What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus 2013

drWalther

New member
Thanks BadTicket!
Viime vuonna tosiaan tuli hoideltua noi alkukesän lannotukset tolla kanankakka+merilevä rakeella ja hyvin pelitti. Syksyllä meni guanot sitten teenä parin viikon välein spoteille ja hyvin pelitti! Tosiaan on vaan aika hankalaa löytyää tuosta lepakonpaskasta sellasia "käyttökokemuksia" ja suuntaa antavia ohjeita että miten pitkää se rae siellä mullassa ottaa ennenku sen hajottajat pääsee pilkkomaan tyttöjen käyttöön.. =)

BadTicket ootteko esikasvatellut minkä kokoisissa astioissa? Paljastuuko teillä sukupuolet ihan sisällä vege valoillakin?
Itsellä parina viime keväänä ei ole edes viiden viikon vegen jälkeen tahtonut edes puolet sukupuolista paljastua. Jostain luin että uskaltaisi laittaa noille earlyillekkin vaikka 12/12 muutaman päivän ennenku vie pihalle..? Kiitos vaan vaivannäöstä ja vastauksista.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
2-5dl purnuissa, earlyt pienissä, autot isommissa. Kertakäyttömukeja oon käyttäny. Pertillä oli pelkissä kivivillakuutioissa viime vuonna pari, mutta sitä ei voi suositella. Liian pieneks menee ja plantut kärsii, jäivät todella pieniksi.

20-24h valoissa näyttää kyllä seksinsä parissa kolmessa viikossa örlit meikän mukaan, en lähtis 12/12 kikkailuun, ellei ihan pakko ois. Vielä ei ole ollut :)
 

SovietFinland

Active member
Ei riitä/ei toimi. Liian pieni. Lisäksi turveruukut kuivuvat niin nopeasti että niitä saa olla kastelemassa yhtenään. Jos taas puolestaan upotat turveruukut vesialtaaseen kasteluvälin pidentämiseksi, niin ne hajoavat käsiin.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Juu ei noita voi kehua. Edelleen suosittelen sitä kookosta ja kertakäyttömukeja esikasvatukseen, jos multaa käyttää niin maitopurkkeja tai jotain vastaavaa isompaa, mut ei multa voita cocoa tuossa hommassa.
 

DropDropDrop

Active member
Kookosta piti viime vuonna kokeilla, mutta jäi välistä. Kivahan se ois kantaa vähemmän.
Jos ei oo niin justiinsa sen mullan raahaamisen kanssa, niin kasvuturve maito-/mehutölkissä on ihan toimiva ratkasu. Pelkkää vettä vaan ja pihalle.
 

kooljay

Member
En tiedä onko tää liian offtopic, mutta ajattelin hankkia ens kesäks tohon pihalle kasvihuoneen. Bongasin jonkun eestiläisen kasvihuone firman jolta saa suomessa kotipihaan kuljetettuna vitun siistejä kasvihuoneita. Ja mitä rautakaupoissa yms on kattellu niin kilpailukykyset hinnat ainakin :)
Löytyy ökyporvari talvi/trooppinen puutarha malleista pienkasvihuoneisiin.
Ajattelin tallinseinustalle jotain 4m2 huonetta eli hintaluokan alapäästä. Jos täältä löytyy jotain intohimonen tomaattien, herneiden ja muiden ruokakasvien kasvattajia, voisin mieluusti ottaa vinkkejä vastaan. Lähinnä tarkotan käytännöllisyyden kannalta, miten kannattaa asetella kasveja ja maksimoitua se tilankäyttö. Kertokaa sellasia asioita mitä monesti jää huomaamatta.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
No pisimmät kasvit tietty uloimmalle reunalle, että etummaisetkin saap aurinkoa :) Ja kannattaa vuorata se varjoisampi puoli jollain heijastavalla pinnalla, ihan vaan maksimoimaan valot.

Hyviä kokemuksia kasvihuoneessa: Tomaatit, avomaankurkku (ei vie niin paljoa tilaa kuin kasvihuonekurkku, eikä tartte niin paljoa tilaa/alaslaskua, eikä ole niin punkkiherkkä), munakoiso (vaatii kyllä lämpöä ja aurinkoa tuhdisti, ja on hitusen herkkä pöpöille, varsinkin punkit ja ripsiäiset tykkää, jos niitä jostain sattuu matkaan tarttumaan), salaatit, sipulit (menee kyllä avomaallakin, mut jos semmosta ei ole), tsilit, paprika (jos on piiiiitkä ja aurinkoinen kesä, muuten hedelmät eivät oikein ehdi kypsyä ja sato jää aika ruikuliksi, myös esikasvatusta suosittelen. Muutenkaan ei ole mikään helpoin kasvi kasvatettavaksi, vaatii croppausta, ettei tule liikaa hedelmää. tuppaavat sitten kaikki jäämään vihreiksi, jos on viileä kesä ja/tai syksy tulee ajoissa, myös punkkien suosiossa), yrtit, mansikka. Maissi menee kanssa esikasvatuksella, mutta vie aika rutkasti tilaa, jos haluaa enemmänkin satoa kun pari lönttiä, niin melkein avomaille mielummin.

