minek mozgatod tankcserekor.. engedd le a vízet. pl átvezető közcsavarral.. vagy csappal...
Baszki mennyire igazad van, köszi Whip! Erre nem is gondoltam pedig kézenfekvő!
Az oxypotnak van ugye alapból szintjelző csöve azzal tök egyszerűen le tudom engedni.
A vödörnek nem csináltam ilyet, viszont bor és benzinlopók módszerével valami csővel az is simán leengedhető! Aztán kövi körre arra is csinálok szintjelzőt és még egyszerűbb lesz!
Egyébként nagyon filózom rajta, hogy a jövőben ha majd lesz már egy-két normálisnak mondható köröm és már nem vétek hülye hibákat lehet megpróbálok majd egy kört végigvinni tankcsere nélkül. Egyszerűen csak visszapótolva a hiányzó folyadékot. Ha nincs nyoma gyökérrothadásnak akkor mi az ami még galibát okozhat így?
Egy kis kötözős szexben részesítettem így korán reggel, sűrűn kell állítsak a drótokon mert nagyon virgonc, és egyre nagyobbak a legyezők, sokat takarnak! 14 darab topnak való hajtásnál tartunk. Próbálom úgy hajtogatni őket, hogy ami nagyobbra nőtt azt lejjebb a kisebbet feljebb állítom.
Viszont 3-4 nap alatt az EC 1.0-ról visszaesik 0.8 köré, már másodszor. Ez azt jelentené, hogy kevés az 1.0? Ph nem változik, amit belövök az marad!
Toppolás után 4 nappal:
Ja, értem mire gondolsz! Melós az tuti, de élvezem! És látom rajta napról napra a fejlődést, ez meg ösztönöz tovább! Próbálom kb egy szinten tartani azért őket. Háló alatt majd ez már egyszerűbb lesz kicsit szerintem.
na akkor sokadjára:
Oldat csökken EC csökken - kevés a táp
Oldat csökken EC nő sok - a táp
Oldat csökken EC változatlan - pont jó
-ez persze az elmélet hiszen ez 100%-ig zárt rendszerre értendő, olyan meg nincs!
Megjött ma minden amit rendeltem, szóvak össze tudtam rakni az új lámpát. Ideje is volt már, hogy kicsit begyorsuljanak a dolgok!
12db porcelán E27-es foglalat. 10db 15W/1500lm 2700K LED. Plusz a meglévő 2 db 24W/3000lm 6000K.
A majdnem 200W, 21000 lumennel remélem, hogy hozza egy 150W-os HPS szintjét, és akkor ugrálok örömömben!
A mai nappal elkezdem visszavenni az időzítőt! Minden nap fél órával kevesebb fényt kap! Így elvileg November 1-én érem el a 12/12-őt!