ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
Cytat z wikipedii:
"Dan Osman (ur. 11 lutego 1963 – zm. 23 listopada 1998), Amerykanin, był miłośnikiem sportów ekstremalnych, w szczególności wspinaczki. Specjalizował się w przechodzeniu trudnych dróg wspinaczkowych "na żywca" (bez żadnej asekuracji), jak i długich lotach na linie (jego najdłuższy lot to ponad 365 metrów). Pojawiał sie w wielu filmach związanych ze wspinaczką, przedstawił "żywcowanie" szerszej publiczności. Zmarł 11 listopada 1998, mając 35 lat, podczas lotu na linie (lina uległa przetarciu)."
co do zadania z ceglami, to skoro cegla wazy 1 kg (1000g) i pol cegly (1/2 * 1000g = 500g) to logicznie cegla wazy 1500 g a nie jak cardiel wyliczyl 2000 g
kilogram pierza. o 12 dag. ^^
Tak mi pewien koleś wkręcał kiedyś. W ogóle sporo
ciekawych rzeczy starał się mi wyperswadować.
Np. Że jedna z dwóch identycznych piłeczek jest
cięższa od poprzedniej o około 50g, upierał się abym
w razie gdy mu nie uwierzę poszedł do sklepu i sprawdził
na wadze.... :/
wyciag z regulaminu bankowego dotyczacego lokat bankowych:
"Lokata o stałym oprocentowaniu to idealne rozwiązanie dla osób, które oczekują gwarancji stałego zysku ze swoich pieniędzy bez względu na decyzje Rady Polityki Pieniężnej dotyczące zmiany wysokości stóp procentowych. Jeżeli zdeponujesz na rachunku lokaty kwotę 5000 PLN to po 3 miesiącach zarobisz 37,50 PLN"
kur..wa czy to nie piekne ? tyyyyleee kasy mozna zarobic ze az glowa boli . w zasadzie to nie wiem co bym zrobił z tym 37,50. nawet na dziwkę by nie starczyło.