What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Ulkokasvatus 2013

A

antikotilainen

Mua on toi suorakylvö mietittäny pitkään mut en ole uskaltanu kokeilla. Antikotilainen onko sulla hajua montako monesta iti entä millainen lajike? Kieltämättä näyttää hyvältä tiedä vaikka kokeilis muutamalla pavulla ensi vuonna. :) Nii idätitkö valmiiksi tai suojasitko alkutaipaleella jotenkin? Jotai yleishyödyllistä vinkkiä?

Kokeile ihmeessä. Suorakylvöissä kannattaa olla ajoissa liikkeellä earlyjen kanssa sanoisin että toukokuun alusta toukokuun loppuun tietty riippuen missä kasvattelee. Ite oon jyväskylän korkeudella mut ihan etelässä kasvukausi on ainakin pari viikkoa keskimäärin pidempi.

Ja siiduja tarvii paljon omissa itämisprosentit on 90-95. kylvän 30-40 idätettyä siidua per spotti joista nousee ehkä 15-30. Siitä sit pienimmät ja surkeimmat ja urkit niitän pois niin jää muutama per spotti.

Mitään suojauksia ei hyvin lähellä sijaitsevan kusipullon lisäksi oo. Paitsi jotain neemiä tms suihkuttelen alusta asti niille taimille ja ququssa sit rasvaton maito+vesi seosta.

"Lajikkeet" on mulla noita omia early projekteja. Siidut menny sekasin jossain vaihees niin alkuperästä ei varmaa tietoo. Mut tanskalaista ja suomalaista earlyy ja autofloweriakin löytyy. Niistä sit joka kesä "jalostelen" omaan käyttöön sopivia ja teen siiduja seuraavaksi vuodeksi.


Tullu kans muutamat marjastajat vastaan. Viimeksi olin yhdellä spotilla ja kuulin puhetta mietin kuulinko omiani. No päästyäni puskasta sadan metrin päässä oli marjastaja onneksi siinä oli sen verran näköestettä ettei spotille pysty mitenkään näkemään. No mulla oli marjasanko mukana ja sielä vähän mustikkaa siinä sit vähän noukin lisää ja menin tämän marjastajan juttuihin että onko löytynyt mustikkaa jne. Kannattaa pitää marjasankoa, kiikareita,kalastusvälineitä tai mitä tahansa mukana millä on helppo selittää korvessa haahuilu ja ehdottomasti mennä juttuihin. Se vasta herättää epäilyksiä kun vaivihkaa vilkuillen poistutaan nopeasti paikalta vesikannu kädessä :D Rinkassa on hyvä pitää kaikki pois näkyviltä ja on varsin normaali varuste metsässä liikkujilla.
 

henki

Active member
Jaa kuvittelin että prosentti olisi huomattavasti pienempi. :eek: Kiitän kattavasta faktapaketistasi. Jykylän naapurissa itsekkin majailen tiedä vaikka oltas samalta kylältä :p
 
A

antikotilainen

Sen verran vielä että kannattaa katsoa koska luvataan pari kolme seuraavaa päivää aurinkoa ja kylvää sitä ennen niin kyllä melki kaikki sit nousee. Jos taas osuu huonot kelit voi nousta vaan muutama. Mut sit vaan uudet..kannattaa tehä niitä siiduja kunnolla joka kesä varmuudeksi..tulee vähän kalliiksi tilailla siemenpankeista ja suorakylvellä niitä mut mikäs siinä jos on ylimäärästä rahaa :D
 

RAMB0

New member
...edistys edistyY.

Alla AAK-47. Kukinta on hieman jäljessä muista AAK:eista mutta tästä näyttäisi tulevan suurisatoisin.


Sitten Thyphooneja, nää on samat mistä tuli laitettua threadin alkupuolella taimikuvat.


Lisää Thyphooneja. Pistin tynnyreihin että sain ne korkeammalle kun ovat keskellä nuorta kuusikkoa..
Tynnyreistä on pohjat leikattu irti että juuret pääsevät halutessaan maahan. Tuli vielä kaivettua pienet kuopatkin että juurien olisi helpompaa läpäistä maan pintakerros.
Pohjalle pistin PK-lannoitetta ja kompostia, ylemmäs mustaa multaa ja turvetta.


Lowryder-2. Toin pölytyksen ajaksi sisälle:


Sen verran on kerinnyt kasveja jo valmistumaankin että on tullut trimmailtua ahkerammin kuin koskaan. Tuleepahan rutiinia hommaan. Syksyllä pitää varmaan hälyttää saksikäsi edward apuun!
Omat sakset oli ihan pakko puhdistaa välillä kun jotkut AF:t on olleet niin tahmaisia, niin tahmaisia... että trimmaamisesta ei tuu mitään jos yrittää soittaa homman yhdellä otolla purkkiin.
Onneksi asetoni pelastaa. Se pitää sitten loppusyksystä /alkutalvesta vielä haihduttaa niin saa siitä öljyt talteen. Voi olla että heitän siinä vaiheessa esim. trimmiä sekaan että tulee enempi.

