ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here.
Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!
Din pacate nu o duc la capat. Amnesia mica este destul de afectata de spidermites. S-au intins la muguri, s-au inmultit ca turcii. La microscop se pot vedea tesaturi in muguri cu ochiul liber nu se vad asa ca o o sa-i dau chop inainte de termen. I-am facut acum 2 zile un flush, ii mai fac unu azi si unu sambata si duminica pun foarfeca pe el. Dintre toate 3 asta arata cel mai bine..muguri densi si generosi, tricom langa tricom..a fost mandria mea mai ales ca a fost handicapata(a iesit tarziu, era pricajita, a iesit decat cu o frunza..)
Mai jos poze cu ea (inca de luni am izolat-o si i-am crescut noaptea de la 12 la 15 ore si planuiesc ca ultimile doua zile s-o tin pe intuneric. Faptul ca am putin timp la dispozitie pentru flush imi doresc ca nutrientii sa fie in radacini cand o tai.
Problema ta este in felul urmator, buzii nu cresc pe intuneric, planta nu primeste energie pe intuneric, in schimb acarienii se hranesc din ea cu mare pofta pe intuneric. Mai repede as izola-o intr-o atmosfera controlata plina de carbon, decat sa o tin pe intuneric asa cum e. Bine, mie mi-ar fi si scarba s-o fumez dupa ce am vazut carcalacii prin bud (asa ca nu as mai face nimic), dar poate tu esti mai curajos..
Dioxid de carbon, sa nu inteleaga omul. Si in plus, poate ajuta la high acarienii afumati...
Apropo, oare nu ar merge scufundata planta in apa, sa plece ca puricii de pe pisica? Bine, ouale nu pot pleca, dar daca o bagi la fiecare generatie...?
Dioxid de carbon, evident. Eram prea spart de nici nu am realizat. Merge si cu azot sau alte gaze ce nu sustin viata.
Cu apa n-am incercat. Eu le-as baga direct la hash, oricum. Si tot cu scarba l-as fuma si pe ala..
Sunt departe de a fi o persoana simandicoasa si daca mancatul de pe jos, fumatul de paienjeni, dormitul in balegar constituie acte de curaj...da, sunt o persoana curajoasa.
Cel mai simplu mi se pare sa le fac baie, dar cred ca mai eficienta e treaba cu CO2. Intrebarea e cum umplu cortul de CO2 fara sa iau foc? Am gasit cateva metode pentru acvarii de facut sisteme de CO2 cu drojdie si zahar sau bicarbonat si otet. Ma tenteaza sa incerc sa construiesc sistemul (de dragul stiintei) dar ma intreb cat de eficient ar fi sa pompez in continuu co2. Poate nu o sa aiba suficient debit. Nu am cum sa blochez intake-ul ca sunt plase pe marginea de jos a cortului.
Cred ca cel mai ok ar fi sa fac o bomba si sa strang co2-ul intr-un volum mare (doi saci de 120L ?!)si sa-i dau drumu in cort cu ventilatia oprita.(cortul are 576L iar plantele se regasesc in ~250L
Imi puteti impartasi din wisdome-ul vostru o reteta si tips-uri?
Dar sa bagi plantele direct in sacii aia nu te-ai gandit??
PS: CO2-ul nu este inflamabil. Poti sa mori, maxim (Adica nu ai ce cauta in aceea atmosfera controlata, orice peste cateva procente e daunator, 10% CO2 e moarte sigura.). Dar fara sa iei foc mori.
