What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ciekawsze Filmy !

E

Ergonomic

Ostatnio miałem przyjemność oglądać film "Danny the dog" moim zdaniem bardzo dobry- świetne ujęcia, sceny akcji, bardzo ciekawa fabuła, świetna gra Jeta Li. Film ogólnie opowiada o gościu, który został "wytresowany" na doskonałego zabójcę przez mordercę jego matki, i w którym w końcu zostały obudzone uczucia wyższe... Nie będę opisywał całości bo to po prostu trzeba obejrzeć- gorąco polecam...

orangin

Member
O tym filmie "duch czasow" mozna powiedziec wiele (ale nie wiem czy bede mial tyle sily, zeby to wszystko napisac :joint: ). Przede wszystkim jest on efektowny, w zgrabny sposob wykorzystuje zabiegi socjotechniczne, mowiac wprost tworcy manipuluja obrazem i dzwiekiem, po to zeby wywolac pozadany efekt.
Generalnie film ten jest zlepkiem, postmodernistycznym teledyskiem nastawionym na wywolanie emocjonalnej reakcji ogladajacego. Juz sam fakt, ze czesc pierwsza jest zupelnie oderwana tematycznie od dwoch pozostalych, a jedyne co laczy te czesci jest alarmistyczny wydzwiek, swiadczy o tym, ze tworcy nie chcieli porozmawiac na jakis temat, ale zasiac niepokoj. Nie bede teraz drugi raz ogladal i analizowal po kolei, ale na przyklad mowa jest o tym zeby zadawac pytania, drazyc, rozwijac sie; slowem: gnoza w czystej postaci.
Moze najpierw o pierwszej czesci, ktora ze tak powiem najbardziej mnie dotyczy.
Czesto mowi sie, zeby nie oceniac po pozorach itp itd. Kazdy jednak cos takiego robi, mimowolnie. Gdy kogos widzimy pierwszy raz, juz go oceniamy, ogladajac film podobnie - od poczatku albo cos nam sie spodoba, zainteresuje, albo przelaczamy na inny kanal. Z filmem zeitgeist jest tak, ze szybko wciaga widza w swoj hipnotyczny rytm, ale jednoczesnie (mnie) zapala sie czerwona lampka, w skrocie moge to nazwac alarm antyszatanistyczny.
W ogole pierwsza czesc jest najbardziej szatanistyczna. Wszystko uklada sie w tym filmie w kosmiczna calosc, nadchodzi era wodnika itp. ale totalnym przegieciem bylo dla mnie kwestionowanie istnienia Jezusa jako postaci historycznej, ktora zyla tutaj 2000 lat temu.
To jest najnajnajnajbardziej szatanistyczne. W tej ukladance wystarczy poprzestawiac kilka klockow, i wszystko wraca na miejsce.
Cale to przedstawienie religii jako odzwierciedlenia praw rzadzacych natura jest bardzo dobre. Ja jako katolik nie moge i nie chce zaglebiac sie w rozne rzeczywistosci zamieszkane przez nie zawsze przyjazne istoty, ale wiem ze takie istnieja...
Sluchajcie, tak jak wspomnialem, z tego filmu (pierwszej czesci), po umiejscowieniu Jezusa jako centralnej czesci historii obecnej ery, gdyby zamiast KWESTIONOWANIA istnienia Jezusa Czlowieka, nastapiloby ukazanie Jezusa jako Mesjasza, bylby ten film dobrym narzedziem ewangelizacji.
W kazdym razie moje rozumowanie jest proste:
wszystkie te mity o Horusie, Mitrze, Krysznie itp. mogly byc proroctwami o nadejsciu Mesjasza (tak jak proroctwa biblijne), ktore - jak widzieli nie tylko czterej rzymscy historycy (dwoch uczniow Jezusa napisalo ewangelie, poza tym istnieje mnostwo apokryfow z tamtych czasow. Do tego zwoje Q, a ostatnio 'ewangelia Judasza'. W kazdym razie wg mnie ten kto kwestionuje zycie Jezusa jako fakt, jest takim samym idiota, jak ten, kto nie wierzy w istnienie dinozaurow), spelnily sie w osobie Jezusa Chrystusa. Wg religii katolickiej Chrystus zostal przeznaczony na Ofiare przed zalozeniem swiata, wobec tego odzwierciedlenie tego (historii Zbawienia) w przyrodzie (pory roku, uklady gwiazd), tez nie stanowi dla mnie sensacji. Wszystko, co wyszlo spod reki Boga (czyli wszystko), ostatecznie musi wrocic do niego i Jemu sluzyc. Co sie dziwicie, ze gwiazdy sie ukladaja 25 grudnia i wskazuja na Dom Chleba? Kosmos sluzy Bogu, bo pochodzi od niego, prosciutkie.

