What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

asfaltovo klonovací okénko

asfalt420

Active member
tak dnes přibylo:
1ks v rw, celkem už vylezlo 11 z 12ti
5ks v root-it, celkem už vylezlo 12 z 15ti
6ks v hlíně, celkem už vylezlo 12 z 15ti
jsem překvapen a potěšen, u bez jednoho měsíce dva roky starých semen bych čekal podstatně horší klíčivost..

spachal

Well-known member
Veteran
A ta seminka jsou ze 'stejne varky', vsechna, at to ma nejake pouzitelne srovnani? :]
Pokud ano, tak ta hlina me prekvapuje, v ni jsem to tipoval na nejlepsi score :)) ..

asfalt420

Active member
A ta seminka jsou ze 'stejne varky', vsechna, at to ma nejake pouzitelne srovnani? :]
Pokud ano, tak ta hlina me prekvapuje, v ni jsem to tipoval na nejlepsi score :)) ..

jojo všechna semena jsou z 3/2012, u hlíny jsem horší výsledek i čekal, je to nějaká podivná pro pokojové květiny, jen jsem využil zbytek, co bych jinak asi vyhodil.. :D
věřím, že v lepším substrátu by to vypadalo lépe :)
příjemně překvapil rockwool,, tam evidentně hodně prospěl root juice a hnojivo..:)

asfalt420

Active member
tak i root-it má 100% úspěšnost, v hlíně přibyl třináctý semenáček, takže zbývají už jen dva kousky do stoprocentního úspěchu :)

asfalt420

Active member
jsem tu po osmi dnech s výsledkem ,,testu,, :)
jako nejlepší mi vychází rockwool, rostlinky vypadají nejlépe a vyrašily nejrychleji, hned v závěsu jsou kostky root-it, po totálním fiasku s klonováním si u mne spravily jméno, ale ani to nijak neospravedlňuje 7x vyšší cenu, než u rw kostek.....
co se týče hlíny jsem také spokojený, sice vyšla nejhůře, ale to je určitě tím, že šlo o nekvalitní substrát plný klacků a bordelu, kdybych použil kvalitní, jsem si jist, že by i v něm byla úspěšnost stoprocentní.
velikým překvapením jsou semínka panacea medical seeds, po mnoha zkušenostech se ,,světovými,, seedbankami jsem čekal klíčivost poloviční, maximálně dvoutřetinovou, že bude bezmála stoprocentní jsem u dva roky starých semen nečekal ani náhodou.
díky všem za pozornost :)

picture.php

Ka-rel

Member
nazdar,

Stimulatory jasně vede praškovej stimulax.

Medium pokud nějake tak rw ale nepoužival jsem hotovy kostky ale dělal jsem si svý z velkech kostek v pudorysu stejny jak kupovaný ale vyšsi cca 5cm klon zarazit tak 3-4 cm hluboko nikdy hlouběji pak problém

Taky není marný sterilním ostřím podélně nařiznout stonek jen lehučko jistě jste si všimly ze první kořínky raší u řezu na vnějši hraně takto to děla i u podélného (v aeru či bubla klonerech se to pravda často rozškebý jak špekáček ale bez negativních dopadů)

Voda ve studni mam PH 8 a ec 0.8 takže deštovka a namichat baštu na ec 0,2-3 bohatou na stopové prvky
Pokud rosit tak opravdu jemnim rozprašovačem a jen liznout za 15-30 minut musí být vše odpařeno, jinak si koledujete o problem.
V zahradnictvý se rosí takto www.agrotherm.cz kliknete na zavlažovaci systemy a strana 10-14 je to bomba zvlaště pokud roubujete melouny papriky atd... ale to je na jiné forum...

Jo u normalně kořenicich odrůd 5-9 dnu pokud se nic nepodela a je hotovo a doporucuju pokud je moznost dělat řezů radeji vic a selektovat a selektovat