ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
@pan_tralalinski to nie imperator tylko Spiniffer troche aktywniejszy niż impek ale i tak mało ruchliwy
A po za tym mam Wije która może osiągnąć wymiary do ok 20cm, B. Vagans dorosłą samice i L. Parahybane L 11, z podwozia tej parahybanki wnioskuje ze jest tam dziurka wiec chyba jest to samica może jakoś byśmy sie dogadali do jakieś wymianki na jakiś okaz zwierzaka lub coś innego
to zdjęcie Mojej Vagansicy :
A to mojej Parahybanki :
Teraz będę robił większę terraria bo dowiedziałem sie mniej więcej jak robić bo te moje są lekko za małe. Pozdro
No ja niestety nie umiem robić fotek ale powoli sie ucze hehe mam znajomych fotografów, dadzą mi napewno pare wskazówek bo zaczyna mi sie to podobać i napewno przy nastepnej wizycie na spota porobie tyle samo fotek jak nie więcej w ogóle HP 812 to dobry aparat ? mam go juz pare ładnych lat
wskazowka jest taka ze przy takich zdjeciach trzeba isc na kompromis ... czyli niedoswietlony dol kadru kosztem poprawnie naswietlonego niebia .... wtedy niebo nie jest przepalone a chmurki sa ladne kontrastowe ze szczegolami a dol mozna wyciagnac w krzywych tonalnych z cieni:
u mnie aktualnie brak chmurek na niebie zeby pokazac ta technike... ale takie cos zbalazlem
a aparat kazdy jest dobry jak sie wie jak z niego korzystac ;] ... dobra zalezy w 80% od fotografa a tylko w 20 od aparatu
Hehehe kot przyniosl do domu żywą sójke
Oczywiscie jej zabralem, a ze u sasiada jest ich gniazdo to z ziomkiem wsadzilismy ja do niego zpowrotem .. moze uda jej sie przeżyc.. nie omieszkalem zrobic kilku fiteczek oczywiscie pzdr
Dzis niezla burza byla hehe chmury szybciutko w oczach sie zmienialy i chyba wyszlo kilka ciekawych ujęc hehe moze tym razem zobaczycie tam to co i ja xD
Tu niemozecie sie nie zgodzic.. Wilk wyjący na skale a za nim cień aniołka
CO NIE?! pzdr
kurcze przegladajac ten topic przypomnialo mi sie jak to fajnie miec aparat. ale moj komus byl bardziej przydatny wiec sobie wzial... a to kilka pamiatek pierwsze dwa zachodnie wybrzeze irlandii