ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Byłem dziś na stawie komercyjnym takie łowisko ma kilka wad np to ze trzeba płacic za same łowienie i jesli bierzemy rybe to juz gruba kasa ale jak cie stac to cie nie obchodzi, takie lowienie troche przyponima podchody z karpiem w wannie ale ryb jest duzo i duzo ciekawych gatunków.
Wow Somelier złapałes jesiotra? Niezly niezly u mnie koles na swoim przywatnym lowisku wpuscil 3 takie po 20kg to po 3dniach zostaly mu 2 bo klusole mu siatka wyjely jednego... Polska ;/
Te 3 male rybki to klenie, w zeszlym roku zlowilem takiego ok50cm na odrze na kukurydze, wedke mi do wody wciagnal ale na szczescie zatrzymal sie kolowrotek miedzy kamieniami i jakos sie udalo, szkoda ze aparatu wtedy nie mialem. Teb bobr to na jakiej wysokosci ? Bo widze ze plynie juz bardzo leniwie, ja tez lowie czasami na bobrze ale na bardziej bystrych odcinkach w poszukiwaniu pstragaczy
Bobr piekne lowisko, uwielbiam tam jezdzic pozdro
Byłem połowić troche na sanie, w tym roku królują świnki a duzo mniej jest brzan i kleni
na focie świnki, certa a na samej górze jedyna brzana a to na nie polowałem ;(
Było jeszcze sporo małych cert, jelców i kiełbi ale nawet ich do siatki nie wsadzałem
innym razem:
następnym razem jak tam pojade pochodze troche ze spinningiem za pstrągami i zdam relacje
Na gruntóke i na spławik ale lepiej brały z gruntu na pażone płatki owsiane z tego co zauwazyłem to najczęściej stosowana przynenta nad sanem i najskuteczniejsza na brzany i świnki tyle że w tym roku coś mało wyciągłem brzan ale na jesień myśle będzie lepiej.
alijah lepiej na San masz tam pełno pstrągów, brzan, cert, kleni, świnek są nawet głowacice w pstrągowych odcinkach a nad wisłokiem łowiłem tylko 2razy w okolicach Rzeszowa tylko klenie ciągłem ale teraz to niewiem nie byłem z 4lata
dajesz te płatki na sito i zalewasz gotującą sie wodą tak zeby zmiękły ale nie zabardzo wystarczy troche polać, można zrobić z nich ciasto rozrabiając w rękach ale nie wiem dlaczego lepiej biorą na nawlekane ;P
Z tego co zauwazyłem najwięcej brzan jest nad Sanem na Słonnym jest tam tez troche tęczaków jak szukasz dobrych miejsc możesz tez spytać w sklepie wędkarskim w Dynowie jego właścicielem jest mistrz świata w wędkarstwie muchowym...
Musiałem tam opłacić karte na ten okręg na cały rok 218zł bo nie miałem wpisowego w tym roku przegieli podnieśli dniówki z 15 do 50 wiec za cene 4dni mam karte na cały rok więc jade tam w sierpniu na kilka tygodni będzie dobze bo brzany najlepiej wtedy biorą
mam podobny ponton ale jeszcze z niego nie łowiłem, patrz lepiej na wymiary a nie ilu jest osobowy- na moim pisało że jest 4osobowy a wchodzą ledwo 2
witam! ok dzieki giet za przepis!:smile:, ale pytajac o to popelnilem niezla gafe...zamiast 'pażone' przeczytalem 'prażone' heh i to mnie zdziwolo a tak to calkiem dobra przyneta, ale ja bardziej uzywam jej na jeziorze...platki na rzece szybko spadaja a ja cierpliwosci nie mam zeby nabijac je co chwile jeden po drugim hehe na ciasto jakos nie za bardzo...
Dzis kozystajac z chwili wolnego czasu wybralem sie na rybki, nie bylem dlugo bo deszcz nie daje spokoju juz od kilku dni! Woda skoczyla dosc wysoko, ale taka woda ma tez swoje plusy:smile: Wieksza ryba idzie do brzegu cos przekasic:smile:
Znalazlem super miejsce woda prawie stala...brania? jakies byly ale bez rewelacji. Na takiej wodzie mialem dawno temu niezla brzane
a tu tylko drobnica non stop :smile:
Dzis bralo na czerwonego, bialy i makaron byl ignorowany:smile:
Pozatym cos tak jakos slabo 'ICmag fishing team' :wink: wedkuje:smile:
co z tym tematem?! hehehe... Zathir jak brania bracie, pochwal sie co tam targasz?
alijah-Rzeka to bezrybna ;0 Narew.Przyneta biały robak + kukurydza.
Metoda drgajaca szczytówka z koszyczkiem a w nim zaneta rzeka specjal TRAPER.
o 3.20 w ruch poszła fifka z zajebistym holendrem niestety nie wiem co to była za odmiana .
POZDRO!