What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Baraca refugiatilor

C

CannabaPitbull

Am cumparat cablu dar nu gasesc dulie E40...is pe teren cautand mai am de vizitat un loc.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
la orice distribuitor de produse de iluminat ar trebui sa aiba. si pe la magazinele de bricolaj.. ideea e ca daca stai intr-un oras si nu la tzara.. in max 10-20 minute, gasesti.

C

CannabaPitbull

Nu gasesc frate sa ma si trasneasca ,ba o inceput una sa rada de mine...tre sa caut pe net.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@pitbulino:

Fugi bai, radea de bucurie ca a vazut asa un specimen frumos ca tine!

Nu exista magazin de bricolaj fara dulie E40! Gasesti pe unul din rafturile de la iluminat.

In alta ordine de idei, fa mai si tu un thread, ar fi cazul de acuma, ce zici? Nu de alta, da' nu putem sa stam pe capul sinistratilor tata ziua!

C

CannabaPitbull

Nu au numai e 14 si 27 plm...deschid thread cand is si eu pe felie deocamdata am de cumparat o gramada de chestii la care nu ma pricep

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Zi ca ai nevoie de dulie pentru bec de stalp si te-ai scos. Am intalnit multi 'experti' la magazinele de bricolaj care nu cunosteau termeni elementari sau populari.

Iar dulia tip 'E 40' este de fapt 'E 39', dar sa nu ne pierdem in detalii , ca si aia de au facut standardele s-au cam scarpinat dupa ureche.

https://en.wikipedia.org/wiki/Edison_screw

baranga

Member
treaba e alta .. in romania dulia E40 este cunoscuta sub numele de goliat , sau mogul.... incearca sa ceri si goliat/mogul.. poate asa ai noroc

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Dedeman are sigur. Insa eu cred ca te inseli ca nu au la hornbach (nu am cautat insa se petrece de multe ori sa iti scape cate o prostioara din asta). Se gasesc pana si la magazinele de cartier oleaca mai mari. Acuma, cine stie, poa' sa ma insel eu...

Pitbulino, da-mi adresa, sa iti zic un magazin aproape de tine :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
La magazinele de bricolaj n-am incercat sa intreb, ca e mai simplu si rapid sa merg sa o iau singur din raft, insa la orice distribuitor/importator de materiale de iluminat am fost si am cerut asa ceva, nici n-a trebuit sa ma asigur ca integ ei ce vreau, ca mi-o si puneau pe tejghea, sau pe factura. Adica oricine vinde becuri trebuie sa stie de dulia aia. Si tare am impresia ca mai repede stiu de ea dupa codul E40, decat dupa numele "de cod" Mogul, care e mai folosit in state decat aici.
Daca nu intelege ce vrei, cel mai simplu ii zici ca ai un bec mare pentru stalp, cum zicea hemp. Totusi, ori iti alegi prost magazinele, ori ai mare ghinion. Am avut si eu probleme in a gasi chestii pentru hps-uri, dar asta era acum mai bine de 10 ani, cand nu cred ca erau 100 locuri in tara asta unde gaseai asa ceva, adica in principal doar la importatori si distribuitori judeteni. Acum chiar gasesti pe toate drumurile.

Si din ce stiu eu nu e tot aia E39 si E40, e diferenta aia de 1 mm intre ele, care inseamna ca un bec E39 o sa intre intr-o dulie E40, dar un bec E40 nu va intra intr-o dulie E39, si cand folosesti becul si dulia nepotrivita contactul este imperfect. Si n-as vrea un contact imperfect, mai ales la un hps de putere mare, avand in vedere ca metalele alea se mai si contracta/dilata de la diferentele de temperatura se poate ajunge la un dezastru.
E39 pare ca e mai folosit peste ocean.

Cincila

Member
ba am facut chestia aia cu ulei de neem,scortisoara si pudra de chilii si usturoi+feliute de usturoi +ceai de tutun
mai intaim am facut ceaiul de tutun cu feliute de usturoi iar dupa ce l-am lasat la racit am adaugat cate 10ml de scortisoara neem si granule de usturoi si chilii
si paduchii aia minusculi mai sunt sub frunze
am sters cu carpa de 2 ori + de mai multe ori cu dozator de geamuri
ce sa fac?
:beat-dead

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu trebuie facut ceai, ci macerat. temperatura omoara o parte din compusii pe care tu vrei sa ii pastrezi.
si daca nu trece, inseamna ca e prea avansata infectia.. asa ca mai bine tai totul si o iei de la capat.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
ba am facut chestia aia cu ulei de neem,scortisoara si pudra de chilii si usturoi+feliute de usturoi +ceai de tutun
mai intaim am facut ceaiul de tutun cu feliute de usturoi iar dupa ce l-am lasat la racit am adaugat cate 10ml de scortisoara neem si granule de usturoi si chilii
si paduchii aia minusculi mai sunt sub frunze
am sters cu carpa de 2 ori + de mai multe ori cu dozator de geamuri
ce sa fac?
:beat-dead

Faci zilnic toaleta plantelor cu solutia astfel preparata pana cand vezi semne de regres a invaziei. Daca poti lucra cu solutia fara sa te usture ochii si nasul inseamna ca nu e suficient de buna. Cand am avut probleme cu Thripsii, am facut o solutie asa de iute ca de la un singur puff nu mai puteam sta in growroom fara masca pe gura si ochelari de protectie la ochi.

Se numeste=== Bacillus Thuringiensis===. Cititi ce e si comandati-l. Se poate da pe planta in orice stadiu(vegetatie sau floare, se aplica foliar), nu afecteaza cu nimic . Se gaseste pe ebay. Eu cand mi-am luat acum 3 ani nu am gasit nicaieri in europa, a venit din usa. Este eficient, eu am scapat de omizi cu el[moliile depuneau oua pe bud ,din oua ieseau mici omizi care cresteau pe spinarea budului meu--].

Nu e otrava, ci un bacil! Cititi despre el ca acum nu am timp sa caut si sa pun link uri aici

uite in graba mea am gasit un link in care se vorbeste pe un alt forum despre el

###

Last edited by a moderator:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cu BT se uda plantele, nu se stropesc. Si odata inoculat in sol, daca acesta este mentinut umed traieste acolo la nesfarsit. Se gaseste si in romania, in solutii bio anti larve de tantari.

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=146630
(am pus acest link deoarece link-ul tau era de pe un forum concurent, si nu este permis.)

Latest posts

Latest posts