ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Öt automatából maradt négy. A white widow, egyik napról a másikra elkezdte lógatni a leveleit, majd jött a sárgulás. Szerettem volna azt hinni, hogy táphiány, de nem. Megfogtam a szárt, hogy kiemeljem a földdel együtt, de egy az egyben szétszakadt. Vagy megrágta valami, vagy betett neki az elején a sok trágyalé. Bár én az előbbire tippelek. A bio növénytermesztést jó ideje elvetettem és átálltam wuxal, dutch formula bloom, kalcium nitrát és keserűsó keverékre. Hülye ötlet volt elkezdeni kísérletezni, mikor még tápokkal sem megy tökéletesen a termesztés. Úgy gondolom, ráérek még bohóckodni.
A többi növény egész jól néz ki, az Orange Bud a legnagyobb és legerősebb mind közül és a két feminizált is rendben van.
Földibolhán kívül, kártevőkkel nem igazán találkoztam. A növények körül hetente takarom a talajt fűnyesedékkel. Rengeteg növényt is ültettem köréjük, mint például kerti borágó, körömvirág, kapor, zsálya, menta, pipacs és még sok más, amiknek már nem tudom a nevét, hogy vonzzák a hasznos rovarokat. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e a kevesebb kártevő, de takarásnak is tökéletes és közben megfigyelhetem a katicák kupakolását.
Szedtem pár Blackberry rügyet a hajtások tövéből, mert már nem bírok magammal. Minden nap csak csorgatom mellette a nyálam..
69. Napnál jár a Blackberry Kush, Daiquiri Lime és 5 napos lemaradásban még egy Daiquiri & Orange Bud.
Mindegyik fajtára 10-11 hetet írnak, de kíváncsi vagyok, ti mennyit időt adnátok még nekik. A két daiquiri virágzatáról nem csináltam közelit, mert fejletlenebbek. Lekopogom, de eddig az időjárás is kedvezőbb nekik, mint tavaly. Felváltva kapnak tápos, ill sima esővizet és pár napja megemeltem a virágzó tápot. Lehet, hogy már hamarabb is megtehettem volna. Na mindegy.
A két feminizált ma 20 napos. Egyszer kaptak eddig wuxalt 1 ml/l adagban és egyszer lombra, majd toppoltam.
A 73. napon levágtam az Orange Bud csúcsait, mert nagyon sok helyen találtam penészt . El sem tudom mondani, mennyire el vagyok kenődve. A legszebb, legnagyobb és valószínűleg a legpotensebb automatám lett volna. Igen, lett volna. A büdös kurva anyját.
A többivel semmi gond. A Daiquiri Lime is hasonlóan tömör bugákat hozott, de ott nincs nyoma leprának.
R.I.P Orange Bud
Még hogy nincs nyoma leprának.. Beszélek itt zöldségeket..
Levágtam a Blackberry Kush és a idősebb Daiquiri Lime csúcsait a 79. napon, így van 3 lekaszabolt és egy érintetlen automatám. Rákényszerített a jauisten.
Július közepe van, két napon belül kiszáradnak az utolsó virágok is. A növények 90 naposan lettek teljesen letakarítva, majd mentek a komposztba. Az utolsó 10 napban már csak esővizet kaptak. A csúcsok kezdtek penészedni, de időben leszedtem, így a nagyját meg tudtam menteni. Nyilván éretlenebbek, de amit később szedtem, azok egész jók lettek. A három fajta közül, a daiquiri limeot biztosan nem ültetném újra. Rengeteg levél, tömör bugák, ezáltal a leginkább hajlamos penészedésre.
Az utolsó képek a növényekről, a közeliek leginkább az Orange budról és a daiquiri-ról készültek, x napos korukban. Pár nap és teszek képeket a végeredményről, aztán folytatom a két fotoperiodikus indicaval
örüjjé neki. érdemes megfontolni 1db chorus kezelést, mikor már majdnem egybefutnak a kis bibeszálak, mire a nagy buga kifejlődne, az előzőleg megfújt kezdő virágpamacsok (levélnyél maradék stb.) nem rohadnak be a bigbuga mélyén.... + át szoktam jó 6-7 naponta lapozgatni/kiforgatni finoman a nagy bugákat, mert hamar ki lehet szűrni a problémás helyeket, azokra aztán a későbbiekben is vissza kell térni alkalmanként a virágzás végéig. ujjal simán kikaparom a botritiszes részt, azt nejlon zacsiban elviszem a növény mellől... ezek apróságok, de pl. a kaparászós/odafigyelős eljárással a chorus el is hagyható. kikaparva még picit terjedni fog a rothadás, de csak töredék annyit, mint mikor teliben ottmarad a penészgóc.
Bubba Island Kush és Night Queen
Nem tudom, melyik-melyik, de nem sokára kiderül. Kb 180 cm magas mindkettő és a kisebbik kezdett hamarabb virágozni.
Eh.. Mit írjak még? Úgy sem tudok újat mondani.