What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

3xGrapefruit+1 własny cross

cannamaster

Member
powodzenia w uprawie!:)) ja tez juz niedlugo startuje!:)) hehe

euforia i indor mix z cannabis.fr wszystko feminizowane.

a do tego moze zaszaleje i zapyle topa jakiegos na nasionka bo mam regular ww i moze jak ja wsadze okaze sie pieknym panem;)....

57fun

Member
od 2 stycznia siedzą juz sobie pod HPS-em w starej szafce, wywiew i nawiew na zarówke 120mm went. komputerowe i 140mm wlot do boxa i jeden mały 80 mixujący w srodku i temp zależnie od otoczenia ale oscyluje w granicach 26-29^C wiec jeszcze nie jest takie złe, ale mysle cały czas o klejnych tuning-gach. Grejfruty w butli po 2 fimach i naciągnięte, w coco siedzi naturalnie sobie rośnie i gyt ma :]
:::::::::::::::
0d 2 stycznia hps 150 14/10h
od 6 stycznia 13/11h
od ... stycznia 12/12h :]
i tu pytanie jak bardzo mogą się wyciągnąć, jak juz przełącze na flo?, bo dokładnie nie wiem kiedy przełączyć a chce mieć dobrze :] <normalne jak kazdy>

Co do nutrienuów to TotalGro 2,5ml na 1,5l wody ph 6,0 podlewane w miare zapotrzebowania ,coco srednio co 2 dni, sam nie iem czy mało czy dużo nuts czy nie bo mam 2 całkiem różne rozpiski w zestawie.
Fotki może uda mi sie w weekend zrobić.

V

vod

Już to w tym temacie pisałem, ale powtórzę.

Moje Gf osiągnęły ostatecznie 50cm ( ok. 10 dni veg i bez fima i treningu).

57fun

Member
to juz czytałem i wiem ale myślałem ze może ktoś inny tez miał i mógł mieć inne wrażenia z uprawy.
Poczytałem na c.fr.pl o tej odmianie i piszą też ze max 50cm rosnie z 10 dnioym wegiem czy 7 dniowym, mam nadzieje ze zmieszczą mi sie w szafce jak nie to bede je gioł w fazie flow i tyle albo nowa szafke kupie w ikei :]

V

vod

Jak długo już je masz na veg?

Przy fimowaniu i treningu na pewno je zmieścisz w swoim boksie.
Z 20cm może dorzucą na flo. Nic czego by się nie dało opanować :)

Aczkolwiek ja w boksie 10cm wyższym niż twój i w ogóle trochę większym dałem je na 12/12 od samego początku.

Last edited:

57fun

Member
na wegu były od 02.12.2007 bo wtedy zacząłem oświetlać lampakmi 2x24W a od 02.01.2008 HPS150 i od dziś mają już 12/12 tzn własnie przełączyłem i jutro od 7 rano do 19 bedzie ich pierwszy 12h dzień, mam nadzieje ze uda mi sie jakoś je utrzymac na właściwym poziomie zeby za blisko lampy nie były, dziś temp oscylowała w granicach 25-26^C i byłem zdziwiony ze tak mało:]
swierze foty z komórki
razem:

pojedyńcza w coco:

tak wyglądały 28.12.1007
razem:

pojedyńcza w coco:

a tutaj mój mix który stoi sobie na parapecie a wieczorkiem po lampką nocną 9W :]

Samiec juz niezyje pyłek zebrany <może na 2 nasionka wystarczy> a reszta zutylizowana :]]]
Pozdro

cardiel

Member
Ladnie Ci rosnie jak narazie.. tylko... nie wiem czy to ma sens

0d 2 stycznia hps 150 14/10h
od 6 stycznia 13/11h
od ... stycznia 12/12h :]

takie stopniowe przechodzenie... chociaz nigdy tego nie probowalem, ale niesadze zeby to jakos szczegolnie wyszlo roslinka na korzysc.. niby to w jakims tam stopniu symuluje powolne skracanie dnia w naturze, ale sadze, ze jezeli odrazu przelaczsz ja na 12/12 wtedy dostana "szoku" czy jakby to tam nazwac i szybciej wskocza we flow

tak czy inaczej powodzenia z growem

pozdr Cardiel :smile:

57fun

Member
własnie nie robiłem tego, tak tylko myslałem o tym, od jutra bedzie juz 12/12 i tak do końca mam nadzieje ze szybko to sie juz skończy, bo chęci coraz większe na kolejną porcje naturki a nie chemiora osiedlowego :]

Last edited:

57fun

Member
13.01.2008
kolejny apdetj pomidorki sa już 4-5 dzień na flo i tylko w coco pokazała płeć :]
1 {morda sie już cieszy}
GF w coco:

2xGF w soil ładnie sie krzaczy tylko niewiem czy uda mi sie je utzrymać na wysokości bo przez ten tydzień troche sie wyciągneły od przełączenia na 12/12 :

