What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Co w ogrodzie rosnie Ci??? 2008!

rafjol28

Member
:headbange Witam.Moje kobitki poszły dzisiaj pod nóż.Bedzie co palić :rasta:

edit (kov) propozycje wymian nie na open forum

Last edited by a moderator:

green.smoke

Member
zazdrosze wam chlopaki, macie co palic, a mi sie juz skonczylo, za pozno sie
obudzilem z tym inem :/ a na bank nie bede kupowal :]
no ale jeszcze troche :D w sumie to kto nie robi przerwy ten szybko traci nerwy :]

Zathir

Member
Witajcie!
Pieknie wam wszystkim rośnie! U mnie ładnie do przodu ;)
hps 150w

DUrban x Hollands Hope 31 dzien 12/12:
30389P1000009.JPG

30389P1000016.JPG

Swiss Bliss 31 dzien 12/12:
30389P1000017.JPG

Pojawił sie tez temat Drosera capensis. Moja ostatnio zakwitła, niestety musiałem wyciąc cały kwiatostan bo roslinka straciła połowe lisci.

30389S6307833.JPG

30389P1000060.JPG

30389P1000148.JPG

pozdrawiam :wave:

G

Guest

Rafjol gratuluje udanej uprawy :D Teraz to juz w sumie tylko smacznego mozna zyczyc :)
Green.smoke ogólem fajne plany, ale zdeka wyciagniete :D Co to za odmiana wogóle ?
Zathir widze outdoorowy crossik :D Masz jakies problemy z jego moze nadmiernym wzrostem ? Ladnie kwitnie :D Powodzenia.
Co do rosiczki zajebiscie Ci rosnie, jak stara ogólnie jest ta roslina ? Zajebiscie ze zakwitla, trzymasz ja w boxie ? Elo

Zathir

Member
Mam boxa wysokiego na 140cm, roslina ma teraz gdzies 60 cm + 27 doniczka i jest wygięta na kształt pochylonego S. Wszystkie moje rosiczki wyhodowałem z nasion, tą wrzuciłem do torfu na początku października 2006. Od stycznia trzymam ją najpierw pod hps 150w a teraz siedzi w boxie pod 4 swietlówkami razem z innymi roslinkami ;p
30389S6307835.JPG

G

Guest

Zajebisty drugi boxik, urokliwe rosliny niczym te z pierwszego boxa :D :D Tylko z pierwszego bedzie ladne wynagrodzenie :D Chociaz nagrodą tez jest mozliwosc codziennej obserwacji wzrostu swych malenstw, masz czym nacieszyc oko :D
Co tam jeszcze masz za roslinki ? Z przodu o ile dobrze widze to inna rosiczka, a z tylu ?

Zathir

Member
James :respect:

Pod swietlówkami mam jeszcze Bazylie cytrynową i czerwoną oraz melise. Trzymam tam tez klony i nadniach daje Amnesie do wegowania. Całością zajmuje sie moja ukochana ;)
Bazylia cytrynowa
30389S6307659-med.JPG

Bazylia czerwona
30389S6307662-med.JPG

Melisa
30389S6307661-med.JPG

pozdrawiam i dobranoc :rasta:

cgns

Member
Mój pierwszy grow: Big Bud (soil) + Grapefruit (hydro)

Mój pierwszy grow: Big Bud (soil) + Grapefruit (hydro)

Mój pierwszy grow - wiele błędów, ale pare rzeczy się nauczyłem...

Setup:
HPS 400
box 80/60/180
8 wentylatorów - 6 komputerowych + 2 łazienkowe
hydro własnej roboty wg: http://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=13327
ziemia do Big Buda - z kwiaciarnie - zwykła ziemi do kwiatków
nawozy GHE (cały komplet)

Na zdjęciach poniżej Big Bud to ta roślina po środku (największa). W tym momencie jest już jakieś 8 tygodni na VEGu. Była ostro trenowana a wcześniejsza doniczka była stosunkowo mała więc dlatego roślina moim zdaniem nie za wysoka. Dwie skrajne panienki to GF w hydro - na zdjęciach mają 6 dni od posadzenia sadzonek.

