What's new

2 Fruit Spirit #Out

locoezon

Member
Ο GANJA μπήκε στο μυαλό μου απευθείας!

Το πανί άμα τοποθετηθεί,δεν θα μπει σε αυτήν την συγκεκριμένη φάση που βρίσκεται το φυτό...

Αργότερα για προστασία από την βρόχα που κατεβάζει το βουνό,τα ελικόπτερα και από τυχόν καλοθελητές που θα σκάσουν εκεί πέρα ;)

Από την στιγμή που το φυτό δεν ξεπερνάει τα 60cm σε ύψος μέχρι τώρα,έχω περιθώριο ακόμα 1.40m ύψος,μετά αρχίζουν τα δεσίματα στους παπάδες προς τα κάτω πάντα και μπαίνει και το πανί στα 2.20m μέχρι τέλους!!! :tiphat:

Plan C succesfull!

locoezon

Member
100η ημερα σήμερα για την Τσούπρα. :fsu:
Ποτίστηκε με 50 λίτρα νερό ως συνήθως.

Απ'ότι αρχίζει να δείχνει το φυτό,μπαίνει δειλά δειλά στο στάδιο του preflowering!!!

Σκέφτομαι σε 1 βδομάδα να ξεκινήσω το διατροφολογιο της ανθοφορίας με την ελαχιστη ποσότητα,ανάλογα και τις τρίχες που θα χουν βγει ως τότε!

locoezon

Member
Καλησπέρα παρέα...

10 μέρες πέρασαν από τα κορφολογήματα που γίναν
στο IFS2 και στο IndSeed και τα καινούργια MAIN SHOOTS ήδη έχουν αναπτυχθεί,οποτε θα χουν μερικές μέρες ανάπτυξη τώρα που μπαίνει το φεγγάρι στον κύκλο ανάπτυξης του φυλλώματος αποκλειστικά.

10 μέρες απότιστα επίσης :moon:

Το IFS2 έφτασε τα 50cm ύψος και το IndSeed έφτασε τα 130cm ύψος.

Indian Fruit Spirit 2

Indian Seed

Crowmax

Well-known member
Veteran
Μπράβο Λόκο, ωραία τα φυτανια, εκει που πρέπει να είναι, στην φύση.

locoezon

Member
Μπράβο Λόκο, ωραία τα φυτανια, εκει που πρέπει να είναι, στην φύση.

Σε ευχαριστώ παλικάρι μου!!!
Που χάθηκες εσύ και δεν μιλάς?
Πιάσαν οι ζεστες και κάνετε διακοπές τα mods? Πλακα κάνω :biggrin:

Λοιπόν επειδή φέτος δεν πρόλαβα να φτιάξω το compost που ήθελα για όταν φτάναμε στο στάδιο της προ-ανθοφορίας αγόρασα έτοιμο λίπασμα και έρχεται σε 2 μέρες.

Το compost που θα έφτιαχνα θα ήταν από φύκια της θάλασσας,καλά ξεβγαλμένα από την άλμη της θάλασσας και έπειτα θα βρισκόταν κάτω από τον ήλιο για να γινόταν compost.

Του χρόνου πάντως σίγουρα θα φτιάξω το δικό μου compost από φύκια,παρέα με την τσουκνίδα και ότι άλλο θα φτιάξω για την νέα σεζόν....

Το ξέρω είναι νωρίς να σκέφτομαι για την επομενη σεζόν αφού καλά καλά δεν έχει τελειώσει αυτή,αλλα αν τα αφήσω πάλι απρογραμμάτιστα όλα αυτά,στο τέλος δεν θα καταφέρω να κάνω τίποτα με τόσα πράγματα!!! :tiphat:

Το compost που αγόρασα λέγεται POSIDONIA.
Η συσκευασία είναι των 70λίτρων και η τιμή του στα €9.50

Το παραγόμενο βιολογικό φυσικό λίπασμα “POSIDONIA” CΟMPOST HELLAS βασίζεται στην ανακύκλωση των φυκιών, που εκβράζονται στις ακτές, από καθαρές θάλασσες της Ελλάδας και επιλεγμένων προϊόντων της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

s8pOQMd.jpg

Καλή ημερα να έχουμε με καμια βουτιά σε καμoια ερημική παραλια,με μια αιώρα,ένα 4-5φύλλο και φυσικά το ΚΟΠΕΛΙ για χάδια :spank:

orfeas

Well-known member
Veteran
Κοπέλι για χάδια, ε;
Μήπως είσαι απ'τσ' άλι;:laughing:

Όχι ότι έχει καμιά σημασία, οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός:biggrin:

Ευλογείτε!
:tiphat:Ορφεύς

locoezon

Member
Κοπέλι για χάδια, ε;
Μήπως είσαι απ'τσ' άλι;:laughing:

Όχι ότι έχει καμιά σημασία, οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός:biggrin:

Ευλογείτε!

