What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

LDV

Active member
Dajecie tutaj takie sugestie jakbyście byli z dziennika FAKT.
albo asystentami agentów CBS...

Q_Ba1 jak zapach przy uprawie? Cała chata śmierdzi?

E

Ergonomic

pierwsza sadzonka HxMW przeznaczona na mojego najlepszego spota... reszta nasion końcem kwietnia wyląduje w glebie...

Q_ba1

Member
W przypadku PP zapach jest nieprzyjemnie intensywny, filtr węglowy nie jest w stanie zneutralizować go w 100% także nawet przy zamkniętym namiocie aromat roślin wypełnia pokój, tylko pokój na szczeście, po otworzeniu namiotu zapaszkiem smiało można napawać sie w całym domu. Dwa dni temu pozyskałem z dziewczynek kilka próbek, które przy obróbce pokazały swoją prawdziwą moc, wietrzyć musiałem, a były to tylko jakieś dolne słabe colas

Cheese natomiast będzie jeszcze gorszy, własciwie to juz jest, niby dopiero veg ale daje o sobie znać

Dobre ziolo musi mdlić :rasta:

A

adrianmenyo

niemoge sie powstrzymac przed kolorowaniem, znalazlem kilka ciekawych fotek, jedne juz byly w tamtym roku inne nie... jestem taki chory ze nie idzie palic, darowalem sobie i od 2 dni poszcze, (Jest okazja, zrobie sobie przerwe, z miesiac tak jak co niekotorzy zachwalaja ;)) ... eeehehehe) za to ogladam ogladam, i gratuluje wszystkim, bo macie naprawde kosmiczne roslinki...

I na koniec moja zeszloroczna "maskotka" rosnaca przy oknie w doniczce 1litrowej (lol hehe) to bylo freebie od grypsy, chyba african DP x Skunk 1 co dzien wstawalem, rzut okiem przez okno i odrazu mialem roslinke przed oczami hehe

:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: bylo moze 5 gram, ale smaczniutkie :>

Pozdrowionka!

Siemano
Potworki juz troche podroly :)
jak narazie 16/8... kwietnia daje 12/12
Narazie nie nawoze... za jakis tydzien przesadzam i zaczne lac biohomusem...
na dniach blanuje zrobic bimbrownik i kupic nawilzacz :)
uwagi i komentarze mile widziane :)
fotki co tydzien postaram sie robic...
niewiem ktora odmianka na jakims miejscu ale jak poprzesadzam to podpisze wszystkiego...
pozdro

G

Guest

Ogrodnik: sporo tego masz, co to za odmiana Kalinka? ;)
ja bym ta elektryke w prawym gornym rogu jakos oslonil coby zadna woda tam nie poleciala przez przypadek

A

adrianmenyo

to chyba by musial zalac cale pomieszczenie zeby sie woda podniosla ponad ta deske na ktorej stoi, dla mnie jest dobrze...
Ogrodnik a bedzie jakas rura wyciagajaca powietrze z tej cool tuby?

Super to wyglada, maluchy fajne, masz tam wesolo, ja bym sie nie nudzil - zawsze jak pujde do roslinek to mnie wetnie na dluzszy czas ;D
Pozdro i powodzenia!

G

Guest

nie no :) chodzi mi o chlapniecie a o to juz troche latwiej np przy podlewaniu czy cos wiadomo pralki tam nie ma to pomieszczenia nie zaleje ;)

Obywatel-X

Member
Siemka
jak karmić Big Buddha cheese? jest dopiero na starcie.
mam hygrozyme
canna
bio vega
bio flores
canna pk 13/14

teraz mam northern light z hqs na flo,
ile pk,bio flores, hygrozyme?
trzymac sie standardowych dawek?

gro room
weg 4x18 fluoro 2xcw 2x ww,
flo 400w hps phillips
koło 1 m kwadratowy
6 roslin, 1 nl 5 fem bbc

Pozdrawiam
edit-ort.

Last edited:

Q_ba1

Member
Obywatel-X - jesli piszesz ze Cheese jest dopiero na starcie to pewnie spokojnie sie veguje, a skoro tak jest to normalna dwaka do max podwójna of canna bio vega zrobi co potrzeba, jeśli roślinka jest mlodsza niz 2-3 tygodnie to nie ma sensu jej nawozić chyba, ze nie jestes pewien jakosci ziemi

NL natomiast poczęstuj podwójną dawką canna bio flores, pk 13/14 gdzies w polowie kwitnienia zalecane dawki

Moglbys jeszcze podac wiek dziewczynek, cos o ziemi, rozmiarze donic, dlugosc vega, metody treningu, jakies fotki moze etc^^

O i właśne tak bym to widział, nie wypowiem się tylko na temat hygrozyme bo nie mam z nim doswiadczenia i tu ustąpie innym..

zork adrianmenyo ma racje... niema szans zeby sie tam zalalo... specjalnie tak jest... jak bd wsieksze donice dopieor tam to poza boxa... a przy podlewaniu uwazam i napewno nic nie kapnie :) byly male cyrki z tym kondensatorem bo nie laczyl jakies kabelki sie pourywaly ale wszystko polutowalem i hula jak gitara :)
zrobilem wlasnie bimbrownik i dalem tam rurke :)
teraz tylko czekac az zacznike feremtowac...
wie ktos po jakim czasie zacznie sie wytwarzac CO2??
Kalinka to jest jakis mix HoT <respect> niewiem dokladnie co to jest ale ladnie sie zapowiada :)
zostawie w tym boxie tylko :
3 x romulan SSH-ST
9 x kalinka
9 x sensi skunk
Reszta idzie na pole za ok jakis tydzien wtedy kiedy przesadze je do troche wiekszych :)
Am sie spisał :D
Dzieki za slowa uznania :)
pozdrawiam