 
A

antikotilainen

^^ Melkosen läski AAK-47. Onko hometta yhtään näkyillyt vielä?
 

hamppuu

Member
Ei näy koska sun albumi on pistetty privaatiksi... Vaihda se--> public :)
(jos et tiedä miten niin mene sinne sun albumiin, ja sieltä "edit album"... )
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


Sakset ei kestäneet White Russian korsia, mut sitten ostin tarjouksesta uudet ja jatkoin seuraavana päivänä harvestia, siellä ekat sitte kuivuu nytte sitte.


Ja Diesel Ryderit alkaa valmistua.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran


Ja Auto Sour Diissel Hazet siinä samalla, saavat kyllä vielä olla kun ei hometta näy ja läskistyvät melkein silmissä. Viimoset litkut raijasin näille vasta tänään. Aika laimeet piopisulan bluumit ja topmaksit kyllä vaan.
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran

Samaa kun vois sanoa noista Auto Thaipan Hazeista ni ois ihan jees, mut hiljaa hyvää tuloo, sano Pertti kun kolmihampaisella kammalla siivos luteita alapääkarvotuksestaan.


Loppukevennyksenä tällä kertaa tämmönen sniikki perkele, kun oli itänyt ASDH mestalle, en tiedä onko ASDH, mutta eipä tuolla spotilla muutakaan ole ollut. Kaikkee sitä :tumbleweed:
 

BadTicket

ØG T®ipL3 ØG³
Moderator
Veteran
Näyttäs olevan kevytsoraa. Se pitää kyllä maan ilmavana. Mie köyhänä ostelen talvella 25l hiekoitukseen tarkoitettuja lecamurskasäkkejä a 7,99€ kappalehintaan ja käytän ne mullan seassa. Toi helpottaa myös kastelua kun vesi ei jää seisomaan kuivan maan pinnalle vaan imeytyy helpommin syvemmälle juuristolle.

Kastelugeelit auttaa jonkin verran ulkona, mutta ei ole ratkaisu ongelmaan. Kannattaa suosiolla kaivaa istutuskuoppaa syvemmälle että juuret saa paremmin kosteutta pohjalta. Parasta kaivuuaikaa on syyssateiden jälkeen kun maa on pehmeää syvältä, keväällä paljon työläämpää puuhaa. Sitten kuopan pohjalle niitä kastelukiteitä niin a vot!

Täällä on muuten satanut vettä tämänkin päivän/illan. Matalapaine jumahtanut yläpuolelle. Viikonlopuksi pitäisi poutaantua. Toivotaan niin tapahtuvan. :(

Hienoja kasveja ihmisillä! Kylläpä käypi ihan katteeksi. :)

Juu, sehän siinä onki kun ei voi kallioon kovin syvälle kaivaa :) Ja niin on vaikeakulkuisen mettän takana ja vielä nyppylän päällä. Oiskohan siinä spotilla joku 150l multaa ja hammasta purren meni nekin sinne. Pitää raijata sinne rutkasti enemmän multaa, tai antaa spotin olla. Veikkaan että enemmän multaa, koska hyvä mesta se on noin muuten. Ilma vaihtuu ja melkein aamusta iltaan paistaa. Mut jämäspotti mikä jämäspotti, tehty vaan että sai noita ylijääneitä ja/tai myöhemmin sukupuolensa näyttäneitä jonnekkin, ettei huccaan mee :) Vois tommosia geelejä ja kastelupallojakin harkita, ainoo vaan, että jos ei sada tarpeeksi, niin eipä nekään mitään siellä auta. Tai ehkä siitä tulloo autoflowski spotti, ne selvii vähemmillä.
Jaahas, pitääkin lähteä roudaamaan vähän litkuja mettään. Piis aut.
 

RAMB0

New member
^^^^^^^^^^ kiits. Tänä kesänä oli aikakin saada jotain onnistumaan kun viime vuonna tein about kaikki mahdolliset virheet, eli siperia opettaa. :D

Ei ole tuossa isossa AAK:issa hometta. Pölytetyssä sen sijaan on, enemmänkin. Ja hieman niissä mitkä ovat olleet sen verran pidemmmällä että osittainen sadonkorjuu on tullut jo tehtyä. Niissäkin silti aivan minimaaliset tuhot.
Pahiten homeeseen on menneet IHB (ihme hiipparibud) risteytyksen aikaisimmat AF-fenot. Aika huonosti on pärjänneet myös Auto Ovela Olemat.

Yhdessä Royal Nepal F3:ssa on keskellä vartta homepesäke. Pitää kokeilla puhdistaa se ja suihkutella uusi kierros rasvaton maito -vesi seosta ja pistää siihen varteen vaikka kasviteippiä suojaamaan vioittunutta kohtaa, ehkä se ehkäisisi leviämistä.
 
Top