I wszystkie razem w cabinecie :]

:joint: Sorry za jakość fotek ale koma miałem tylko pod ręką i pod HPS-em robiłem bo nie chciał mi sie wyciągać ale poźniej i tak musiałem bo był mały problem :]
Ps. Mam nadzieje ze nic nie zepsuje sobie bo wale nawozy na pałe, bo juz sam nie wiem jak je dawkować
nawozy GHE total series
dałem teraz 5ml total GRO i BLOOM na 1,5 litra wody, ale w następbnym tygodniu na rozpiskach mam, żeby dodawać bloom
1 notatka 25ml/10l wody dla soil
40ml/10l wody dla coco
2 notatka 25ml/ 1 litr wody dla soil
40ml/1 litr wody dla coco
1 notatka jest na butli druga w pudełku od zestawu tripack
Ps2. wielkości ml naozów nogą być za duże bo niepamiętam dokładnie co do ml, ale z tego co pamiętam to chyba tak było, wiem jedno ze sa 2 róźne dawki i mam problem z tym.
Pzdr @ll

Last edited:

57fun

Member
kolejny apdejt fotek :]
Tak mi sie wyciągneły przez ten tydzień, że główne szczyty były ok 5-7cm od lampy i tylko wiatrak wiejący na lampe uratował je przed przypaleniem :]. czoraj siedziałem i robiłem siatke i wyszła jako tako mi sie podoba jako piersza moze być :] w sumie to mi sie to podoba Scrog fajnie wygląda a ciekaw jestem jak bedzie wyglądał za 2-3 tyg :]

Jeszcze bede musaił zrobić troche porzadku z liśćmi poniżej siatki ale narazie tylko przezedziłem, zeby topki miały światełko i wiedziały gdzie sie kierować :)
Ps. Prosze o jakieś info na temat Scroga co i jak dalej porabiac...zielony jestem w tej technice :]

FOTKI PROSTO PO PRZEPLATYWANIU PRZEZ SIATKE

Last edited:

57fun

Member
Fotki z niedzieli 27.01.2008
Mozna poiedzieć, że sa już 20 dni na flo, ale odkąd pokazały płeć to mija dopiero 10-12 dzień...

Piersze makro jakie kiedykolwiek robiłem :]

Ps. znów sie wyciągneły do lampy ale na szystkie wieje wiaterek, mam nadzieje ze juz większe nie urosną tylko zaczną wkońcu puchnąć :]
podlewane co 2 dzień, a coco codziennie wieczorem taką samą dawką nawozów, niechce mi sie robić oddzielnych proporcji dla soil i coco
Ps2: od kiedy zacząć liczyć dni do ścięcia odkąd pokazały płeć czy przestawienia 12/12 ??

Last edited:

yyyoopp

Member
zacznij liczyć od kiedy zaówazyłes już topka. nie preflowery tylko tego topa na szczycie czyli max tydz. ci już kwitnie

tritexo

Member
ja bym je na twym miejscu nagiol bo moga cie zaskoczyc sciagnij by tiopy byly na rowni fakt faktem za bardzo przerosly siatke na przyszlosc posiwecaj wiecej uwagi pzdr

57fun

Member
juz zaskoczyly a mam nadzieje, ze juz wieksze nie beda, dalem (_._) z wegiem bo za długo byly a teraz na flo to wala jak dzikusy, jutro bede naginał ale watpie w wyrównanie topów, nastepnym razem bedzie lepiej :]

tritexo

Member
vega nigdy nei jest za duzo chyba ze uprawiasz jakas czysta sative ,haze to lepiej tak to wszystko jest do wytrenowanai zalezy od checi czasu obczja w galeri ja dalem swoim ponad miecha vega i dalem rade to wytrenowac:) pzdr mzoe jeszcze sporbojesz elo

bolk

Member
57fun dajesz rade, sam miałem robić scorga ale męszczak mi wyszedł :/
Musze przyznać że ja przełączałem stopniowo z 18/6 na 12/12 zmniejszając przez kilka dni po 2 godziny im dzień i w ciągu tego czasu najbardziej mi wyciągnął do góry...
Potem po przełączeniu na 12/12 strasznie leciał do góry i się wyciągnął...
Ehhh co tam został mi tylko nawóz przygotowany chlip :~(

57fun

Member
Najnowszy apdejt:] Fotki robione dziś z rana to jest 08.02.2008
Codziennie je naginam i próbuje utrzymać im wysokość na równi ale zawsze jakiś musi podrosnąć w góre :]

i mój cross 7heven z parapetu w 100% babka :] ma tyle samo dni życia ile mają GF tylko, że ona kwitnie dopiero od tygodnia dzięki żarówce 24w którą stymuluje 12/12h światła tzn. doświetlam kilka h dziennie

Latest posts

Latest posts