domowych warunkach ;)
Dzięki za ten link. Sporo tego, ale usiądę w weekend ze słownikiem i się przemęczę. :)

Na pm'y odpowiem jutro, bo mimo tego, że brakuje mi jeden post to jest ograniczenie na 10 postów na 24h, a ja limit juz wyczerpałem ;)

Last edited:

thor

Outdoor Grower, C99 Lover
ICMag Donor
Hej Kameleon,
duzo osob na IC uzywa melasy nawet przez cale kwitnienie, a szczegolnie przy flushu, sprawdz info
http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=32180&highlight=molasses

A tutaj co prawda nie moj ogrod, ale wyposazylem go w dobre geny. Cross naszego przyjaciela Kova po prostu bije na glowe wszystkie inne odmiany ktore tam sa. Jesli macie te magiczne pesteczki krzyzowki Schroma x BS x C99, naprawde warto przerzucic je na poczatek listy :D

94DSC00934_Large_.JPG

bogusik2

Member
Kameleon liczy sie intencja :) jak piszac nie myslisz o nabijaniu to pisz ile wlezie :p
I tak nikt nie patrzy tu na ilosc postów :)
Z tym SM i WS sam mialem ogrom smiechu :D
Paczuszke ogolnie otwieralem w samochodzi jadac z mamusia (;*) hehe
Juz po odpieczetowaniu koperty ze srodeczka wydobył sie super zapaszek rasowego ziolka :D nabilem pierwsza lufke czytajac uprzednio inicjały specyfiku - SM wlasnie
tekscik..
M: a co tak ładnie pachnie?
Ja: Santa Maria od XXX
M: świeta maria??
Ja: mmmhm nawraca grzesznikow
M: no to huchnij tu troche xD
ja: <buszek w twarz kierowcy>

Jeszcze dlugio potem myslalem ze palilem taka dobra Sante Marie jak jeszcze nigdy :) dopiero autor wprowadził mnie w poprawna interpretacje wiersza pt. ''WS" :) bo ziolem bylo White Satin .. mmmm ;D
Fakt faktem ziolko bardzo bardzo zasługujące na A+++ :)

E: thor popieram :) Kova genetyka i u mnie bedzie miala szczegolne miejsce :D pzdr

Last edited:
G

gelowas

...no i wywolaliscie wilka z lasu... :D
fajne ogrody maja twoi kolezcy, zapros ich na forum
OK, lista zaktualizowana
Kameleon, ale jajca, kilka dni temu widzialem identyczna karteczke i sie glowilem co to moze byc 'WS' , nie kojarzylem tego skrotu, (white skunk?) , a tu trzeba bylo odwrocic. troszke posiekany jestem.

LDV

Active member
Dla ścisłości.
To było WS czyli White Satin (chyba od Mandala Seeds? ). Kameleon i bogusik dali się nabrać, że to SM bo trzymali odwrotnie karteczkę... ;)
Na szczęście bogusik zwrócił na to uwagę i wszystko naprostował hehehe

Niezłe zamieszanie hehehehehehe :) Teraz już wiadomo skąd się bierze część nowych odmian hehehehehehehe

A tak wjeźdzając na inny temat:

Widzieliście takiego breedera o nazwie Ceres Seed?
Fajne mają opis bo podają spodziewany plon, ale w Xgram/Wat

W ogóle tak sobie przeglądam na spokojnie i jestem pod wrażeniem ile się breederów na lęgło choćby od czasów overgrow. Przemysł konopny się rozrasta. Teraz to już są olbrzymie pieniądze, a nie jak kiedyś (nie licząc holandii) domowa amatorska zabawa na sprzęcie często homemade ...
Rynek się rozrasta i jest niby lepiej, ale powiem wam szczerze, że z łezką w oku wspominam te stare czasy jak odbłyśnik robiło się z kawałka blachy do ciasta, a cooltube majstrowało się samemu....
Teraz można zrobić praktycznie wszystko i jest to tylko kwestia środków jakimi się dysponuje.

