What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

3xGrapefruit+1 własny cross

A

adrianmenyo

Jest juz pizdeczka ;) Juz sie niemoge doczekac kiedy moje wyjda nad ziemie...

57fun

Member
Kolejny apdejt fotek :] maleństwa są juz coraz większe i coraz bardziej oblaze zywiczką :], na szczęscie zapach jeszcze nie przeszkadza i nieczuć nic w pokoju
Fotki z 20 lutego, od 1 marca idzie juz ripen :jump: i 10-16 marzec idzie pod kose

:rasta: :jump:

57fun

Member
no wiem, że małe ale co ja moge na to poradzić, mam nadzieje, ze juz niedługo zaczną puchnąć :]
Kolejny apdejt fotki z 23.02.2008
45 dzień 12/12

Last edited:

57fun

Member
No niestety niedogadałem sie z nikim na temat pyłku i niebede miał żadnych sionek z nich, a miałem nadzieje bo pachnie cudnie :]
Ps. według producenta kwitnie 8 tyg, to znaczy ze za tydzień poienne juz iść pod nóż, ale jak mi pisał yyyoopp, licze od kiedy pojawił sie top, bedzie to ok 20.01.2008, więc od 1marca zaczne podlewać ripenem i poźniej jakieś 2-4 dni na flush<flash> i idzie pod nóż to bedzie koło 15-16 marca i moje pytanie czy myslicie ze dojda do 16 czy moze poczekać z ripenem, aż więcej pojawi sie brązowych włosków bo jak narazie to bialusie sa w 95%?
no i Fotki z dzisiaj 27.02.2008
dzień 49/50 12/12h

G

Guest

IMO trochę za wcześnie na ripen ale ja się tam nie znam za bardzo... Inna sprawa, że śliczne te Twoje ukochane :D

57fun

Member
Grunwald producent daje im 8 tyg to jest 56 dni, a u mnie na 52 dostaly dopiero 1 dawke i mam zamiar jeszcze przeplukac ze 2 razy po wszystkim wiec i i tak dojda mi jeszcze 4 dni po ripenie, ogólnie plan jest taki zeby 15-go ściąć pałeczki, czyli planowo beda rosly 66 dni to jest o 10 wiecej niz powinno być.
Fotki z 2 marca

Zathir

Member
Siemasz
Ja równiez bede jechac na Rippenie, ciekawy jestem czy wpłynie to na smak. Planuje zacząć go stosowac miedzy 24 kwietnia a 1 marca, bedzie to 63-70 dzien przełączenia na 12/12. Wszystko zależy od tego jak bedą wyglądac, a moje rosliny to w wiekrzości sativy.
Pokaż zdjęcie parapetówki :D

pozdrawiam:wave:

57fun

Member
A oto i parapecik :], może z 5 nasion bedzie, hehehe, coś mi sie dziaje z końcówkami lisci , żółkną i robią się suche nawet nie mam pojęcia co może być, albo za wilgotne coco albo brak nawozów, chociaż dałem 4ml totalbloom na litr wody. Nic musze poczytać co moze byc przyczyną...

C

Ca2

Coco nie może być za suche. Przelewanie nawet daje lepszy efekt.
Coś nie widać tych zeschniętych końcówek.

cgns

Member
Yarcio said:
Ripen sie nie leje 10 dni przed harvestem?

TAK,

ale ja, jako początkujący grower, martwie się, że nie rozpoznam momentu kiedy zostanie te cholerne 10 dni do hervestu. Wiem, ze sam zbiór przeprowadza się kiedy ok. 80% wlosków jest brązowych lub trichomy są bialutkie od żywicy. Ale czy ktoś wie jak stwierdzić, że to już te ostatnie 10 dni?

cgns

Member
@57fun

ja też mam na tapecie GF. Ale musze przyznać, że mój wygląda inaczej (tak mi się wydaje). Te zdjęcia wykonałem w 33 dniu flow:

Gołym okiem widać, że u mnie topy mają inną strukturę i że liście na górze są wielkie (mimo, że są popalone od lampy bo cholernik urusł na FLO jeszce jakieś 60-70 cm i ma teraz ponad 1,5m)

Czy Twój GF wyglądał podobnie?? Pytam bo martwie się, że z moim coś nie tak, a Twój wygląda super.
PEACE

Last edited:

57fun

Member
ca2 widać widać żółte listki ale trzeba sie przyjzeć, i troche lipa ostrość na fotach bo lipa aparat e220 minolta :], jak przesadzałem ja do wiekszej donicy to idzialem niezdyt ladne korzenie tzn. byly brazowe.
Cgns: jak widzisz u mnie w boxie tez nie jest za heja, ale jakoś udało mi sie je urzymać na poziomie, chociaż na początku flo balem sie również ze wyskoczą mi z niego, jeśli chodzi o topy to listki przy nich sa male ale dlugie mają pluszki :] tak jakby, po twoich fotach widać że sa lekko inne, bo u mnie duze liście pousychały w fazie kwitnienia gdzieś w 4-6 tyg, a teraz zostały tylko niedobitki gdzieś w środku boxa gdzie nie mam dostepu :] < co niektóre zostały usuniete ręcznie gdy zasłaniały topy sąsiednie do nich....max 20 listków, przez calu okres zycia

Last edited:

57fun

Member
Właśnie widziałem moje dziewczynki i naprawde zaczeły puchnąć jak gupie po tym ripenie, a i kilka topów z coco posiada całkowicie białe trichomy, a np z soil juz w 50% sa brązowe, czyli juz niedlugo beda mogly smiało iść pod kose, i większość topów zaczeła się wyciągać i nie wiem OCB, jak bede miał foty to dorzuce

57fun

Member
Fotki z ostatnich dni :]
04.03.2008 55 dzień 12/12 3 dni po zastosowaniu ripena

06.03.2008 57 dzień 12/12

09.03.2008 60 dzień 12/12 jutro ostatnia dawka ripenu, 11.03 woda i zapewne juz 13 zetne pare topów zeby na swięta były gotowe:]

Ps. Mam plana w środe obciąć większość liści i zostawić topy do piątku jeszcze z dniem, i od piątku do niedzieli 2 dni ciemności oczywiści ostatnie podlewanie w środe, 2 flasze powinny wystarczyć na odtrucie z ripena.
Co o tym sądzicie ?