Rukolan voi jättää suosiolla pois, kirpat vetää ne alta aikayksikön, ellei tuhdisti suojele. Tarttee ainakin tiukat harsot vetää päälle, mutta siltikin niitä jostain tuppaa tulemaan, myrkkyjä on vähän kyseenalasta vetää tommosiin kohtalaisen nopeasti kasvaviin syötäviin.
 

kooljay

Member
http://www.kasvihuoneet24.fi/tuotteemme/euro-serre-kasvihuoneet/midi-seinamalli/midi-156x380cm-6m2/

Kiitos BT pointtereista!
tollasen meinasin hankkia tallin seinustalle, lääniä mulla on perunan ja porkkanan yms kasvatukselle mut ensikesä menee maan muokkaukseen ja muuhun askarteluun. siks ajattelin tota kasvihuonetta, mites sellanen homma kun tossa menee kasvihuoneen vierestä metsäpuro, eli jonkin sortin suovesiä laskee läpi vuoden tontin läpi. puron reunustalla tuntuu kaiken maailman rehut viihtyvän niin ajattelin et kai se kasteluvedeks passais, lisäks ajattelin kerätä sadevettä noihin touhuihin.
 

RAMB0

New member
^^ Royal Nepal ainakin on Bomilta alunperin. Me siitä luovuttiin, kun ei kestänyt hometta, mut vois laittaa takas kun siinä oli aika tuhteja, hyvä satosia kasveja. Dyrri ja Tanska on siitä vissiin jo F3:seen asti ainakin kikkaillu. Ja niissä alkuperäisissä oli aika phenokohtainen se homeenkesto. Yks meni melkein kokonaan mettään, mut kyllä niistä jointteriinkin asti aika paljon selvis :)

View Image

Toi oli se mun lemppari OD-kuva kun on oikialla Rojal Nebali :) Miähen kokonen :D

Itellä oli noita 15kpl. viime kesänä mutta kun tuli laitettua liian myöhään itämään niin pistin varmuuden vuoksi 10L ämpäreihin ja ne sitten maastoon, pohjiin tietenkin reikiä että liika vesi valuu pois.

Juuritila ei tietenkään riittänyt eikä niistä puskista tullut edes etäisesti tuon näköisiä, miniversioita kumminkin... satoa tuli nihkeästi, mutta ihan hyvää polttoa silti.
Siirsin ne syksyn tullen keinovalojen äärelle missä niitä tuli kypsytettyä kunnes kuolivat pystyyn yksi kerrallaan.
Se taas että miksi niitä "piti" kukittaa niin kauan kunnes ne kuoli johtui siitä että aloin odottamaan että milloin niiden trikomit tummentuu, eikä ne sitten alkaneetkaan tummentumaan ikinä. Sameiks jäivät.

Hamppunetin foorumilla joku kertoi kokeilleensa kerran Royal Nepalia ja ne sen kasvit kuulemma kuoli heti kun pisti vähänkin lannoitetta.. en sen takia sitten lannoittanut omianikaan juuri ollenkaan.
Nyt sitten siihen samaan H-netin threadiin oli tullut uusi kommentti että näitä voikin (ja pitää) lannoittaa oikein kunnolla kukitusvaiheessa. Mokasin siis omat "ulkokasvatukset" viime vuonna ainakin parilla tapaa.

Mutta jos niistä noin hyvän näköisiä kasveja on mahdollista saada niin mullehan tulee ens syksynä melkoinen sato! :D
Pölytin yhden kokonaisen nartun ja sain siitä satoja siemeniä, noi mun siemenet olis sitten F3 kun H-net foorumin "Siementäjän" F2 siemenistä tuli kasvatettua.

Eri asia sitten on että kuinka paljon saan niitä piilotettua huomaamattomiin -mutta valoisiin- kohtiin tontilla.

Pitänee laittaa matalampia ja siten helpommin piilotettavia autoflowereita kans, mm. LR#2 siemeniä on paljon ja joitain harvinaisempia lajikkeita vähän vähemmän.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
^ Eipä kannata kaikkeen lukemaansa luottaa. Varsinkaan jonkun randomi-internetsisankareiden teeseihin.. Ellei tuo sitten hurjia övereitä oo ihan pikkusille antanut. Muistaakseni noi veti niin paljon lannottetta, kun mestoille jakso ja viitsi roudata, varsinkin gugussa :) Mut ainaha sitä virheitä oppii. Tyhmä saa olla, jos ei opi. Parempaa tuuria ja tuhtia lannotusta ens kesälle vaan :huggg:
 

SovietFinland

Active member
Kikka vitonen on että älä sotke kaikkia lannoitteita tasaiseksi seokseksi multaan. Tee myös yksi lannoitetasku jossa on tuhdisti esim kananpaska/merilevä rakeita. Kasvit on fiksuja, ne osaa kyllä ottaa juurillaan typpeä ja fosforia tarvitsemansa määrän oikeasta paikasta.
 

setaemies

Member
Pari juttua tuli mieleen, eikä oo oikeen ulkohommista hirveesti kokemusta.

