jummijammi
Member
Lisäksi spotti nro. 7, kasvamassa PTxPR ja joku ikävän pieneksi jäänyt raukka
Muutaman viikon olen peittänyt kasvit niin että saavat 10 tuntia pimeyttä yössä ja nyt alkaa kunnolla muodostua karvapalloja.
Pitäisiköhän noi peitellä siihen asti että luonnossakin on tuo 14/10 vai jatkaisikohan kukat kukkimista jos lopettaa peittäisen kun on kunnon budit jo muodostunut, vaikka olis vielä jotain 16/8?
View Image
teille kaikille!
Sisältä sellasia kokemuksia että valojakson keinotekoinen manipulointi edes taas ei tiedä hyvää. Jos siis minulta joku kysyisi niin vastaisin että jatka siten miten aloitit ja lopeta se sitten kun luonnon kello on sama kun manipuloitu.
...nyt kun ulkona on jotain 7 tuntia pimeyttä, niin jatkaisivatkohan kukkimista normaalisti vai käyttäisivätkö seuraavat pari viikkoa energiansa takas vegeen pyrkimiseen jos lopettaisin peittelyn?
My point exactly.
Esimerkkinä: Jos meinaat lisätä valotehoa kukituksessa niin se pitää tehdä alussa sitten kun kukat on alkanu muodostua ja vähentämällä valojaksoa. Ei missään nimessä lisäämällä valojaksoa. Tietämättömät ajattelee että siitä on hyötyä jos lisää valotehoa kun kukat alkaa turpoamaan, mutta tosiasiassa se pidentää kukitusaikaa ja aiheuttaa stressiä joka näkyy ketunhäntinä/uusina kukinnon alkuina ja johtaa siihen että melkein valmistuneista kukinnoista nousee uutta kukintoa. Ajatus tuntuu kivalta, mutta todellisuus on se että kukkineet osat valmistuu ennenkuin uudet on lähelläkään. Täysin valmistuneen kukan seuraava vaihe on valitettavasti kuolema elikkä kukinnot kuolee ja homehtuu keskeltä ennenkuin kasvi on muuten täysin valmis. Tämä nyt ei suoraan voi millään päteä auringon alla, mutta periaatteet on täysin samat. Pahimmassa tapauksessa kasvit siis kääntyy vegelle joka näkyy 2-4 viikon päästä ja siitä takasin kukalle johon menee taas se 2-4 viikkoa ja voit olla varma että lopputulos ei miellytä.