Co do pozostalych dwoch czesci: to juz bylo. Nic nowego dla mnie (nie licze tych falszywek, ktore sie pojawiaja). Jesli ktos chcialby obejrzec solidne opracowanie (moze nie tak sensacyjne jak zeitgeist ;o), ale na pewno dajace do myslenia, bo bardziej prawdopodobne) na temat terroryzmu polecam 3 czesciowy film "Power of nightmares".

Last edited:

bolk

Member
orangin co do Zaitgeist to troszke śmieszy mnie twoja opinia bo typowo pasuje do przykładu z dinozaurami w filmie :)
"To bóg podrzucił dinozaury żeby poddać nas próbie"
Nawet jeśli ziemia powstałą 80tys lat temu to dinozaury nie zdążyły by żyć i umrzeć na niej...
Świadkowie Jehowy twierdzą że jeden dzień dla boga to 10tys lat ale skąd na ziemi w związku z tym wzięły się dowody na obecność życia sprzed 200tys lat...
Jezus faktycznie nie został nigdy "udokumentowany" a jeśli zapoznasz się bliżej z mitologią egipską to sam stwierdzisz że połowa biblii jest z niej żywcem zerżnięta tylko imiona zostały pozmieniane tak żeby brzmiały bardziej hebrajsko...
Jeśli poczytasz trochę o genezie biblii i nie daj boże obejrzysz jakiś film o jej powstaniu - w szczególności nowego testamentu może zaświta ci lampka z pytajnikiem że coś tu nie gra...
Co do wtc i rządu światowego to są to dane potwierdzane i powtarzane przez wielu innych dokumentalistów. A o tej haniebnej organizacji rządu światowego możesz poczytać nawet na Wikipedii...
Śmieszne może się wydać dla ciebie już samo stwierdzenie Boga według "postmodernistycznego" stwierdzenia i poglądu kościoła co do jego istnienia. Dla mnie kościół rzymsko katolicki jest największa mafią jaka powstałą na ziemi i na dodatek utrzymuje się ze swoich kłamstw już prawie 2tys lat. Jeśli przeczytasz ze zrozumieniem ewangelie według Judasza może sobie coś uświadomisz chyba że jak jeden z moich kolegów jesteś tak zaślepiony i posłuszny księdzą że nie weźmiesz tego plugawego tekstu do rąk bo oni powiedzieli że to zło i nie wolno sobie nawet nim zaprzątać głowy...
Takie podejście jest dla mnie żałosne i mnie osobiście śmieszy, zamykanie się na niewygodne fakty to tak jak stwierdzenie że marihuana jest najzdrowsza na ziemi i jeszcze nikogo nie zabiła...
Nie ważne że ma 3 razy więcej substancji smolistych niż nikotyna, nie ważne że do dziś nie zbadane są w pełni wpływy na organizm THC. Nic nie jest ważne liczy się tylko ganja...
Można takie zachowanie przyrównać do zamknięcia ptaka w klatce i ograniczenia jego życia do 0,5m3 nie ma kontaktu z żadnymi innymi osobnikami swojego gatunku i nie ma kontaktu z resztą świata...
A przecież ktoś kiedyś powiedział "Im więcej wiem tym więcej kocham"...

Last edited:
G

Guest

:wave:
Wjechaliscie Panowie na bardzo wrazliwy temat...Uwazam, ze WIARA jest tym co sprawia, ze jest sie lepszym czlowiekiem... Bo w sumie latwiej jest w nic nie wierzyc i nic nie robic by byc dobrym, ale jak dlugo?!