Tak własnie myslalem :)
Wiedzialem ze kali mist ale niewiedzialem z czym :)
teraz juz wiecie :)hehe
mam nadzieje ze wiekszosc krzakow bedzie mialo raczej high sativkowy bo indyjek nie lubie :)
Ponowiam pytanie : niewie ktos po ilu dniach mozna sie spodziewac produkcji CO2?
pozdrawiam

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
Ladne tutaj ogrody roskoszy macie hehehe
ja bylem dzisiaj w moich ogrodkach , i jest jak jest tzn.
jedna miejscowka spalona kroliki , lisy ???,
2 miejscowka elegancko ani cienia zycia hehehe tylko moje planty -jak narazie
3 miejscowka cos tam zyje ale nie wiem co i skubie mi planta

1

2

3

jedne rosna inne nie ...!

pozdrawiam

G

Guest

zielzielona: szybko wyrzuciles na dwor planty zycze ci zeby nie przemarzly i bylo z nich duzo uciechy :)

a tu co mi wyroslo na poczatku marca na miejscowce po zeszlorocznym oucie Early x LR F2 samosieja :) jak uda sie ktorejsc przetrwac to ja zostawie mimo ze miejsce zarezerwowane dla innych

Last edited:
G

Guest

Hehehe.. Widze ze sezon mozna uznac za rozpoczety !!!!!
ja tez sie ostro szykuje z poziomka na wiosenne wyprawy, chce poczekac az bedzie stabilna pogoda bo odmiany mam wrazliwe nie co. pokoloruje moze troche za duzo ale nazbieralo sie tego przez te konserwacje na serv.
to tak na szybko, z przed konserwacji.. juz nie pamietam kiedy foty robilem:

obecnie juz leca na Flo od jakiegos czasu.. z tylu superG,AngolaVerde i PP..

armia zbawienia.. pierwsze uderzenie na misje specjalna /o tym pozniej/

szczesliwa torba.. na szczescie ;) bo od szczescia wiele zalezy

wyzej wymienione .. chyba z tydzien temu.

PakVall i SandStorm na pierwsze rozsady..

PakVal obeznie juz go kopce.. ciecie okolo 42dnia wysmienity..naprawde polecamy

sandstormy .. ukorzenialy sie odrazu na 12/12 i takie mikruski z nich rosna ale juz sa cale w krysztalkach a nawet topow nie wyksztalcily :D

mamuski.....15W LED

a teraz wyglada to tak:
SuperG,Angola,PP

tu sie nie wiele zmienilo... hmmm...

lewa PP, front SuperG, prawa AngolaV

tu SandStormy na 10-15dniu Flo

jestem w trakcie stawiania 2poziomowego boxa.. wiec ogolnie jestem non stop nieprzytomny, jak nie praca to do pozna siedze i kombinuje jak najlepiej przestrzen zapelnic....

I na koniec kilka slow o projekcie:
celem jest kilka placowek rzadowych na terenie RP.. staralem sie podniesc poprzeczke wiec sa z tych lepiej pilnowanych ;) zadaniem wysad, podstawowa opieka w trakcie wzrostu i pomyslny zbior. plan powstal kiedy jeszcze mocno PIS sie rzadzil, teraz nie ma komu zagrac na nosie... wiec traktuje to poprostu jako wysad w najlepszym z mozliwych miejsc: ani grzybiarzy, ani sarenek.. ani zwyczajnych wandali... oczywiscie z racji okolicznosci warto jest zaopatrzyc sie w najniezbedniejsiejsze pomoce.. w koncu nie jest to madra zabawa /wrecz glupia/ i nie wolno dac sie zlapac... nie polecam nikomu. pelny raport dopiero po zbiorach z racji bezpieczenstwa. ale fotki pewnie powrzucam.

najwazniejsza jest saperka!! w koncu trzeba je jakos zasadzic...

wazna jest tez wiedza o poczynaniach naszych nieswiadomych i kontakt z zabezpieczeniem w postaci zony... jesli chodzi o transport... coz... zawsze mi wpajano. najbezpieczniej przez HALO... w tym przypadku najprawdopodobniej z szybowca balonu... na heli raczej nie ma co liczyc :D

pozdr 4@ll no i w imie globalnej walki z brudnym powietrzem... obsadzmy cala polske na zielono.

PS: tak tak w imie wolnosci dla tybetu rozwazalismy z poziomka atak konopny na ambasade chinskiejRepublikiLudowej ale z dwuch powodow to nie moizliwe.
raz.. nie ma gdzie posadzic.. no chyba ze na dachu bo tak to kompletna lipa.. dwa.. komunistyczne swinie maja tak malo miejsca ze nie ma jak tam bezpiecznie sie dostac i wydostac... wiec plan upadl :D

urban

Active member
Hej divinorum, dokladnie to była algola verde x banghi :wink:

A co do Tybetu http://wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=10742 i tyle na ten temat.

72491132427973379s.jpg

Finger

Outdoor grower...
Veteran
Divinorum taki noktowizorek to by mi sie przydał :D:D, zarzuć pma gdzie takie cudo mozna wyszpącić.
Pzdr dla ekipy i powodzenia w szukaniu miejscówek