Uite ca nu m-am gandit la asta. Am impresia ca vrei sa vezi pana unde merge treaba cu, (virgula) curajul, asa-i?..nu de alta dar ai zis moarte de vreo 3 ori in 2 randuri )
Inainte sa ma apuc de treaba va cer parerea si sa continui cu postarile pe acest forum minunat. Iau un sac menajer de 60L cu care imbrac toata planta si leg deschiderea la baza tulpinii cu banda tesa. Inainte sa leg vin cu un furtun pana la fundul sacului (top of the plant). Celalalt capat al furtunului va fi trecut printr-un dop de sticla si sigilat (un rand de plastic topit si silicon)
Pe baza urmatorului tabel voi pune intr-un pet de 2L 1L de otet si 70g de praf de copt invelit intr-un prosop de bucatarie sa am timp sa pun dopul.
………………… Baking Soda ……………………|………………………………………… Vinegar ……………………………………………|… CO2 Output …
……14 gr =…………………3 t.……………………|…200 ml = ……7/8 c. = ………6.76 fl oz……………………|…… 1 Gallon
……28 gr =……………… 6 t. = 2 T. |…400 ml = 1 2/3 c. = ……14.53 fl oz……………………|…… 2 Gallons
……70 gr =……………1/4 c. + 3 T. | 1 L =……… 4 1/4 c. = ……33.81 fl oz …………………|…… 5 Gallons
…140 gr =………1/2 c. + 3.4 t. | 2 L =……… 8 1/2 c. = … 67.62 fl oz …………………|… 10 Gallons
…280 gr = 1 1/8 c. + 4.8 t. | 4 L = 1 gal. + …… 7/8 c. = 135.25 fl oz …|… 20 Gallons
…420 gr =…1 3/4 c. + 4.2 t. | 6 L = 1 gal. + …8 1/3 c. = 202.88 fl oz …|… 30 Gallons
…560 gr = 2 3/8 c. + 3.6 t. | 8 L = 2 gal. + …1 7/8 c. = 270.51 fl oz …|… 40 Gallons
…700 gr =………… 3 c. + 3.0 t. |10 L = 2 gal. + 10 1/3 c. = 338.14 fl oz …|… 50 Gallons
1400 gr = 6 1/8 c. ………………………|20 L = 5 gal. + …4 1/2 c. = 676.28 fl oz …|…100 Gallons
Ar trebui sa obtin ~18L de CO2. Cum suna planul? Cat timp sa las la gazat?
Am vrut sa subliniez ca nu trebuie sa te gazezi si pe tine.
Ca si timp, in mod normal 10 minute este de ajuns sa omoare orice stadiu de dezvoltare, in afara de oua, eu merg pe 30..60 minute ca sa fiu sigur ca obtin 100% kill rate.
In functie de cat vrei sa mai tii plantele in viata dupa.. va trebui sa repeti odata la cateva zile ca sa omori si vietatile care erau in stadiul de ou la gazarea precedenta. Ca sa stii sigur la cate zile trebuie repetat, iei frumos ciclul de viata al spidermitesurilor si il verifici la temperatura pe care o ai tu in growroom. Asta pentru ca sunt niste oportunisti paianjenii astia, si in functie de temperatura se pot dezvolta extrem de repede sau extrem de incet.
Nu uita sa scoti cat mai mult aer din saci inainte de a ii umfla cu co2, si tine cont ca e mai greu ca aerul.
Ah, era sa uit, vezi sa fie furtun gros si conexiuni sigure, ca reactia asta de o planuiesti e foarte rapida, si ar fi pacat sa iti bubuie sticla sau sa gazezi exteriorul sacului, si nu interiorul.
O sugestie: incearca sa inserezi un recipient suplimentar de acumulare a dioxidului de carbon inainte de a ajunge la planta ca sa nu te trezesti cu spuma de otet si bicarbonat pe plante, caci sodiul din solutie ar dauna mai tare ca spidermites.
