What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Razno

prx

Member
Evo vprašanje, danes sem dokončal 2 prostora LED/HPS. In me zanima sledeče za HPS prostor, koliko hps žarnic naj dam na 3m x1,7m? Eni pravijo da je dost 2 komada,eni da 3 komadi...itd. Advancedledlights mi je odgovoril da je 3x600w primerljivo z njigovimi novimi izdelki 2x400w LED. Čeprav mislim da Advancedledlights zavaja ljudi.

V

veclo

Pozdravljeni,

imam par vprašanj glede zemlje. Vidim da vas veliko tukaj uporablja humin substrat n8, zanima me kje ga prodajajo po najbolsih cenah in ali moram v zemljo dodajat še kaj drugega al ima vse kar rabi rozica.

Druga opcija katero sem najdel na forumu je fox farmov ocean forest, kateremu naj bi dodal malo perlita.

Katera od teh dveh zemlj dopušča manj napak ozr je bolj primerna za nooba?

hvala

Pozdrav. Zanima me če imamo tukaj kakega pristaša LED. Poanta je da je v sloveniji LED scena še dosti draga, še posebi v kakih headshopih itd. Vendar "preko oceana" pri japončkih/kitajčkih, imajo pa dokaj zanimive ponudbe glede LED plošč. Našel sem stran, (pač kitajci) kateri ponudijo 300w led sistem za 208$ to je cca 150€ Kar se mi zdi že kar vredu cena glede evropskega trga.

Poleg tega me je presenetila tudi dobra novica o poštnini.
"Shipping Cost: Free Shipping to Slovenia Via DHL"

Všeč mi je tudi spektor ledic RedDeep, Red, Blue, Orange. + gre za novejše ledice katere naj bi premogle 3w na ledico. Če imam prav je bilo še ne dolgo nazaj 1,5w na ledico.

Ima kdo kakšne izkušnje glede LED scene. Kakšen nasvet kje se da dobiti ugodne LED sisteme?
Za enkrat sem imel v mislih http://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-300W-led-grow-light/317206_594553240.html

Ne vem kaj me je sedaj pičilo, vendar so se moje misli preusmerile na LED sistem :)

Lep pozdrav :)

Pozdrav. Zanima me če imamo tukaj kakega pristaša LED. Poanta je da je v sloveniji LED scena še dosti draga, še posebi v kakih headshopih itd. Vendar "preko oceana" pri japončkih/kitajčkih, imajo pa dokaj zanimive ponudbe glede LED plošč. Našel sem stran, (pač kitajci) kateri ponudijo 300w led sistem za 208$ to je cca 150€ Kar se mi zdi že kar vredu cena glede evropskega trga.

Poleg tega me je presenetila tudi dobra novica o poštnini.
"Shipping Cost: Free Shipping to Slovenia Via DHL"

Všeč mi je tudi spektor ledic RedDeep, Red, Blue, Orange. + gre za novejše ledice katere naj bi premogle 3w na ledico. Če imam prav je bilo še ne dolgo nazaj 1,5w na ledico.

Ima kdo kakšne izkušnje glede LED scene. Kakšen nasvet kje se da dobiti ugodne LED sisteme?
Za enkrat sem imel v mislih http://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-300W-led-grow-light/317206_594553240.html

Ne vem kaj me je sedaj pičilo, vendar so se moje misli preusmerile na LED sistem :)

Lep pozdrav :)

prx

Member
Ne kupuj kitajskih ledik ker so resnično fake ( preberi mal tuje forume). kitajske 3w ledike so v resnici močne okrog 1.5-1.70W in ne 3W! Raje kupi led lampo od
http://www.advancedledlights.com, so zelo dobre lampe Diamond Series Extreme Led- 3w LED Technology. Edini problem ki ga ga znal imeti v Sloveniji je davek ( carinski tarifa 9,5% + 20% davka. Če naročiš lampo 300W te bo prišlo okrog 1100$ na komad, edino če kerga poznaš v Avstriji in tja naročiš ( jaz sem samo davek plačal 10%).

lp

Hvala na opozorilo :) Bom vzel na znanje :). Drugace se trudim preko vez, dobiti, led sisteme z popustom, preko nekega tipsona (slovenec) ki izvaža "growing stvari" za evropo, ter ruski trg. No pustimo podrobnosti. Drugace pa sem prečekiral www.advancedledlights.com in tudi na youtubu našel kar nekaj dobrih rezultatov, z njihovimi sistemi. Me je tvoj link pozitivno presenetil :). Še enkrat hvala za informacije :)

Lep pozdrav, Lion

prx

Member
Če tako gledaš so trenutno najbolše ledike na sceni od http://www.advancedledlights.com. Sam imam 2 lampe 300w, ampak mi trenutno služba ne dopušča da bi še naredil 1 growroom za led. Tako da računam da bom poleti testiral 2x300W led in 3x600W hps.

timoslav

Member
To bo pa ogromno za kadit, te povej ka pridemo malo testirat to zadevco pa da vidimo ka je boljše. Tak si bole z goričkoga konca ne?

krso

New member
fantje eno vprašanje. kako shranjujete semena? ker sem opazil da mi semena po 2 letih shranjena v temi v predalu na stalni temperaturi ne kalijo ravno najbolje :(
aja a vm tut forum konoplja.org šteka?

krso

New member
thx za link bomo uporabljal skrinjo v prihodnje ;). ja men skos kaže na konoplji nove poste ko pa pogledam jih pa ni. no bo pa tukej zato več obiska ;)

Lep pozdrav Growerji

Kakšen nasvet kako se znebiti "Thripsov"?
thrips3.jpg

02-cannabis-thrips-problem.jpg

Obstaja kakšna organska stvar?

lep pozdrav

timoslav

Member
Amm v vodi namočen tobak je baje ful dober proti njim oz. ne samo namočen, ampak vbistvu čaj. Več info, ko najdem originalen post..lp

Timoslav misliš ta recept, čaj?
Tobacco Juice recipe

Take 3 strong ciggeretes soak them over night in water
Boil it for 2 to 3 miniutes, let it cool off and spray the plants 3 to 4 times a week. You can add safer soap if you like to the mixture.
(make absolutly sure you use gloves/face protection while handling and spraying)

To naj bi bilo proti spider-mites, bom vseeno preveril, preizkusil.

lp

timoslav

Member
- V dva litra vrele vode vmešaj četrt zavojčka tobaka za zvijanje in pusti, da se ohladi.
- Ohlajeno mešanico še enkrat zavri, da ne bi kakega virusa prenesel, potem pa precedi stran mrvice tobaka in ohlajen tobakov čaj vmešaj v vodo za flushing, razmerje 1:5.
- Z mešanico sam splahni obolele rastline in gledalaj, kako drobnonoge množično bežijo pri luknjah na dnu lonca :D
- Tretma ponovi vsak teden in boš opazil, da je barab vedno manj, predvsem pa ne bo več videti odraslih primerkov.
- Šest splaknjevanj bi moralo zadostovat lahko pa tudi večkrat, škodilo ne bo...lp

V

veclo

Pozdravljeni,

zanima me če prodajajo kje v slo flouresetnčne tube dolžine max 40cm(za vegetacijo)?
Na netu sem najdel samo daljše lampe.

prx

Member
Rabim nasvet od soil growerjev. Kako se kombinacija Plagron Growmix zemlja + ATA Terra gojila? Gledam da ima zemlja že v začetku EC 1.4-1.6, bi znal bit problem ko bi presadil klone v zemljo?

Latest posts

Latest posts