Polecam film American gangster.dobra obsada, warto obejrzec w kazdy badz razie:D:wave:

Last edited:

orangin

Member
bolku, bolku, normalnie nie wiem od czego zaczac.
Po pierwsze: moglbys zarzucic argumentem w sprawie
bolk said:
orangin co do Zaitgeist to troszke śmieszy mnie twoja opinia bo typowo pasuje do przykładu z dinozaurami w filmie :)
"To bóg podrzucił dinozaury żeby poddać nas próbie"
Albo rozwin te mysl, bo choc jestem w stanie zrozumiec postawy fundamentalistow chrzescijanskich, to od siebie nic nie pisalem na temat wystawiania mnie na probe przez Boga. Jesli chodzi o znaki na niebie i ziemi, to stwierdzilem tylko, ze mnie NIE DZIWI, ze cala przyroda jest skierowana na swojego Stworce. Odnajdywanie tajemnych wzorow gwiazd, nadawanie im znaczen (i jak sie okazuje w niektorych przypadkach odkrywanie prawdziwego znaczenia) to domena astrologow, a nie katoli.
Troche nie wiem, jak z Toba rozmawiac, bolku. Chodzi mi o to, ze nie wiem czy jestes racjonalista - materialista, czy moze wierzysz w inne wymiary rzeczywistosci, niz te 4, z ktorymi spotykasz sie non stop. Nie wiem na jakiej plaszczyznie funkcjonujesz, wiec nie wiem jakie argumenty do Ciebie trafia.
Ale chyba nie racjonalne, skoro ktos Ci nakladl do glowy, ze Jezusa wymyslili zli ludzie, po to zeby zalozyc tzw. Kosciol i brac od Twojej Babci pieniadze... Sam polecasz mi zapoznanie sie z 'ewangelia Judasza': kolego, tam jest napisane, ze Jezus istnial... (Ty twierdzisz cos innego) coraz bardziej sie gubie, probujac wejsc w Twoj tok rozumowania.
Mimo wszystko chetnie poznam Twoja wersje historii powstania Biblii (a szczegolnie Nowego Testamentu :D). Bedziesz kwestionowal autentycznosc autorow, czy raczej rozpaczal, dlaczego tyle apokryfow nie weszlo do kanonu :D? Wg mojej wiedzy Nowy Testament zostal napisany przez: Mateusza, Marka, Lukasza, Jana, Pawla, Piotra, Jakuba i Jude. 5. z tych 8. autorow bylo uczniami Jezusa. Czy oni mieli zwidy i przez 3 lata chodzili za hologramem? Czy tez moze tych autorow tez ktos wymyslil?
Śmieszne może się wydać dla ciebie już samo stwierdzenie Boga według "postmodernistycznego" stwierdzenia i poglądu kościoła co do jego istnienia. Dla mnie kościół rzymsko katolicki jest największa mafią jaka powstałą na ziemi i na dodatek utrzymuje się ze swoich kłamstw już prawie 2tys lat.
Prosze, napisz pierwsze zdanie jeszcze raz inaczej lub powiedz mi wprost o co chodzi.
Co do drugiego zdania: Kosciol jako mafia. Coz, masz prawo do takiego pogladu, tylko tez prosze o wyjasnienie o jakie klamstwa chodzi. W kazdym razie, ja przypomne slowa Mistrza: "na tej Skale zbuduje Kosciol moj, a bramy piekielne go nie przemoga". Swieta Oblubienica, mimo wszystkich plugawosci i grzechow, ktorych sie dopuszcza, jest ta Jedyna, godna Oblubienca.

Piszesz tez o Rzadzie Swiatowym z takim zaangazowaniem, ale nie wiesz, a moze nie chcesz wiedziec, ze te organizacje sa swego rodzaju lozami masonskimi (Bildberg, Illuminati, Skulls & Bones itd itp), ktorych to jednym z glownych celow jest zwalczanie Kosciola.

pozdr.
o
ps. znalazlem zdjecie dinozaurow z mojego sadu:

:rasta: teraz juz nikt nie napisze, ze dinozaury nie istnialy

....a co do nowych filmow: We own the night :yes: super dramat
i jeszcze: zgryzacie nowe odcinki Lost? Pierwszy z nowej serii trzyma poziom :yes:

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
:friends:
Mowa o religii czy kosciele a moze o Kosciele i Wierze , a moze o zapedach nienawisci w wlasnym otoczeniu?
jesli mowa o religii to zostawmy w tyle kim ty JESTES(materialista,terrorysta czy jaraczem marihuany) .......TO JEST WIARA ...... i tego nikt nie zmienil i nie zmieni , a tu chyba jest lekarstwo na goraczke :nanana:
http://pl.youtube.com/watch?v=PybtBKSAtLM

