ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
po twoich fotkch mówie co myśle ,na 100% zaczyna brakowac azotu i fosforu- jak ci sie robią lodyzki kolorowe.choc te lodyzki to nie powod do obawy - wiele odmian ma tak naturalnie.
witam,
podlalem tego maroca z poprzedniej strony duza iloscia wody+ gnojowka i troche odzyskal kolorki. ale... liscie robia sia dziurawe mimo ze wkolo brak jakichkolwiek insektow:
PioK..
ta 2 fota ? jak by ja cos zjadalo ? widac ze prubowales ja CZYMS ratowac ? bo po 1 focie to moge pomyslec ze cos nadlecialo na polko , zjadlo i w chuj polecialo! i miejmy nadzieje ze juz niewroci.... wiecej ....
piok coś go jeszcze podgryza ,ale nic mu nie będzie spoko. aa i troche przedobrzyles z tą gnojówką obnirzając to ph (liscie sie marszczą)-podlewaj juz teraz samą wodą
Siema siema, chłopaki jak myślicie co to może być? roślinki rosną już około miesiąca w boxie, tydzień temu jeszcze wszystko było OK. A teraz wszystkie pożukły i oklapły... dziwnie to wygląda. Myślałem że korzenie już sie nie rozrastają, bo roślinki rosną cały czas w tych kubeczkach, więc wysadziłem odrazu 4 roślinki, bez hartowania, prosto z boxa :/ jest jeszcze około 20 w podobnym stanie.
już wysadzone:
nlxmaroc fem
passion#1 fem
passion#1 fem
Tu jeszcze kilka dni temu spokojnie sobie rosły...
Dolomit dodałem, no też myśle że powinno sie poprawić, ale następne chiałbym zahartować chociaż kilka dni. Jutro podsypie i podleje dolomitem reszte roślin w boxie. A za 3 dni podlanko biohumusem.
Za wysokie napewno nie. Roślinki rosły przez miecha w zwykłej ziemi ogrodniczej bez żadnych dodatków, tylko podlewane wodą. Więc jeśli pH to tylko za niskie...
U mnie ciag dalszy problemow z marocami i rudealisami na dodatek mlode zaczynaja cos pokazywac a inmi dzielnie im towarzyszy
Wiec pokolei:
1.Maroc nr 1
2.Maroc nr 2
3.Rudealis nr1 ziemia ze sklepu
4.Rudealis nr 2 ziemia miejscowa
5. Rudealis nr 3 ziemia miejscowa
6. inmix w ziemi substral osmocote+perlit
te zacieki biale to po ekoliscie
7. Młode maroc x early i oasis x lr podobnie
Prosze o pomoc panowie bo zaczynam podłamke łapac.
jak przesadzalem maroci i jednego rsa to przed zasypaniem dolka nowa ziemia dalem troche dolomitu i niewielka ilosc saletry, ale watpie zeby korzenie juz do tego doszly.
Ok dzieki wielkie. Za duzo deszczu a ze to torfowisko to niebardzo ma gdzie woda odplywac. Jak działac w takim wypadku?
A te dziwne plamy na inmixie i mlodzikach?
Gruby nie wkurwiaj sie ziomek, pytam bo pomimo uzupelniania widocznych niedoborow jest poprostu chujowo. To zle ze sie boje o wlasne krzaki? Nie mowie ze torfowiska są złe...poprostu w moim przypadku sa one tak nisko ze woda nie ma gdzie zciekać i korzenie nie maja tlenu...obczjam- z tad te bloki.
Chce jak najlepiej tylko dlatego pytam jak poprawic stan moich krzakow, bo jak narazie wytachanie kilkuset litrow ziemi pomoglo tylko na chwile.
Hej, ja jeszcze raz z moim problemem, znalazlem na forum post kolesia ktory mial podobny problem, nieststy nikt mu nie powiedzial co to jest, on mysli ze to przyczyna wody. Ja wode biore z rzeki pobliskiej, rok temu tez z niej bralem i nie bylo raczej problemow.
Moje biale plamy wygladaja bardzo podobnie do tego. Dodam ze pojawily sie u matek ktore wywalilem na out 2 dni po pobraniu duzej ilosci klonow.
Jezeli mieliscie cos podobnego albo wiecie co to jest dajcie znac. Pozdr
@Azzzzz a nie było mrozu w nocy?
W zeszłym roku jak wywaliłem prosto spod lampy na out rośliny i przymrozek w nocy był, to też tak zbielały. Potem sie naprostowały.
pozdr