Την κοπέλα μου εννοούσα φυσικά,απλά έχω συνηθίσει το κοπέλι!!!
Tα χάδια από μια τρυφερή κοπέλα είναι το πιο ωραίο αίσθημα στον πλανήτη πέραν της πλακας!

Σε συνδυασμό με το τσιγάρο,το ουζάκι και τον ντάλα ήλιο οι ορμόνες βαρούν κόκκινο :angelshug:

Άντε καλή βουτιά να χούμε!Καλο μεσημέρι σε όλους σας.

ARIBA!

locoezon

Member
Ήταν να μην ξεκινήσω τις αγορές,μετά δεν έχω σταματημό!!!

Έπρεπε όμως να τα πάρω γιατί χωρίς αυτά,οι παπάδες θα βγουνε γιοκ και φαγωμένοι από ΜΑΜΟΥΝΙΑ στο τέλος!

Πάμε λοιπόν....Οργανικό λίπασμα Siapton 10 L,Βιολογικό λίπασμα Geo Super Micro και το τελευταίο Βιολογικό εντομοκτόνο Acaridoil 13 SL

Οργανικό λίπασμα Siapton 10 L €12,50 με ΦΠΑ

Οργανικό λίπασμα αμινοξέων και πεπτιδίων που απορροφάται πολύ γρήγορα από τα φυτά, προκαλώντας την ενίσχυση της βλάστησης και των μεταβολικών λειτουργιών του.
Ελαττώνει την καρπόπτωση, βελτιώνει την καρπόδεση, προκαλέι πρωίμηση και αύξηση της παραγωγής, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση δύσκολων καιρικών συνθηκών, όπως παγετός, χαλάζι, υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κ.τ.λ.

Βιολογικό λίπασμα geo Super Micro €13,00 με ΦΠΑ

Σύμπλεγμα ιχνοστοιχείων σε χηλική μορφή Fe : 1 % , Zn : 0.5 % , Mn : 0.5 % , Cn : 0.2 % , B : 0.3 %

Απαραίτητο για τη συμπληρωματική θρέψη των φυτών για εξάλειψη τροφοπενιών, για το σχηματισμό της χλωροφύλλης και της αναπνοής των φυτών.
Άμεση απορρόφηση από τα φύλλα.

Βιολογικό εντομοκτόνο Acaridoil 13 SL €13,00 με ΦΠΑ

Δραστική ουσία : Potassium Fatty Acids

Άλατα καλίου λιπαρών οξέων 13,04 %
Βιολογικό εντομοκτόνο για την καταπολέμηση κυρίως του αλευρώδη.
Συνιστάται επίσης για ακάρεα, αφίδες, θρίπες, κοκκοειδή, ψύλλους, τζιτζικάκια, βαμβακάδα, βρωμούσες.

locoezon

Member
Καλημέρα παρέα...
Πρωινό εγερτήριο σήμερα για την καλότυχη τσούπρα.

Πιστεύω μέχρι το απόγευμα να έρθουν τα πράγματα,
γιατί απ'ότι διάβασα,αύριο όλη μέρα έχει
βρόχααααααααααααααααα!!

οποτε θα τοποθετηθούν αμέσως μόλις τα παραλάβω και θα ενσωματωθούν με την βροχή για να μην κουβαλάω δεύτερη φορα νερό για σήμερα ....

θα γίνει και ψεκασμός σε όλα γιατί είδα ότι ακόμα και στην τσούπρα εμφανίζονται ζωύφια και τρώνε τα φύλλα σιγά σιγά,άρα μετά την βροχή έχει ψέκασμα με ACARIDOIL 13 SL.

orfeas

Well-known member
Veteran
Ρε συ λόκο σαν στάσιμα μου φαίνονται αυτά!

Κι οι Τζαμαλντελίκες μου μετά το λιοστάσι και κάνα δυό ψαλιδιές σαν να στολάρουν μου φαίνεται...
Βέβαια είναι κι αυτή η σχεδόν καθημερινή επαφή που σε ξεγελάει...