W międzyczasie rośliny zostały przestwione na FLO (dokładnie po 3 tygodniach od zrobienia powyższych zdjęć). Big Bud rozwijał się bardzo ładnie, Grapefruity nadmiernie urosły. Po przestawieniu na FLO urosły jeszcze o jakieś40-50 cm, dobijając liśćmi do lampy - efekt tego spotaknia na zdjęciach poniżej. W związku z nadmierna ekspansją GF, jeden z nich musiał wylecieć z szafy - był to ten najbardziej popalony przez lampę.

GF (5 tydzień FLO):

ZDJĘCIE RODZINNE:

BIG BUD (5 tydzień FLO):

Sorry za jakość zdjęć ale dysponuję tylko aparatem w telefonie.

PEACE

Last edited:
C

Ca2

cgns: niezłe krzewy...ale mają lekkiego głoda na PK.
Zathir: ja swojej Drosera spatulata nie obcinałem kwiatów mimo utraty liści...teraz mam od cholery roślinek i nasion więc się opłaciło poświęcić roślinkę mateczną :D
James Bond: Urocze foto ;) Może wrzucisz fote całości?

cgns

Member
Ca2 said:
cgns: niezłe krzewy...ale mają lekkiego głoda na PK.

nie mają głoda hahaha - końcówki liści są poprostu popalone od lampy. Kiedyś w ciągu nocy (dla nich to był dzień) GF urusł o jakieś 5cm (szok) i zjarał sie troszeczke :(

C

Ca2

Chodziło mi raczej o roślinę w pełnej okazałości ale przy okazji wkleiłeś bardzo ładne fotki ;)

LDV

Active member
@cgns

Czemu nie masz użytej cooltube tak jak powinna?
Gdybys zalozyl do tego rure z wentylatorem kanalowym (opcjonalnie jesli by szlo z komputerowym) to bys mial temperature obnizona skutecznie w pizdu.

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
No to co w ogrodzie rosnie mi? Dzis ostatni dzien vegu dla roslin posadzonych na poczatku tego threadu. 2 miesiace vegu, bardzo dlugo, ale prawie miesiac roslinki stracily na kurowaniu sie ze zlych warunkow klimatycznych w boxie. Okazuje sie ze w moim boxie HPS 250W w cooltubie powoduje zatrucie swietlne i wysuszenie mlodych sadzonek. Po 2 tyg od wyjscia z ziemi, kiedy sadzonki byly juz mocno skarlale i zazolcone, musialem zmienic im oswietlenie na 4 swietlowki 18W w oprawie rastrowej. I udalo im sie wspaniale wykurowac przez 3 tygodnie. Kiedy juz odbudowaly czesc korzeniowa i lisciasta, poszly z powrotem pod HPS.

Fotki z wczoraj:

widok boxa

LUI Legends seeds nr 1

LUI legends seeds nr 2

LUI Legends seeds nr 3

Ogers Kush S1 nr 1

Ogers Kush S1 nr 2

Do cardiela, niestety G13 x Diesel z head seeds zadne niewykielkowalo, szkoda przyjacielu, nie pokaze wypasionych szczytow courtesy of you.

Pozdr, kov

cardiel

Member
kov said:
Do cardiela, niestety G13 x Diesel z head seeds zadne niewykielkowalo, szkoda przyjacielu, nie pokaze wypasionych szczytow courtesy of you.

No to troszke lipa... Jeszcze komus z forum wyslalem ta krzyzowke, zobaczymy czy tej osobie wykielkuja. Tak pozatym to pieknie rosnie Ci :smile:

C. :joint: :wave:

cgns

Member
LDV said:
@cgns

Czemu nie masz użytej cooltube tak jak powinna?
Gdybys zalozyl do tego rure z wentylatorem kanalowym (opcjonalnie jesli by szlo z komputerowym) to bys mial temperature obnizona skutecznie w pizdu.

próbowałem, ale jak zakładałem rurę na cooltube to temperatura w boxie spadała do 15 stopni. rośliny są za blisko lampy (około 5-8cm) więc i tak za blisko, ale ponieważ to już ostatnie 4 tygodnie zostawiam tak jak jest. Od następnego growa będe wiedział, że rośliny na FLO mogą jeszcze sporo urosnąć.

HPS 150w CFL 2x24w 6400k polux 8 tydzien kwitnienia box nr. 2 :)

Cinnamon

White widow f2 grats z cannabis.fr.pl(wszystkie topki na pierwszym planie) jakies dziwne te szczyty :|

Dzis podlalem pierwsza dawka ripena...ciekawy jestem efektow:)

Latest posts

Latest posts