P.s.Nasze Niepokoje ! :wave:

orangin

Member
Widze, ze bolku rekawicy nie podjales... sie mowi trudno. Mnie mimo wszystko temat nurtuje wciaz :D, ze postanowilem przypomniec sobie i Wam jednego z lepszych mozgowcow katolskich (i w ogole), G.K. Chestertona:

Ci, ktorzy mowia o poganskich chrystusach, wykazuja mniej sympatii dla poganstwa niz dla chrzescijanstwa. Ci, ktorzy nazywaja poganskie kulty 'religiami' i 'porownuja' je z solidnoscia i sprzeciwem Kosciola, nie potrafia tak jak my docenic tego, co czynilo poganstwo ludzkim, ani zrozumiec, dlaczego literatura starozytna nadal rozbrzmiewa w powietrzu jak piesn. Proba udowodnienia, ze glod to to samo co pozywienie, nie jest przejawem ludzkiego wspolczucia dla glodnych. Dowodzenie, ze nadzieja niweczy potrzebe szczescia, nie jest przejawem przyjacielskiego zrozumienia mlodosci. A dowodzenie, ze obrazy istniejace w myslach i podziwiane wylacznie w teorii, nalezaly do tego samego swiata co zywy czlowiek i zywa spolecznosc, ktorym oddawano czesc dlatego, ze byly konkretne, to zupelny brak realizmu. Moglibysmy rownie dobrze powiedziec, ze chlopiec bawiacy sie w policjantow i zlodziei przezywa to samo, co zolnierz pierwszego dnia w okopach, albo ze pierwsze chlopiece marzenia o 'tej, ktora nie jest niemozliwoscia', sa tym samym, co sakrament malzenstwa. Roznia sie one zasadniczo wlasnie tym, co powierzchownie je zbliza je do siebie; mozna by niemal powiedziec, ze nie sa tym samym nawet tam, gdzie wygladaja tak samo. Rozni je tylko to, ze jedno jest prawdziwe, a drugie nie. Nie chodzi mi tylko o to, ze sam wierze w prawdziwosc jednego i nieprawdziwosc drugiego. Chodzi mi o to, ze jedno nigdy nie mialo byc prawdziwe w tym samym sensie co drugie. (...) Wszyscy - nawet ci z nas, ktorzy nie sa uczonymi - wiedza lepiej od uczonych, co krylo sie w gluchym lamencie, ktory zabrzmial nad martwym cialem Adonisa, i dlaczego corka Wielkiej Matki poslubila smierc. Zglebilismy lepiej od nich misteria eleuzynskie i dotarlismy na wyzszy poziom, gdzie kolejne bramy strzega madrosci Orfeusza. Znamy znaczenie wszystkich mitow. Znamy ostatni sekret wyjawiany najbardziej wtajemniczonym. I nie jest to glos kaplana albo proroka mowiacy: 'Te rzeczy istnieja'. Jest to glos marzyciela i idealisty wolajacy: 'Ach, czemu takie rzeczy nie moglyby istniec?'.
Calosc w ksiazce "Wiekuisty Czlowiek", rozdzial "Czlowiek i mitologie"

Pozostajac w tematyce okoloreligijno-filmowej chcialbym zaproponowac tytul "Zrodlo". Nie jest to moze film wybitny, jednak wart poswiecenia mu czasu. Film przedstawia trzy historie dziejace sie w roznych czasach (przeszlosc, terazniejszosc, przyszlosc), ktorych osia przewodnia jest poszukiwanie Niesmiertelnosci przez kazdego z bohaterow noweli. Widzial ktos? Zapraszam do dyskusji.

Last edited:

flashup

New member
Polecam "skazany na bluesa", świetny klimat, jeszcze lepsza muzyka.
Film biograficzny opowiadający o życiu niezapomnianego wokalisty zespołu Dżem -Ryszarda Riedla.

white_pony

Member
czesc Panowie, własnie obejzałem naprawde ciekawy film, "Cocaine cowboys". Jest to dokument opisujacy lata 60 i 70 w Maiami. Ile tam towaru szło to sie w głowie nie miesci. Niestety nie mam linków bo kożystam z wypozyczlni bear share;). jesli nie miałem problemów ze sciągnieciem, kazdemu sie uda. Mysle ze film wart poswiecenia dwóch godzin. pozdr....

