What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

chwastu grow

uho667

Active member
68 dzien od sionka ,38 dzien jak maja 12/12,24 dni mniej-wiecej jak kwitna licze ze zaczely flo kolo 14 dnia , nie wiem nie bylo mnie

byl wypadek ziomek wylaczyl mi wetyl wyciag , i tempa szalala max 35 mialy , na szczescie pod suzanem byl nastepny wyciag awaryjny ktory wlaczal sie jak przekroczylo 34 st , jedna roslinka zjebala sie herma extrema , min tempa byla 12 st ,az do podlaczenia po 2 tyg grzejnika ,

lisci dostalem od ziomka 5 kg ha tak podlewal, przesuszal ,glodzil ale dzis dostaly pk

ironCELL

ironRULES
Veteran
Wspomniałem bo sam zauważyłem, że jak się je usunie to góra się mocniej pompuje. Wiem, że wymaga to ekstra uwagi i czasu ale myślę, że się opłaca. Ślicznie rośniesz. Jednak nie ma to jak ręka tatusia. Widać, że laseczki odbiły elegancko.

Tak trzymej, hej :D

One love,
peace

uho667

Active member
dziekuje dziekuje ha narazie od 2 miesiecy mam sprawna jedna i to w dodatku lewa reke druga zamrozona w barku na 4-5 miechow jak kaleka ha

wiec ciezko mam robic cokolwiek ponad to co musze , ciezko wejsc na strych a co dopiero wtargach 2 baniaki po 20 l na gore co 4 dni ha

wiec zakupilem to
uBOFl.jpg

20 maxi tropf bluemat i
8x 10 distributor drippers

tylko pytanie jak to zamontowac jedna reka hha a prosic sie juz nikogo nie mam zamiaru

bo jak nie zrobie sam to nie bedzie cacy

uho667

Active member
jak juz co to tylko full mineral ,a ten system tak smiga ze jak ma mokro to wiecej wody nie pocieknie, wiec ja swoje organic nawozy bede lal tradycyjnie z konewki wczesniej napowietrzone i bedzie kozak

ironCELL

ironRULES
Veteran
No to super! Ja nawet nie robiłem riserczu w tym remacie po prostu napisałem co mi się wydaje a tu patrz taka niespodzianka. W sumie to jak tak się przyjrzałem sprawie to sama ceramika działa bardziej jak zawór niż jak element nawadniający gdy baniaki z pożywką wiszą ponad donicami.

uho667

Active member
dokladnie ceramika przez wysuszenie scianek , powoduje zwezenie srednicy stozka ceramicznego wtedy dochodzi do sciskniecia wody w stozku, co powoduje wypchanie zaworka ktory trzyma wezyk, wtedy wezyek nawadniajacy ma wiecej miejsca i dochodzi do otwarcia wody i nawadnia kropelkowo ziemi