ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Byłem niefawno w kinie na deja vu(czy jak to sie pisze;P) i musze powiedzieć że film jest naprawde zajebisty, nie widziałem jeszcze zeby jakis film mial podobną fabułe zajebiście wciągający jest akcja coraz bardziej sie rozkreca ale niestety w kulminacyjnym momecie zachciało mi sie lać byłem zajebany i biegłem do pierwszego wyjścia, okazało sie że od drugiej strony sie nie otwierają bo to były te do wyjścia a jak chciałem wejść spowrotem to mnie nie wpuścili bo zostawiłem w środku bilet ;( ale przynajmniej zostawiłem im niespodzianke bo nalałem do kosza bo kibla nie mogłem znaleść ;P
Odkurze troche zapomniany temat. Filmow ogladam setki rocznie, ale rzadko trafi sie cos ciekawego. Moje typy z ostatnich miesiecy to:
1. "Wpadka". Opis z filmwebu: W dzień swojego awansu Alison Scott postanawia wyjść świętować do jednego z klubów. Od następnego dnia ma zacząć pracować jako jedna z prezenterek stacji telewizyjnej E!. Podczas imprezy przypadkowo wpada na Bena, człowieka którego jedynymi zajęciami jest tworzenie strony internetowej o specyficznej tematyce a także imprezowanie ze znajomymi. Przez brak ostrożności a także wysoki poziom upojenia alkoholem dochodzi do stosunku pomiędzy Benem i Alison. Nadchodzący poranek kończy znajomość między dwojgiem tych ludzi jednak już po paru tygodniach okazuje się, że Alison jest od jakiegoś czasu w ciąży.
Jako zajawka filmu niech posluzy rozmowa ojca i syna:
s: Jak mówić małemu, żeby nie ćpał, kiedy sam to robię?
o: A co ci mówiłem, jak byłeś nastolatkiem?
s: Żadnych piguł i proszków. Wyrastające z ziemi mogą być. To działało. Zabraniałeś mi jarać i odkryłem, że sam paliłeś cały czas.
o: Nie cały. Tylko wieczorami i całe dnie w weekendy. Nie tak dużo.
2. "Alpha Dog" to juz ciezszy kaliber: Kiedy młody handlarz narkotyków, Johnny Truelove, porywa Zacka Mazursky’ego, piętnastoletniego brata jednego ze swoich dłużników, sprawy nie układają się zgodnie z planem.
Podczas, gdy Johnny desperacko pragnie odzyskać pieniądze, jego ludzie opiekują się Zackiem. Nastoletni zakładnik dobrze bawi się nową sytuacją, zupełnie nieświadomy jej tragizmu, rozpaczy rodziców i wściekłości brata. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach.
torrent: http://torrents.thepiratebay.org/3617448/Alpha.Dog[2006]DvDrip[Eng]-aXXo.3617448.TPB.torrent
Pozwolcie, Koledzy dobic do piedziesiatki
Tym razem rowniez polece dwa filmy
1. "Supersamiec". Troszke 'fizjologiczna' komedia. Smieszna. Zawsze stronilem od filmow typu American Pie, ale zachecilo mnie to, ze za tym filmem stoja producenci "Wpadki". Czyli znow: glupkowaty film z madrym (bo konserwatywnym ) przeslaniem. http://torrents.thepiratebay.org/39...ed_Editon]DvDrip[Eng]-FXG.3900742.TPB.torrent
2. "American gangster". Jeden moj kolega mial swoj prywatny ranking filmow "narkomanskich i gangsterskich". Ten nowy film Ridleya Scotta (Łowca androidow, Helikopter w ogniu itd., jakby ktos nie kojarzyl) na pewno zajmie wysokie miejsce na prywatnej liscie przebojow mojego znajomego. Mnie oczywiscie tez sie podoba. Film 'na ****tach autentycznych' opowiada historie czlowieka, ktory zorganizowal szlak przemytniczy z Wietnamu do USA. Mialo to miejsce w na przelomie lat 60 - 70. Heroina bedaca przedmiotem kontrabandy leciala w skrzyniach na zwloki poleglych zolnierzy. Nie podaje torrenta, bo w sieci jest tylko dvdscr. Film w styczniu wejdzie do kin.
