As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
po twoich fotkch mówie co myśle ,na 100% zaczyna brakowac azotu i fosforu- jak ci sie robią lodyzki kolorowe.choc te lodyzki to nie powod do obawy - wiele odmian ma tak naturalnie.
witam,
podlalem tego maroca z poprzedniej strony duza iloscia wody+ gnojowka i troche odzyskal kolorki. ale... liscie robia sia dziurawe mimo ze wkolo brak jakichkolwiek insektow:
PioK..
ta 2 fota ? jak by ja cos zjadalo ? widac ze prubowales ja CZYMS ratowac ? bo po 1 focie to moge pomyslec ze cos nadlecialo na polko , zjadlo i w chuj polecialo! i miejmy nadzieje ze juz niewroci.... wiecej ....
piok coś go jeszcze podgryza ,ale nic mu nie będzie spoko. aa i troche przedobrzyles z tą gnojówką obnirzając to ph (liscie sie marszczą)-podlewaj juz teraz samą wodą
Siema siema, chłopaki jak myślicie co to może być? roślinki rosną już około miesiąca w boxie, tydzień temu jeszcze wszystko było OK. A teraz wszystkie pożukły i oklapły... dziwnie to wygląda. Myślałem że korzenie już sie nie rozrastają, bo roślinki rosną cały czas w tych kubeczkach, więc wysadziłem odrazu 4 roślinki, bez hartowania, prosto z boxa :/ jest jeszcze około 20 w podobnym stanie.
już wysadzone:
nlxmaroc fem
passion#1 fem
passion#1 fem
Tu jeszcze kilka dni temu spokojnie sobie rosły...
Dolomit dodałem, no też myśle że powinno sie poprawić, ale następne chiałbym zahartować chociaż kilka dni. Jutro podsypie i podleje dolomitem reszte roślin w boxie. A za 3 dni podlanko biohumusem.
Za wysokie napewno nie. Roślinki rosły przez miecha w zwykłej ziemi ogrodniczej bez żadnych dodatków, tylko podlewane wodą. Więc jeśli pH to tylko za niskie...
U mnie ciag dalszy problemow z marocami i rudealisami na dodatek mlode zaczynaja cos pokazywac a inmi dzielnie im towarzyszy
Wiec pokolei:
1.Maroc nr 1
2.Maroc nr 2
3.Rudealis nr1 ziemia ze sklepu
4.Rudealis nr 2 ziemia miejscowa
5. Rudealis nr 3 ziemia miejscowa
6. inmix w ziemi substral osmocote+perlit
te zacieki biale to po ekoliscie
7. Młode maroc x early i oasis x lr podobnie
Prosze o pomoc panowie bo zaczynam podłamke łapac.
jak przesadzalem maroci i jednego rsa to przed zasypaniem dolka nowa ziemia dalem troche dolomitu i niewielka ilosc saletry, ale watpie zeby korzenie juz do tego doszly.
Ok dzieki wielkie. Za duzo deszczu a ze to torfowisko to niebardzo ma gdzie woda odplywac. Jak działac w takim wypadku?
A te dziwne plamy na inmixie i mlodzikach?
Gruby nie wkurwiaj sie ziomek, pytam bo pomimo uzupelniania widocznych niedoborow jest poprostu chujowo. To zle ze sie boje o wlasne krzaki? Nie mowie ze torfowiska są złe...poprostu w moim przypadku sa one tak nisko ze woda nie ma gdzie zciekać i korzenie nie maja tlenu...obczjam- z tad te bloki.
Chce jak najlepiej tylko dlatego pytam jak poprawic stan moich krzakow, bo jak narazie wytachanie kilkuset litrow ziemi pomoglo tylko na chwile.
Hej, ja jeszcze raz z moim problemem, znalazlem na forum post kolesia ktory mial podobny problem, nieststy nikt mu nie powiedzial co to jest, on mysli ze to przyczyna wody. Ja wode biore z rzeki pobliskiej, rok temu tez z niej bralem i nie bylo raczej problemow.
Moje biale plamy wygladaja bardzo podobnie do tego. Dodam ze pojawily sie u matek ktore wywalilem na out 2 dni po pobraniu duzej ilosci klonow.
Jezeli mieliscie cos podobnego albo wiecie co to jest dajcie znac. Pozdr
@Azzzzz a nie było mrozu w nocy?
W zeszłym roku jak wywaliłem prosto spod lampy na out rośliny i przymrozek w nocy był, to też tak zbielały. Potem sie naprostowały.
pozdr