As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Öt automatából maradt négy. A white widow, egyik napról a másikra elkezdte lógatni a leveleit, majd jött a sárgulás. Szerettem volna azt hinni, hogy táphiány, de nem. Megfogtam a szárt, hogy kiemeljem a földdel együtt, de egy az egyben szétszakadt. Vagy megrágta valami, vagy betett neki az elején a sok trágyalé. Bár én az előbbire tippelek. A bio növénytermesztést jó ideje elvetettem és átálltam wuxal, dutch formula bloom, kalcium nitrát és keserűsó keverékre. Hülye ötlet volt elkezdeni kísérletezni, mikor még tápokkal sem megy tökéletesen a termesztés. Úgy gondolom, ráérek még bohóckodni.
A többi növény egész jól néz ki, az Orange Bud a legnagyobb és legerősebb mind közül és a két feminizált is rendben van.
Földibolhán kívül, kártevőkkel nem igazán találkoztam. A növények körül hetente takarom a talajt fűnyesedékkel. Rengeteg növényt is ültettem köréjük, mint például kerti borágó, körömvirág, kapor, zsálya, menta, pipacs és még sok más, amiknek már nem tudom a nevét, hogy vonzzák a hasznos rovarokat. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e a kevesebb kártevő, de takarásnak is tökéletes és közben megfigyelhetem a katicák kupakolását.
Szedtem pár Blackberry rügyet a hajtások tövéből, mert már nem bírok magammal. Minden nap csak csorgatom mellette a nyálam..
69. Napnál jár a Blackberry Kush, Daiquiri Lime és 5 napos lemaradásban még egy Daiquiri & Orange Bud.
Mindegyik fajtára 10-11 hetet írnak, de kíváncsi vagyok, ti mennyit időt adnátok még nekik. A két daiquiri virágzatáról nem csináltam közelit, mert fejletlenebbek. Lekopogom, de eddig az időjárás is kedvezőbb nekik, mint tavaly. Felváltva kapnak tápos, ill sima esővizet és pár napja megemeltem a virágzó tápot. Lehet, hogy már hamarabb is megtehettem volna. Na mindegy.
A két feminizált ma 20 napos. Egyszer kaptak eddig wuxalt 1 ml/l adagban és egyszer lombra, majd toppoltam.
A 73. napon levágtam az Orange Bud csúcsait, mert nagyon sok helyen találtam penészt . El sem tudom mondani, mennyire el vagyok kenődve. A legszebb, legnagyobb és valószínűleg a legpotensebb automatám lett volna. Igen, lett volna. A büdös kurva anyját.
A többivel semmi gond. A Daiquiri Lime is hasonlóan tömör bugákat hozott, de ott nincs nyoma leprának.
R.I.P Orange Bud
Még hogy nincs nyoma leprának.. Beszélek itt zöldségeket..
Levágtam a Blackberry Kush és a idősebb Daiquiri Lime csúcsait a 79. napon, így van 3 lekaszabolt és egy érintetlen automatám. Rákényszerített a jauisten.
Július közepe van, két napon belül kiszáradnak az utolsó virágok is. A növények 90 naposan lettek teljesen letakarítva, majd mentek a komposztba. Az utolsó 10 napban már csak esővizet kaptak. A csúcsok kezdtek penészedni, de időben leszedtem, így a nagyját meg tudtam menteni. Nyilván éretlenebbek, de amit később szedtem, azok egész jók lettek. A három fajta közül, a daiquiri limeot biztosan nem ültetném újra. Rengeteg levél, tömör bugák, ezáltal a leginkább hajlamos penészedésre.
Az utolsó képek a növényekről, a közeliek leginkább az Orange budról és a daiquiri-ról készültek, x napos korukban. Pár nap és teszek képeket a végeredményről, aztán folytatom a két fotoperiodikus indicaval
örüjjé neki. érdemes megfontolni 1db chorus kezelést, mikor már majdnem egybefutnak a kis bibeszálak, mire a nagy buga kifejlődne, az előzőleg megfújt kezdő virágpamacsok (levélnyél maradék stb.) nem rohadnak be a bigbuga mélyén.... + át szoktam jó 6-7 naponta lapozgatni/kiforgatni finoman a nagy bugákat, mert hamar ki lehet szűrni a problémás helyeket, azokra aztán a későbbiekben is vissza kell térni alkalmanként a virágzás végéig. ujjal simán kikaparom a botritiszes részt, azt nejlon zacsiban elviszem a növény mellől... ezek apróságok, de pl. a kaparászós/odafigyelős eljárással a chorus el is hagyható. kikaparva még picit terjedni fog a rothadás, de csak töredék annyit, mint mikor teliben ottmarad a penészgóc.
Bubba Island Kush és Night Queen
Nem tudom, melyik-melyik, de nem sokára kiderül. Kb 180 cm magas mindkettő és a kisebbik kezdett hamarabb virágozni.
Eh.. Mit írjak még? Úgy sem tudok újat mondani.