Polecam film Ghost Dog. Film utrzymany w swietnym klimacie, zajebista muzyka, oldschoolowy hip-hop. Polecam. Linkow nie mam, nie chcialo mi sie szukac ale dla chcacego nic trudnego hehe
filmweb.pl: Ghost Dog, jest czarnoskórym zawodowym mordercą pracującego dla jednego z podrzędnych bossów włoskiej mafii. Jest typowym wychowankiem ulicy - podczas napadu lub porachunków pomiędzy młodocianymi gangami zostaje przypadkowo ocalony przez prawdziwego gangstera, akurat przechodzącego ulicą. Odtąd Louie, stanie się jego zleceniodawcą i panem. Jako że Ghost Dog jest wyznawcą zen i zasad tradycyjnego kodeksu samurajskiego bushido, który nakazuje przede wszystkim całkowite oddanie swemu panu, wykonuje wszystkie zlecenia i stale doskonali swoje umiejętności. Mieszka w spartańskich warunkach na dachu obok gołębnika, ćwicząc kendo i oddając się medytacjom w oczekiwaniu na kolejne zlecenia, przesyłane przez mafiozów za pośrednictwem gołębi. Pracuje zawsze w nocy, pojawia się bezszelestnie, jak duch (wszak nazywa się Ghost Dog) i bezbłędnie wykonuje swoje zadanie nie pozostawiając żadnych śladów... Zawsze opanowany, precyzyjny, bez emocji, jest przecież tylko narzędziem w ręku swego pana i mistrza. Narzędziem doskonałym, jak miecz samuraja
Witam
Polecam film HASCHISCH bądz gdzieniegdzie wpisany HASHISH
Opis: Mała wioska wysoko w górach Ketama, Pólnocne Maroko. Od wieków życie ludzi tu zamieszkujących powiązane jest haszyszem. Haszysz jako codzienna praca, haszysz jako towar handlowy, haszysz jako biznes, haszysz jako podstawa i filozofia systemu społecznego, haszysz jako medium snów i haszysz jako przyczyna stagnacji. Film rysuje obraz takiego życia: spojrzenie na pracę i codzienne życie rodzinne; narkotyk; muzyka i krajobraz jako ekran metafizycznej projekcji; kwestia wolności w zglobalizowanym świecie; i jako trzon filmu ludzkie historie.
Naprawde dobry film, dostepny napewno na torrentach gdyz stamtad go mialem. Niestety aktualnie go nie posiadam wiec zuploadowac nie moge.
Pozdro
Jest to film w naszych klimatach opowiada on o "Piątka młodych Amerykanów spędza wakacje w Irlandii. Na jednym z kempingów zjadaja magiczne grzyby, po zjedzeniu których doznają wizji. Ich skutki są jednak przerażająco realne."
Jest to bardzo dobry horror a koncowka wysmienita ponizej daje linki:
Jak cos bedzie nie tak z linkami dawac znac wkleje nowe ;p
I mam fajna sprawe ktora bardzo ulatwia sciaganie filmow z rapidshare
jest nia prosty w obsludze programik w ktorym wklejamy linki i pyk gotowe sciagaja sie automatycznie, program jest naprawde dobry sam odczytuje i wpisuje kody z obrazkow, jest on skierowany tylko dla ludzi ktorzy maja zmienne IP, bo po sciagnieciu 1 linka rozlacza sie i polacza automatycznie.
USDowloader
Siema
Polecam wam dobra komedie. Można ją dostać w sieci wypożyczalni Torrent
pzdr
U Pana Boga w ogródku
(Polska, 2007)
Komedia
Reżyseria: Jacek Bromski
Scenariusz: Jacek Bromski
Premiera: KINO - 31.8.2007
Dystrybutor: KINO - Vision
Śmiej się z bliźniego swego, jak z siebie samego
Treść
Kontynuacja filmu "U Pana Boga za piecem". W komedii "U Pana Boga w ogródku" powracają ci sami bohaterowie - miejscowy policjant i ksiądz proboszcz, który ma niemal całkowitą władzę nad duszami parafian. Pojawiają się też nowe postaci. Do Królowego Mostu trafia najgorszy absolwent szkoły policyjnej. Przełożeni skierowali go tu tylko dlatego, że jest ciamajdą z tzw. wysoko postawionym zapleczem rodzinnym, a miejscowość słynie z minimalnej przestępczości. Tymczasem pod lasem osiedla się świadek koronny, któremu trzeba zapewnić ochronę.
Obsada »
Krzysztof Dzierma - Proboszcz
Andrzej Zaborski - Henryk, komisarz policji
Jan Wieczorkowski - Witek
Ira Łaczina - Marusia
Mieczysław Fiodorow - Burmistrz