Earlyjen kloonaus? Jos vaikka laittas emot jo tulemaan 24h valoilla, kattelis sitten pistoista sukupuolet ja nopeimmat kukkijat 15-16h valoilla. Huhtikuussa luulis olevan jo sopivan kokoset puskat mistä saa pistoja riittävästi toukokuun tarpeisiin?

Ehdotuksia kookospohjaiseen kasvualustaan, joka sotketaan spotilla paikalliseen maa-ainekseen? Tiiliä ja lantaa ois paljon kivempi raahata kuin märkiä 50 litran säkkejä.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ei ne earlyt suurin osa oikein osaa kukkia pistoista, ikävä kyllä.

Pelkkää cocoa ei kannata, joutuu lannoittamaan liian perkeleesti. Siinä melkeen joutuu roudaamaan saman verran paskaa/sun muuta lannotetta mestoille, kuin multaa. Mullan seassa menee kyllä, mut niin menee turvekkin, eikä paina paljoa. Saa luomulannotettuna kanssa, että melkein sitä mielummin.

Vielä ehtii bodailemaan ittesä mullanraijaus kuntoon, ohan tässä aikaa ;)
 

hortonomi

New member
Eka viesti tälle sivustolle ja heti tiedustelisin arvon kokeneempien ulkokasvattajien mielipiteitä.
Sisällä tullu 4 viimeisen vuoden aikana 5 satoa kasvatettua mutta nyt tuo ulkokasvattaminen myös kiinnostaisi. Lajikkeita mitä olis tarkotus jakaa suomen luontoon
1. af AK-47 10kpl
2. af Critical Mass 20kpl
3. af LR 20kpl
4. af Diesel Ryder 20kpl
5. Oma sekoitus af LRx Caramelicious 40kpl

Ajattelin että jos tekis niin että vegettäis niin kauan että kukinnan alku näkyy ja sitten kesäkuun ekalla viikolla jos kelit antaa myöten ni veis luontoon, toimisko tuo sillä vegetys tilaa mulla ois noille kaikille? Kaikki neuvot otetaan vastaan.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Ei edes lyhyellä valojaksolla? :tumbleweed:

Enpä mee vannomaan, kokeile ja kerro miten meni, mut elä mahottomia odota.

Eka viesti tälle sivustolle ja heti tiedustelisin arvon kokeneempien ulkokasvattajien mielipiteitä.
Sisällä tullu 4 viimeisen vuoden aikana 5 satoa kasvatettua mutta nyt tuo ulkokasvattaminen myös kiinnostaisi. Lajikkeita mitä olis tarkotus jakaa suomen luontoon
1. af AK-47 10kpl
2. af Critical Mass 20kpl
3. af LR 20kpl
4. af Diesel Ryder 20kpl
5. Oma sekoitus af LRx Caramelicious 40kpl

Ajattelin että jos tekis niin että vegettäis niin kauan että kukinnan alku näkyy ja sitten kesäkuun ekalla viikolla jos kelit antaa myöten ni veis luontoon, toimisko tuo sillä vegetys tilaa mulla ois noille kaikille? Kaikki neuvot otetaan vastaan.

Juurikin noin, laitat vaan sen verran isoon astiaan, etteivät pääse juuritilat loppumaan kesken kaiken vegessä, muuten jäävät pieniksi. Joku 3-5dl riittää ainakin cocoilla hienosti. Autot ehtii vähän myöhemmälläkin istutuksella loppuun asti, sillein kannattaa, että se heinä ja elokuu on gugukuukausia, sitten tulee liian märkä jo autoille. Aikaseen kun ollaan laitettu, niin ensimmäiset on yleensä valmiina elokuun alkupuolella.
 

ambient

Member
voisin kanssa tänä kesänä ekaa kertaa koittaa kunnolla tota ulkokasvatusta.. viimeks meni vähä viturallee ku kissa pisteli taimet parempiin suihin. pitääki ruveta noita nopeita af:iä kattelee jostai.. oon kaupunki-ihminen ainaki osotteen puolesta nii ei viitti mitää metrierlyjä lähtee roudaa tänne lähipusikoihin.. tossa olis järvi ja suoalue aika vieressä ja lepikkookin löytyy nii jos sinne jonneki koittas sitte jemmaan saada pieniä kasveja.
 

hortonomi

New member
Onkos teillä kokemusta sog tai scrog viritelmistä suomen kesässä?
Aattelin kokeilla muutamilla AK47 ja CM lajikkeilla.
 
S

scai

minä puolestani taidan laittaa pihalle kaikki mitä on af tai earlyjä.BlueRyderiä, DieselRyderiä,miniMatanuskat ja Pähkyläpyörän siidut.
30-40 siis.
Jospa tuli hyvä kesä.
 

Latest posts

Latest posts

Top