Ευλογείτε!

locoezon

Member
Ρε συ λόκο σαν στάσιμα μου φαίνονται αυτά!

Κι οι Τζαμαλντελίκες μου μετά το λιοστάσι και κάνα δυό ψαλιδιές σαν να στολάρουν μου φαίνεται...
Βέβαια είναι κι αυτή η σχεδόν καθημερινή επαφή που σε ξεγελάει...

Ευλογείτε!

Μωρέ δεν είναι η καθημερινή επαφή που σε ξεγελάει,έχεις δίκιο ότι έχουνε μείνει σαν στάσιμα!!!

Το IFS2 και το IndSeed είναι σε καβάτζα με πετρώδες χώμα από κάτω,ο λάκκος που έκανα για να τα φυτέψω ήταν μονο 40εκ βάθος,όπου τοποθετήθηκε το MIX ,ο ήλιος τα βλέπει περίπου 6 ώρες απευθείας και τις υπόλοιπες καλύπτεται από δέντρα τριγύρω.

Πιστεύω έκανα λάθος με τους λάκκους και την προεργασία του χώματος σε αυτήν την καβάτζα γι'αυτό πάνε τα πράγματα slowly slowly....

Από εδώ και πέρα δεν έχει άλλο κορφολόγημα και τράβηγμα προς τα κάτω σε αυτά τα δυο,γιατί τους μειώνει δραματικά την ανάπτυξη τους,αφού δεν είναι σε κατάλληλες συνθήκες όπως το φανταζόμουνα όταν βρήκα αυτό το μέρος(σε θεμα ηλιου,χωματος)...

Από την τσούπρα δεν έχω κανένα παράπονο στο θέμα ανάπτυξης διότι,πρώτον μπήκε στο έδαφος αργότερα,δεύτερον η τεχνική του MAIN LINING σε πάει τουλάχιστον κάνα μηνα πίσω στην ανάπτυξη απ'ότι διάβασα στο άρθρο.

Βεβαια η καβάτζα της τσούπρας είναι ο παράδεισος σε σχέση με την άλλη...10 ώρες ήλιο τουλάχιστον,το χώμα καμια σχέση,εκεί είναι φυλλόχωμα που με κάθε φτυάρια έβγαινε το χώμα απευθείας,μου πήρε μονο 10 λεπτά για να κάνω έναν λάκκο 70εκ βάθος και να μαζέψω περίπου στα 150λίτρα φυλλοχώματος από τριγύρω και μέσα από τον λάκκο.

Και κάτι τελευταίο που έχω να πω και εδώ θέλω την γνώμη σου....

Πρόπερσυ το βουνό πήγε απίστευτα σε επιδόσεις και ο κάμπος έπιασε πάτο.
Πέρσυ το βουνό έβγαλε παπάδες λες και ήταν αυτόματα τα σπόρια και ο κάμπος πήγε περίφημα.
Φέτος πάλι βλέπω ότι το βουνό πάει καλύτερα και ο κάμπος πιο αργά(απ'ότι μου έχουν πει και άλλοι μέχρι τώρα στο θέμα ανάπτυξης)...

Δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και σε αλλα μέρη,αλλα εδώ το παρατηρώ αυτό και στις ελιές με τον καρπό που δίνουν αυτά τα 3 χρονια....Λες και κάθε σεζόν αλλάζουν οι ρολοι παραγωγής στον τόπο WTF!

Last edited:

locoezon

Member
Καλημέρα αλάνια μου....
Δεν έχω ξεχαστεί με το νήμα,απλά λέω να αφήσω τις φωτογραφίες για κάποιο διάστημα έτσι ώστε να δούμε αν υπάρχει διαφορα μετά από μια μη καθημερινή επαφή με τα φυτά και να ακούσω απόψεις.. :tiphat:

Τα πράγματα ήρθανε και ετοιμάστηκαν...
Σήμερα θα πάω να τοποθετήσω την εδαφοκάλυψη(100 λίτρα σύνολο)η οποια θα περιλαμβάνει, φύλλα ελιας,compost,άχυρο...

θα γίνει και ράντισμα με το acaridoil,συν την λίπανση με Siapton και το Geo super micro.

