What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

ak47 autoflower (first time)

Status
Not open for further replies.

sukableat

Member
- baieti as fi cel mai stupid poate sa nu va dau dreptate
- plus ca am observant asta cu ochii mei, nu stiu ce a fost in capu meu (matreata)

- am gasit eu cv pe net, acum daca astia ma mint spuneti-mi voi
- as dori sa imi cumpar acest bec, e ok sau recomandati altceva
Lampa HPS 250W
33.000 Lumeni.
250 W
E40
2000 K

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
E ok, dar nu uita ca iti trebuie si aparataj la ea (ballast si igniter). acum depinde si de spatiu, daca planuiesti sa te extinzi pe viitor e mai bine sa iei direct lampa mai mare, de exemplu 400w.
Nu uita ca vei avea nevoie si de mai multa racire daca decizi sa bagi hps, si va trebui sa scoti parasolarele alea de pe pereti ca sa nu creeze hot-spots.

sukableat

Member
pentru inceput prefer ceva mic pentru ca nu prea am loc sa ma extend
- la ventilatie sa merg pe niste coolere mai mari sau? ceva mai avansat

coolbud

puffin' the herb
acel bec de 250w emana destul de multa caldura , gandeste-te serios la un cooltube si un extractor altfel vei avea mari probleme cu temperatura.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Vara nu cred ca vei face fata doar cu coolere. In sezonul rece.. mai merge.

sukableat

Member
wow se va aduna o suma frumusica, sunt dispus sa investesc jur chiar imi voi face un credit dupa paste, vas ruga din suflet sa-mi recomandati un site de unde pot lua niste scule calumea vreau sa-mi fac un grow box ok

- ma gandeam sa lucrez cu niste placi din rigips (gresesc)?
- un bec hps ok pentru minim 3 ghivece
- un cooltube + ventilatie + extractor

va rog sa-mi dati niste ponturi si as aprecia maxim daca ati putea sa-mi oferiti voi o configuratie de grow box as avea spatiu de 150 cm lungime si cam 50-60 latime inaltime o pot alege eu

merg pe mana voastra, imi calculez cat ma costa tot imi fac un credit si ii dau maxim vreau ceva serios si calitate cum spuneti voi

daca puteti sa ma ajutati va multumesc

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Vrei sa construiesti ceva ieftin si rapid pentru un grow, sau ceva mai bun si durabil, pentru mai multe? ce buget te-ai gandit? ce recolta doresti? si de ce 3 plante? in spatiul in care poti creste 3, poti creste 4 mult mai bine.

sukableat

Member
man asta imi este spatiul, mai mult nu am cum, sunt sigur ca ar intra si 4

- as dori ceva pe termen lung pentru maxim 4, as merge pe calitate vreau un slim sa ma bage in pat la nani
- buget ti-am zis ca imi fac o rata, dar acum nu trebe sa ma coste nici 1000 de e :D
- te rog spunemi de la materialul din care sa-l construiesc pana la acel aparat de temperature si fertilizante

- sunt dispus sa merg pe mana ta ca sa am rezultatu dorit

up

Last edited by a moderator:

coolbud

puffin' the herb
tu astepti mura-n gura si n-ar trebui sa mergi pe mana nimanui.cumpara un tent de 1 metru pe latimi si 2 metri inaltime , un bec de 400 w dual spectrum , un balast , cablaraiele , cooltube , extractor , tubulatura , conectoare , coliere , ventilator care sa bata exact pe cooltube , ghivece de 10 litri , pamant de calitate , nutrienti de care vrei tu , seminte de calitate si ai tot ce ai nevoie.

coolbud

puffin' the herb
ia bec dual spectrum sa-ti fie folositor si in veg/flower si in legatura cu , construirea boxului eu nu m-as osteni cu placi osb sau ce-or mai fi , mi-as lua direct tent aka growbox care poate fi demontat oricand si este si foarte rezistent.

sukableat

Member
da man de accord cel mai ieftin ar fi undeva la 500 + 500 configuratia = 10 + lumina etc. sa zicem 15 in total :) ca peste 2 luni sa ma trezesc cu 30 de babastoace uscate?

mar costa 18 bastoane 100 de trompete ar fi mai ieftin cred eu :)

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Lifetime investment mai, sau pe acolo, ca nu o sa te tina doar un grow, exceptand cazul ca faci vreo prostie...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
- deci as dori sa cumpar urmatoarele produse care sunt in poza, merita ? sunt ok?

ma gandeam sa merg pe placa de rigips de 9.5 mm, pentru configurarea grow-ului sau sa merg pe altceva de ex pe placi osb?

Nu te stii la ebay? Poate fi mai discret decat o comanda online de la noi. Ai grija cum comanzi in cazul asta...

sukableat

Member
clar dar e mult prea mult :) as investi in becuri in miros si fertilizatori dar pe un grow box nu

- nu ma intelegeti gresit, merg la munca zilnic (am un cacat de salariu) si mai stau si cu chirie pe deasupra, deci e undeva peste asteptarile mele

- un mic ex. cand a aparut iphone 5 c mi-am luat si eu unul e ok, se misca blana dar nu merita pretu, asa e si cu grow-ul parerea mea

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai atunci, daca e fix, rigipsul ar fi alegerea corecta, as zice, numai sa te pricepi sa il pui cap la cap cu profilele. Apoi o vopsea alba la interior, si te-ai scos.