bolk

Member
orangin nie miałem ostatnio czasu (zakręty w życiu) i wpadałem na forum tylko żeby zobaczyć co rośnie ludziom z forum ;]

Zanim zacznę mam pytanie. Nie zna ktoś może tytuły filmu o Reju Czarlsie (nie wiem jak się to dokładnie pisze) ślepym bluesmanie z USA film też nazywał się coś w stylu "Skazany na Bluesa" tylko że nie mogę go tak znaleźć...

white_pony a widziałeś już American Gangster tam jest dopiero akcja o narkotykach masakra po prostu to co autorzy w tym filmie pokazali to jest po prostu z życia wzięte i to w tym filmie jest najlepsze ;]

Widze, ze bolku rekawicy nie podjales... sie mowi trudno
Powiem ci że jakoś mi się już nie chcę rozmawiać o tym filmie chociaż przyznać trzeba że jest w nim wiele prawy. Ale skoro powiedziało się a to trzeba powiedzieć b ;]
Chodzi mi o to, ze nie wiem czy jestes racjonalista - materialista, czy moze wierzysz w inne wymiary rzeczywistosci, niz te 4, z ktorymi spotykasz sie non stop. Nie wiem na jakiej plaszczyznie funkcjonujesz, wiec nie wiem jakie argumenty do Ciebie trafia.
Można powiedzieć że żyje we własnym świecie więc żadne argumenty do mnie nie trafiają tylko tzw. medytacja po ganji do mnie trafia ;]

A wracając do sedna sprawy i tego co mnie tak najbardziej w tym filmie boli czyli nasza kochana religia. Zacznę od tego że jestem człowiekiem wierzącym ale wierzę tylko w stary testament. Nowy to zbiór wyssanych z palca historii z których tylko połowa jest prawdą jeśli w ogóle miała kiedyś miejsce ;] W każdym bądź razie. Wracając do kościoła zwróciłeś kiedyś uwagę na klasyczny w dzisiejszych czasach dekalog?
1. Nie będziesz miał bogów cudzych przede mną
2. Nie będziesz brał imienia Boga twego nadaremno
3. Pamiętaj, abyś dzień święty święcił
4. Czcij ojca swego i matkę swoją
5. Nie zabijaj
6. Nie cudzołóż
7. Nie kradnij
8. Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu
9. Nie pożądaj żony bliźniego swego
10. Nie pożądaj żadnej rzeczy, która jego jest
Ad.1. Chodzisz do kościoła i modlisz się pewnie wprost do Boga? Ten krzyż przed tobą na ołtarzu nie jest niczym innym jak bożkiem. Wybranym przez ludzi a nie przez boga. Powiesz mi pewnie że jest to symbol wiary i służył rozpoznawaniu swoich. Nie! Takim symbolem jest i była ryba która jasno kojarzyła się z Jezusem. Dlaczego wiadomo...
Ad.2. Jedyny chyba podpunkt nie naruszony świadomi przez ludzi ale przez wszystkich pseudo Rastamanów Blesujacych i Jahujacych w koło jacy to oni nie są super rasta...
Ad.3. Niedziela nie jest ostatnim dniem tygodnia a jego pierwszym dniem ale ludzie już o tym zapomnieli czy raczej doszli do wniosku że szabat "narzucony" przez boga jest kiepskim dniem i postanowili go przesunąć całkiem przypadkiem na dzień wniebowstąpienia Jezusa...
Ad.4. Kiedyś była tradycja że "starszyzna" wycofywała się z władzy i ustępowała młodzieży która miała się nią opiekować. Wszyscy szanowali swoich rodziców dziś większość ludzi odnosi się strasznie do swoich rodziców. Nie będę tego rozwijał nie ma to sensu nie chce się zagłębiać w problemy socjologiczne społeczeństwa.
Ad.5,6,7,8,9,10. Bez komentarza. Żal mi się męczyć...

Rozwinę tylko myśl co do 10 w porównaniu do księży (proceder który wspomnę ma korzenie od powstania kościoła katolickiego) a chodzi mi o odpusty? Pamiętasz może paradoks wykupienia odpustu od nie popełnionego jeszcze morderstwa? Kupowałeś sobie odpust i szedłeś zabijać z kościelnym rzekł bym przyzwoleniem...