:tiphat:

Attachments

• MULCH.jpg
    MULCH.jpg
    112.9 KB · Views: 25
  • MULCH2.jpg
    MULCH2.jpg
    111.7 KB · Views: 20

bathory

Member
φιλε μου απο οτι βλεπω σου λειπει ηλιος!!!!ισως επρεπε να κοψεις μερικα κλαδια(τα ψηλα )απο την καληψη σουγια να μπαινει περισοτερο φως.παρολα αυτα μια χαρα σε βλεπω,καλα θα παει!!

locoezon

Member
φιλε μου απο οτι βλεπω σου λειπει ηλιος!!!!ισως επρεπε να κοψεις μερικα κλαδια(τα ψηλα )απο την καληψη σουγια να μπαινει περισοτερο φως.παρολα αυτα μια χαρα σε βλεπω,καλα θα παει!!

Στην πρωτη καβατζα ναι, ισως θα επρεπε να το κανω αυτο γιατι τα βλεπει απευθειας ο ηλιος μονο 6 ωρες...:moon:

Η τσουπρα το 10ωρο το εχει στο τσεπακι της,οποτε δεν πειραζω τιποτα τριγυρω της!

Οπως προ-ανεφερα ομως δεν ειναι μονο ο ηλιος που εχουν αργη αναπτυξη ;);)

orfeas

Well-known member
Veteran
Με 6 ώρες άμεσο φως είσαι μια χαρά!
Για την εδαφοκάλυψη όμως, άχυρα θα χρησιμοποιούσα άφοβα, ενώ για τα ελιόφυλλα έχω μια επιφύλαξη, έστω κι αβάσιμη...

Ευλογείτε!

locoezon

Member
13 μέρες απότιστη η τσούπρα!

13 μέρες απότιστη η τσούπρα!

Σήμερα,αφού είχα επιτέλους ρεπό από την δουλειά πήγα να δω το κουκλί τι κάνει μετά από 13 μέρες παρακαλώ...

Όταν έφτασα εκεί αντίκρισα ένα άσχημο θέαμα με το φυτό να διψάει και να έχει ζαρώσει όλο στην κυριολεξία από την αποτισια....:moon:

13 μέρες είχα να πάω να δω τι κάνει και φαίνεται ότι μου κράτησε γερά μούτρα γι'αυτό το πράγμα..
Μέσα σε αυτές τις μέρες είχε βρέξει 4 φορες σύνολο,τις 2 φορες έριχνε για 4ωρες βροχή και τις τελευταίες ισα ισα ψιχάλα(η τελευταία βροχή ήταν σήμερα το πρωί)... πιστευα οτι δεν θα ειχε αναγκη,ελα ομως που εκανα μεγαλο λαθος και ισως να κατεληγε μοιραιο...

Αυτό ηταν ένα γερο μάθημα που αντίκρισα σήμερα,θυμίζοντας μου ότι για να πιω και να συνεχίσω να λέγομαι χασικλής και όχι νηφάλιος πρέπει να έχω το νου μου με τα ποτίσματα...

Οποτε δεν χρειάζεται να απορω γιατι δεν έχουν γρηγορη ανάπτυξη τα φυντάνια μου, τον βρήκα τον κύριο λόγο !!!

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ENA ΔΥΝΑΜΙΚΟ COMEBACK!

Πότισμα με 80 λίτρα νερό,τοποθέτηση εδαφοκάλυψης με compost φυκιών,ελιόφυλλα,άχυρο,κοπριά αλόγων,ΛΙΠΑΝΣΗ με τα λιπάσματα που αγόρασα και ψέκασμα με ACARIDOIL.

:hide::cry:

Ρε πατρίδα,μετά συγχωρήσεως αλλά νανουρίζεις ένα νεκρό μωρό που λένε και οι Σάξονες...:huggg:

locoezon

Member
Ρε πατρίδα,μετά συγχωρήσεως αλλά νανουρίζεις ένα νεκρό μωρό που λένε και οι Σάξονες...:huggg:

Άστα να πάνε σύντεκνε!!! Φέτος το παραμέλησα αρκετά το θέμα με τα ποτίσματα και ιδού το αποτέλεσμα...

Μου έτυχε μια δουλειά με οικοδομή και όταν γυρνούσα έπεφτα νεκρός στο κρεββάτι χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα για τα φυντάνια μου... Mega λάθος γιατί αυτό θα το καταλάβω αργότερα.

Τώρα έβαλα την εδαφοκάλυψη και όλη την πραμάτεια,οποτε για να μην πάει άδικα ο κόπος μου πρέπει να σφίξω τον κώλο μου και να βρω κουράγιο να πηγαίνω κάθε δεύτερη το πολύ τρίτη ημερα και να μην βασίζομαι στις βροχές..:tiphat: