What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Amnesia Haze(autoflower) + Unknown strain - 60x60 HPS

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Eu am pus "generatorul" de co2 in sac prima oara, si am dat drumul la otet peste bicarbonat printr-un furtun ca sa incep reactia. Toata mantocaria a fost realizata cu chestii de prin casa, adunate pe loc. Nu e neaparat cea mai buna metoda, dar atunci a mers chiar foarte bine impotriva unor thripsi (plantele erau in veg, ca altfel le-as fi aruncat). Dupa au aparut butelii, electrovalve si senzori de co2 si a devenit mai usoara joaca. Pana am descoperit ca e mai bine sa previi decat sa tratezi, si n-am mai avut nevoie de chestii de astea deloc, de ceva timp.

PaparudaF

Member
Dragi colegi, am inceput pregatirile pentru uscare. Inainte de a continua trebuie sa va spun ca niciodata nu am reusit sa fac un curing bun, sa se pastreze mirosul. Tot ce am uscat pana acum a mirosit a ceai; dupa granduire totusi mirosea bine.
Am gasit pe acest forum metoda Simon (perfect way to cure every time) si voi incerca s-o aplic si eu.

Am urmatoarele conditii:
70-71 F
70% RH
aer proaspat care intra permanent in camera unde este instalat drying box-ul (plastic si sticla)
Ventilatie reglabila in drying box (un vent jos si unu sus)
Drying box-ul are 1.9m si plantele vor fi atarnate la jumatate

Folosesc termometru Caliber III de la western la fel ca si Simon.

Ceva sugestii?

Last edited by a moderator:

PaparudaF

Member
Lasa gradele F, ca nu esti in state. Si vezi sa nu ai prea multa ventilatie.

Mi se pare usor de tinut minte ca ai nevoie de 64 grade si 64% rh pentru o uscare perfecta (nici prea rapida nici prea lenta).
Pentru cine nu stie sa foloseasca un converter 70-71 F inseamna ~21-22 C

Cu temperatura nu pot sa scad mai jos si m-am gandit sa compensez putin prin RH.

Imi poti spune ce inseamna sa nu am prea multa ventilatie? Adica daca tin mana unde vor fi atarnate nu simt nicio briza la nivelul pielii. Ma incadrez la "nu prea multa ventilatie"? :tiphat:

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Da, nu trebuie sa se simta. Si nu e vorba numai de briza, ci si de schimbul de aer. Nu trebuie sa fie schimbat prea des.
Eu merg chiar pe 18-20 grade, ca sa pastrez cat mai multi dintre compusii aromatici. Oricum, sunt multe care pot schimba calitatea curingului. Oricate retete si si oricati senzori ai avea, tot conteaza sa stii cand trebuie sa ajunga la borcan. O uscare cu cateva ore mai lunga decat trebuie poate sa te treaca de punctul optim, iar una mai scurta poate determina aparitia moldului. Cu toate termohigrometrele din lume, odata ce intelegi cum trebuie sa fie iarba pt curing, la fel de bine poti decide asta cu mana si nasul. Am facut si un controller de dry-room care monitorizeaza si borcanele dupa, doar ca sa realizez ca iese la fel si cand ma ocup de curing fara nici un fel de instrument electronic. Drept dovada, controlerul a ramas acasa (lasat special, nu uitat) si eu fac curingul dupa feeling si miros.

PaparudaF

Member
Eu cresc de prea putin timp cat sa pot determina cand trebuie sa ajunga la borcan si cum ar trebui sa fie inainte...Peste 10 ani cu siguranta voi stii si eu mai multe...scopul sharing-ului de knowledge este tocmai pentru a ajunge mai repede la un anumit nivel de cunoastere care mie unu mi se pare esential pentru a evolutie. Eu am descoperit acum vreun an aceasta pasiune si imi doream sa invat de la maestrii.
Daca nu credeam ca pot sa evit niste fail-uri datorita necunoasterii nu as fi deschis acest topic si nu as fi pus intrebari. Ma simt deja in plus aici ca in afara de hempfield care a intervenit cu un real ajutor altii m-au demoralizat inca de la prima postare.
Se poate trece topicul la pierderi si sters. Multumesc si bafta tuturor!

Latest posts

Latest posts