Foarte buna sugestia, hemp. Voi face in felul urmator:
1. reactia va fi produsa intr-un bidon aqua carpatica (mi se pare plasticul mai rezistent si are dopul cu diagonala mare
2. Din sticla ies cu 1m de furtun de gradina intr-un sac menajer nedespachetat, dar cu fundul taiat
3. din sacul menajer ies cu un furtun de acetilena de 2m pana la planta
Furtunul de acetilena va fi suspendat in sus. Chiar daca ajunge spuma in primul sac nu cred ca o sa aibe o presiune atat de mare incat sa o impinga in sus pe furtun 1,5m. Dupa ce reactia se domoleste transfer gazul strans in sac-ul intermediar si gata. O sa sacrific un litru de otet si cateva pliculete de bicarbonat sa fiu sigur ca tin legaturile si nu ajunge lichid in ultimul sac. Se pare ca voi repeta aceasta treaba la 4 zile inca de doua ori pt ca vreau sa le mai tin 3 saptamani.
Totul a decurs conform planului. Pentru legaturi am folosit doar plastic topit si a fost foarte ok. Nu am avut pierderi si nici solutie nu a ajuns la planta. In orice caz este bataie foarte mare de cap. Am dat si un rateu pentru ca hartia in care am impachetat bicarbonatul s-a transformat in dop si s-a dus pe furtun ceea ce a cauzat pierderea dioxidului de carbon pe la filetul sticlei. Anyway, am lasat 20 de minute pentru fiecare planta si la examinare nu am mai vazut niciun piciorus care sa mai miste. In orice caz nu as mai trece inca odata prin asta. Treaba e destul de complicata..in mod deosebit de sigilat plantele in saci si apoi desfacut. Nu as mai face-o a doua oara, drept urmare intr-o saptamana am sa le tai. In medie tricomii sunt cam 70% cloudy si 30% transparenti. Amnezia mica, cea care a fost si cea mai afectata de spidermites are procentul mai ridicat la cloudy. Ea a fost pe minerale spre deosebire de cealalta care a crescut "mai curat".
Iata cateva poze cu systemul.
Ah...era sa uit...inainte sa inchid planta in sac, am scos aerul cu aspiratorul care a cauzat indoirea stem-urilor..la una mai subtire a iesit si un supercroping. Cateva poze cu amnezia mica dupa gazare...
E bataie de cap pentru ca te-ai complicat. Eu cand am facut treaba asta prima oara, mi-a luat 10 minute de cand m-am decis sa fac asta si pana erau plini sacii cu co2. Si n-am avut pe nimeni pe care sa intreb una alta. Am facut asa dupa capul meu, la risc. Si a mers. Dupa a fost si mai simplu ca am inteles ca daca am un recipient si dau drumul la co2 in el, cu zero miscari de aer in jur, co2-ul ramane acolo. Asa ca nici nu m-am mai stresat sa etanjez ceva. Doar am facut un sistem de ventilatie care sa scoata co2-ul din cuva si din incapere inainte sa intru eu din nou acolo.
@Explo: Cand fumez sunt o leaca mai creativ. Am incercat cu resurse minime sa realizez gazarea asta. Data viitoare o sa folosesc niste saci menajeri de 360L si etansarea o fac pe sus. Prima si prima data m-am gandit ca era beton daca aveam si eu un butoi sau un recipient cu adancime de cel putin 1m. As fi avut si cum sa verific cand se umple butoiul plasand lumanari la pe langa el. Cand stai intr-un apartament conf.2 e mai greu sa depozitezi asa ceva chiar daca iti plac foarte mult muraturile. In fond am incercat sa nu consum zeci de litri de otet pentru a produce sute de m3 de co2.
Sunt foarte curios cum te-ai gandit tu prima oara sa "te risti".
In alta ordine de idei, imi poti recomanda ceva seed-uri de pe magazinul forumului? Ma intereseaza ceva cu efecte upliftin, laughing, creative care sa raspunda bine la scrog pentru ca data viitoare vreau sa incerc un SOG sub led-uri. Vreau sa vegetez sub 150W MH si sa le infloresc pe cxb3070. Crezi ca pentru suprafata mea imi ajung 3 x 50W?