What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

RQS Critical clones DWC 300w LED

mike1983

Member
Deci...ieri am primit ledurile si suporturile ca cele folosite de Hempfield in threadul lui, cu un meanwell lpc-100-1400 (72v, 1400mA), si azi am trimis inapoi panoul Roleadro fara costuri de shipping sau inspectie.
Intre timp am montat MH-ul de 250w, sperand ca maine sa montez Cree-urile sa trecem la inflorit.
Saptamana trecuta am primit si 2x arctic alpine 11 plus.

View Image

Urmeaza sa pun si al doilea led, si sa le dau drumu ca sunt prea curios sa vad lumina lor cu ochii mei.

Urmeaza sa inteleg cum sa leg coolerele: aceste arctic alpine vor 12v si 0.24A. Inteleg ca pe un alimentator simplu de 12V 1A pot sa leg 4 in paralel. Ce se intampla daca leg doar 2? e riscul sa se arda?

Pe langa asta, au 4 fire. Cum procedez? folosesc doar rosu si negru nu?

Ok , hai sa iti raspund eu la toate intrebarile , la electronica ma pricep mai bine decat la growing :))

1. Observ ca ai luat un driver de 72V , ok , deci ledurile le vei monta in serie , un + de la un led il legi la un - de la celalalt led iar firele care raman - de la un led si un + de la un led le legi la driverul respectiv.Sper ca ai pus pasta termica intre led si radiator , atentie nu se pune nici prea multa nici prea putina , daca pui prea multa pasta termica o sa aiba rol de izolator in loc sa aiba rol de conductor.Cu driverul respectiv de 72V si 1400Ma o sa ai fix 100W pe ambele leduri , adica 50W pe fiecare , ceea ce este mai mult decat ok.
2. Chiar daca ai 4 fire la coolere tu nu o sa folosesti decat firul rosu si firul negru , celelalte fire sunt pentru pwm si pentru senzor turatie cooler , pe tine nu te intereseaza asa ceva.Chiar daca ai sa pui o sursa de 12V si 100A sa zicem nu ai cum sa arzi daca montezi doar un singur cooler.Legile fizicii , el o sa consume doar cat scrie pe el , 0,24A in cazul tau.deci poti sa il bagi si la 10.000A ca tot nu o sa il arzi.Pai ce , un bec incandescent de 220V cand este alimentat la retea se arde ? si el consuma cam 0,36A sa zicem la 60W. Reteaua are foarte multi A.

Succes cu proiectul.Daca mai ai alte intrebari te ajut cu placere.

Cer din nou scuze pentru absenta baieti. Sper ca cei care m-au ajutat sa ajung la aceste rezultate sa fie inca bine, aici pe felie.

CXB-urile au intrat in functiune pe 20 martie, ziua switchului. Cam asa aratau pe 30 martie, la 10 zile de switch.

Dupa 2 saptamani de curing

Dupa inca vreo 2 saptamani. Pacat ca e aproape gata deja :biggrin:

85g uscate la 100w. (cu tot cu coolere 113 circa daca imi aduc aminte bine).
Totusi, sunt convins ca potential puteau produce mult mai mult din urmatoarele motive:
au trecut prin unele momente de neglijare in care EC-ul a depasit 2.2; clonele din pacate au fost din mame diferite, in diferite stari de maturitate, unele crescand exploziv si acoperind altele.
EDIT: un bud crescut fix in coltul boxului, cat mai departe posibil de lumina ledului, a fost oricum printre cele mai mari buduri, foarte asemanator cu cele sub lumina directa.

Din cele 6 clone initiale, una a ramas foarte in urma sub canopie si ulterior a murit. Alta la fel in urma, ajunsa mai sus a produs vreo 2 grame. Deci in principiu 85g sunt din 4 clone, si dupa cum se vede in poza puteau intra multi mai multi buzi in acea canopie daca as fii facut o treaba buna. Dar ne multumim cu putin.
Momentan stau un pic pe pauza si lucrez pe cateva mame sa incep un grow mai mare cu mai multe clone si inca 3 CXB-uri.
Mergem spre 1gpw, 200g la 200w grow-ul urmator?:biggrin:
bafta tuturor.:tiphat:

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ha, idee de concurs: cannabis, crescut cu lumina polarizata :D Nu ca ar avea legatura cu COBurile.

P.S. Fu o gluma.

@dread E bine mai 0.85, e foarte bine. Plus ca important e sa iti placa.

mike1983

Member
Eu cu 4 x cxb3070 (200w) + 1 x cxb3590 (60w) am acos undeva la 300 Gr. uscat pe o suprafata de 0.75 x 0.75M din 4 plante.Si crede-ma ca se putea mult mai bine.Am facut cateva greseli de care sunt constient.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Am pierdut si panarama asta. Is in urma si cu stirile, si cu barfele...