OSBul poate fi curbat (sau nu, desigur), nu ai nevoie de profile, il poti prinde in coltare, e mai rezistent. Eu nu l-as folosi de frica focului.

Daca ai vreme, in cateva ore e gata cu orice ai face.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
N-o sa ne convingi niciodata ca e mai ieftin sa cumperi iarba decat sa o cresti. Ai gresit locul, daca tu crezi ca vei realiza asta.
Si pe deasupra, mai e vorba si de calitate. Eu unul, daca mi-ai da 100 grame de iarba de cumparat pentru suma X, si cu aceeasi suma as putea sa cresc sa zicem sub 100 grame de iarba, as alege oricand sa mi-o cresc singur. Desigur, asta e doar un exemplu, si trebuie sa fii super netrebnic sa cresti iarba si sa te coste mai mult (sau chiar si egal) decat daca ai cumpara-o. Daca vrei ieftin, te sfatuiesc sa studiezi cresterea outdoor, vei iesi mult sub 1 leu investitie per gram. La indoor o sa fie cativa lei per gram, dar niciodata peste 10, indiferent cat mare e calitatea ierbii pe care o cresti. Ia zi, merita, ori ba? Sa-ti mai zic si ca orice grower cu un pic de experienta creste iarba mai buna ca cea pe care o gasesti la cafenele in Amsterdam, sau e deja suficient?

Later.edit: Am uitat sa mentionez ca din moment ce am ajuns sa vorbim de bec de 400W, iti recomand 9 plante sub el si minim un metru patrat de spatiu. Altfel nu il vei folosi prea eficient.

Last edited:

sukableat

Member
clar ca nu e mai ieftin si calitativ

- fi atent in 2014 mai am ajuns in Amsterdam, am avut o suma frumuica din care mi-am putut permite sa incerc extraordinaru dupa cum se caca lumea pe ea, dar iti jur ca din 10 coffe shopuri si nu stiu cate tipuri de iarba si has nu am ramas impresionat

- mai degraba cei 3 ani petrecuti in PRAGA, mi-au prajit creierul cu treaba de treaba

am crezut ca imi recomanzi si mie o configuratie cv dupa ce mi ai pus intrebarile alea, dar am ajuns la altele, imi pare si mie rau ca nu mam nascut invatat dar stii ce? acu 6-7 anisori nu eram in stare sa fac un pai si acu al dracu ca am devenit maistru si le fac cum vreau eu

te mai rog inca o data exploziv, daca imi poti recomanda ceva ok ti-am zis as vrea sa-mi fac rata si sa ma apuc serios de treaba

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Cum zicea si cb, nu putem sa dam mura in gura la toti cei noi ce vin pe forum. Si in plus, un sistem de crestere care pentru un grower e perfect, pentru altu' poate sa nu dea aceleasi rezultate. O idee buna ar fi sa studiezi forumul, sa iti faci o idee buna despre ce fac altii si apoi sa vii cu o idee despre ce ai vrea sa faci tu. Dupa ce ai aceasta idee, faci un thread, si intrebi unde nu te descurci. Poti spune ca suntem rai, sau ce vrei tu, dar o sa iti fie mai bine asa. Si n-ai vrea sa stie cati au trecut pe aici cu planuri mari, au primit tot ce aveau nevoie in materie de informatie fara se se implice prea mult, doar ca sa realizeze ca growingul nu e pentru ei si sa renunte. Acum ar trebui sa intelegi de ce nu o sa ne batem capul sa iti dam tie tot ce trebuie pe tava, mai ales ca nu vom fi noi acolo ca sa rezolvam problemele cand acestea vor aparea. Daca intelegi ce faci acolo, si ne intrebi pe noi cand nu te descuri (sau de ce nu, studiezi si mai mult partile pe care nu le intelegi) o sa fii mai capabil sa si ai grija de acest grow. Momentan cred ca suntem mai implicati in grow-ul tau decat esti tu, si mie unul nu imi suna bine. Si nu-i bine nici pentru tine.

Intrebarile ti le-am pus ca sa realizezi ca e mai bine sa mai studiezi si sa te gandesti bine inainte sa investesti banii. Food for thought, cum s-ar zice. Si daca tot nu te-ai nascut invatat, ia forumul la citit, ca asta-i calea. Nici noi nu ne-am nascut invatati. Dar am invatat inainte si in timp ce cresteam. Si in domeniul asta.. e mult de invatat, chiar si dupa ce crezi ca nu mai ai nimic de invatat si imbunatatit, tot se mai gaseste ceva.

sukableat

Member
am vrut sa iau juma de kil, sau macar o suta dintr-un foc, dar ce crezi teapa mai mult de 30 nam primit si pt alea mau bagat intr-un beci
- am fost pus sa astept, cand am vrut o camera la hotel, sa mearga boss-u sa verifice bacnota de 500, I-am aratat mai multe da nu ma crezut si cand sa lamurit mi-am primit camera

- am trecut atatea vami cu cateva sute bune, paranoia pe psilocybin in tren, si am faut o pauza la budapesta ca pierdusem legatura si ce sa mai zic cand la hotel era tot aruncat pe jos, eu panicat si mi sa stins lumina bro, am zis gata acu intra garda

- la 5 min, ies pe hol fumez un pai, si intreb niste turisti care-I baiu, nici unu sa luat lumina la etaju 2, Aventura puli. amsterdamu vietii

Status
Not open for further replies.

Latest posts

Latest posts