Piszesz tez o Rzadzie Swiatowym z takim zaangazowaniem, ale nie wiesz, a moze nie chcesz wiedziec, ze te organizacje sa swego rodzaju lozami masonskimi (Bildberg, Illuminati, Skulls & Bones itd itp), ktorych to jednym z glownych celow jest zwalczanie Kosciola.
Dodam że tzw. Ojcowie założyciele USA byli w większości masonami ;]
I jak film pokazuje nie jest to ich główny cel w tej chwili. Najpierw władza nad światem...

Mimo wszystko chetnie poznam Twoja wersje historii powstania Biblii (a szczegolnie Nowego Testamentu ). Bedziesz kwestionowal autentycznosc autorow, czy raczej rozpaczal, dlaczego tyle apokryfow nie weszlo do kanonu ? Wg mojej wiedzy Nowy Testament zostal napisany przez: Mateusza, Marka, Lukasza, Jana, Pawla, Piotra, Jakuba i Jude. 5. z tych 8. autorow bylo uczniami Jezusa.
Nie pamiętam dokładnie jak się nazywał ten facet który wybierał ewangelię do biblii ale to dzięki niemu czytamy to co czytamy dziś otwierając Biblię. Dodam jeszcze że to co ty uważasz za przekaz uczniów Jezusa zostało spaczone przez wędrujących "następców" jego spuścizny. Którzy chodzili od wsi do wsi i rozpowiadali te ewangelię. Kojarzy ci się taka zabawa głuchy telefon? A że w większości uczniowie Jezusa nie umieli pisać oryginały ich ewangelii nie zostały nigdy spisane. Poza tym nie wiem czy wiesz że jednym z uczniów Jezusa była Maria Magdalena która notabene też zostawiła po sobie ewangelię ;]

Temat który próbujemy tutaj rozwinąć jest zbyt obszerny i męczący na forum zdecydowanie wole spotkać się gdzieś kiedyś i podyskutować na ten temat jeśli będziesz miał na to ochotę...

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

- mechaniczna pomarancza
- priszczilla krolow pustyni
- kruk - niech mu ziemia lekka bedzie :badday:
- lot nad kukulczym gniazdem
- missery
- go
- scisle tajne - top secret
- monty python
- kubus puchatek
- wladcy muh
- the simpson
- zoltodzioby
- amatorzy w konopjiii
- urodzeni mordercy
- rzeka nienawisci
- 21 gram
- amorres-perros
- czarny kot bialy kot - hehehehe
- czas cyganow :laughing:
- gwiezdne wojny
- indiana jones
- pregi
- milczenie owiec
- .................. no i rozpusta w boskim lorzu....... :bashhead:
..... itd , :bashhead: :bashhead: a morze latwiej bedzie jak rerzysera podam hehehehehe :bashhead:

:rasta:

Last edited:

ziel-zielona

Medicine Grow
ICMag Donor
Veteran
bolk-u jakos nie zrozumialem twojej wypowiedzi , ze jestes oczytany a to co ja lubie to pasci , a ty masz 2 filmy ktore maja mnie powalic na kolana , no wybacz , ale je ogladalem i poprostu nie wstawilem w moim poscie powyrzej jak i wiele innych lubianych przezemnie filmow ( Mis , Narkomani -al pacino , zostawic las vegas , casino .... itd), moze i ogladales wszystkie te PASCI co tam wypisalem , ale watpie bys zrozumial przeslanie jakiego kolwiek filmu , :jerkit: :crazy:

p.s. zrozum ze kazdy jest inny i mysli inaczej , ja kocham Bruca LEE ( moj idol ) przez to ogladam jego filmy , oraz Chucka Norisa i co a ni jeden ani drugi nie jest dobrym aktorem , a dlaczego ich ogladam ....????????? :laughing: - no pomysl bolk-u ,

A

adrianmenyo

ziel-zielona zoltodzioby jest dobra komedia ;) tez ogladam chucka norisa :D :D mam kilka jego plakatow ;p

C

Ca2

Ja polecam film "Fountain" (źródło). Chwyta za serce i pozwala na chwilę zadumać się nad tym jak bezcenne jest życie. Nie nadaje sie na palenie i właśnie to w nim jest dobre.

Co do 21 gram...moim zdaniem lipa. Bardziej podobał mi się bodajże memento...o kolesiu który sie dziarał, żeby nie zapomnieć.

Latest posts

Latest posts