Last edited:
Witam
I tak oto potworki zostaly przesadzone do wiadereczek... :)
Mieszanka to zwykla ziemia + torche piasku + perylit + kurzak...
odrazu zostaly podlane biohomusem...
Gdy tylko pokarza plec to zostana przesadzone do jeszcze wiekszych wiader :D :rasta:
Krzaczki maja hmm... 19 dni od wyjscia z kubeczka...
ta najmniejsza to WW od FS :)
Jak kiedys bd mial checi to podpisze ktory krzaczek jest który... :D
25 - 27 przełacze na FLO
Komentarze i uwagi mile widziane
pozdro :joint:

Q_ba1

Member
hehe zbiory zbiory..
Cheese
38veg/5flo
i fotka dla dopełnienia całokształtu

kwiatki przeszly selekcję odrostów, która przetrzymały co najmniej świetnie :rasta:

Czekamy na:
253_cheese_1.jpg

regards
Q

C

Ca2

Ja napisze nieco odnośnie White Satin i Vortex x Rosetta Stone

WS:
Bardzo smaczne palenie dla palaczy z delikatnym(przejaranym) gardłem. Aromatyczne, lekkie i subtelne w działaniu (NIE ZANCZY SŁABE! UWAGA UWAGA SUPER HIGH :D ). Weed idealny na utlenianie w biały dzień.

VxRS:
Tutaj zaczynają się schody :) Bardzo intensywny zapach morderczego ziela. Działanie przyciężkawe z dobrym startem. Tutaj już można się przydusić rozpalając sprzęty. Loty z dość intensywnym body stoned jak dla mnie i preferuje bardziej wieczorami.

Obecnie jeszcze dopalam resztki swojej G13xWW i również ciężki shit mi wyszedł. Smak/Zapach/Moc: 9+/10/9+...dusi i zamula umysł. Jak paliłem z typem w połowie flow to kolesia za każdym jaraniem głowa bolała. Mnie w sumie często też ale dopiero jak puszczało. Dziwny weed. Jak najbardziej godny polecenia ;) Podobnie White Satin i VxRS

k_kaliber

Member
Ogrodnik-PL16 said:
Krzaczki maja hmm... 19 dni od wyjscia z kubeczka...
ta najmniejsza to WW od FS :)
Jak kiedys bd mial checi to podpisze ktory krzaczek jest który... :D
25 - 27 przełacze na FLO
Komentarze i uwagi mile widziane
pozdro :joint:
Ta sobie mysle
To to White Widow bez przyczyny nie jest w kazdym Holenderskim coffico.
Wiec najmniejsza nie znaczy najgorsza.
Zawsze znika najpredzej z zapasow;) :joint:
Pozatym jest ok. Ale ta jedna dluga rosline przywiazal bym do doniczki czobkiem do dolu.
Qba ale tam bedzie gesto.

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
piekne kwiaty w ogrodach .... panowie i panie posiadacie hehehe

to jest ta nieznajoma z malej doniczki(indoormix....)

czekam i czekam hmmm , ale sam tez jestem temu winny , zawsze jakos ja tutaj zlamie albo tam zagne... :headbange

kolejna euforia tak spokojnie sobie rosnie

a tutaj ta 3 bardzo ustawiona zyciowo heheh

mamy nastepna kobiete pod opieka - znowu euforia :bashhead: poszla dzisziaj spac

p.s. tutaj mam FEM passion , maroc, p.p , e.s , dzisiaj mialy leciec na miejscowke( juz chyba 6 tygodni maja ...????) ale tak sie pozmienialo heehhehe zona dzwoni ze jest DOBRY dom do wynajecia !!!! a i aparat nowy wpadl mi w lapy hehehe , nadgonie;) wszystko fotami nhehe , to nie koniec mego ogrodu heheh

pozdro

p.s. malo tresci w tych moich fotach ,

bogusik2

Member
Ogrodnik dajesz!!! :D hehehe a 16 to chyba kilo bedziesz wyciagal rocznie :p
Piekne roslinki :) Q_ba1 ta ostatnia fotka wyczesana jest :D ahhh nie ma to jak profesjonalizm polskich growerow na innych kontynentach :)
Jestesmy wszedzie :D co nie ziel? :D w tych twoich fotach jest wiecej uwodzacej tresci niz w wiekszosci bestsellerowych ksiazek :p
Ca hyhy 666 post jest taki jaki trzeba ;D pzdr

E: nie wkurza was to czasem? :p hehe

You have given out too much Reputation in the last 24 hours, try again later.

Last edited:

Obywatel-X

Member
gelowas

Cos pamiętam ze sweet roxana powstala z romp 19 albo romulan z czyms..
rosnie z wigorem, i ma naprawde niepowtarzalny taki kurwa zajebisty zapach :)
pamietam tez ze wykielkowala 15 styczen bodajże, a 21 marca jusz były topy jak szyszki, mysle ze jescze 2 tyg od 22 marca i byly by gotowe bo robily sie zułte włoski, fenomenalna roslina!!! fotki w galeri grow z 2005
Pozdrawiam wkrutce dam fotki aktualne :)

Last edited:

Latest posts

Latest posts