What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Razno

Cereus

Active member
Vprašanje:

Sestavljam reflektor, grlo E40 in 3 žilno kablovje. Kam se ponavadi priključi/zveže ozemljitveni kabel? Je pa CFL žarnica!!

lp

blaugrana

Member
eine frage:tiphat:

Kako bi izgledala kombinacija 600hps z 320 power led v enem boksu? Pa baje ni dobr imet pržgan na isti dozi ker hps-ka ob zagonu ful pokur in baje za ledice ni dobr ta nihanje v napetosti ?! kermu mogoče to znano?
Je pa tud opcija dva šotorčka DR120, pa en side by side grow in da vidmo kera bolj "seva" :D

driska

Member
helou
iščem kake večje podstavke 1.2x1.2m2, sem sicer najdi ampak zelo drago!
a bi blo vredu če bi naredu en velik podstavek iz pleha noter pa dal folijo za ribnike/bazene- črno seveda?

driska

Member
sem zbil leseno mizo 1.3x1.20m noter bazensko folijo. Mal me skrbi ker je v boxu vlaga in da ne bi fasal kake plesni. A lahk mam na lesu pizdarijo če ni prelakiran?

SetHeh

Member
Najprej ga posuši z ventilacijo. Če dar noter kalorifer, bi se moralo hitro posušiti. Potem pa daj noter rastline in poskrbi za dobro ventilacijo. Jaz jih namreč ne bi dajal v box preden ni suh.

driska

Member
mogoče misli da je bol zbit.
A kdo ve če se dobi PH meter ,ki ga ni potrebno kalibrirat?
js sem že mojga malo sit! v 7 mi normalno kalibrira, ko ga porineš v 4-ko pa ne pade pod 5:(

SetHeh

Member
@Nodi, močno dvomim, ker to pomeni, da bi se morala nekako povečati jakost THC-ja in drugih kanabinoidov, kar je odvisno od genetike in od načina vzgoje/rasti. Ta "curing" ("vlaganje"??? po slovensko) povzroči le boljšo porazdelitev vlage (da ni presuho ali prevlažno), kar pomeni, da se lepše kadi in da arome pridejo bolj do izraza. Mogoče ima kdo občutek, da bolj pribije zato ker je veliko bolj prijetno kaditi tako robo, kot pa če ni vložena.

Ninjaaa

Member
eine frage:tiphat:

Kako bi izgledala kombinacija 600hps z 320 power led v enem boksu? Pa baje ni dobr imet pržgan na isti dozi ker hps-ka ob zagonu ful pokur in baje za ledice ni dobr ta nihanje v napetosti ?! kermu mogoče to znano?
Je pa tud opcija dva šotorčka DR120, pa en side by side grow in da vidmo kera bolj "seva" :D

Ni panike, napetost je skos ista, tok se spreminja, največje tokovne špice so ob zagonu(v ms), zato so v nekaterih močnejših zadevah ti. soft starti. Drugače pa ja, ledice so občutljive na tokovno nihanje, to je en glavnih faktorjev za njeno odpoved, samo ponavadi je to v eksprimentalnih zadevah, kjer mogoče ni ustreznega napajanja. Vse te komrcjalne zadeve imajo notri tranzistorski tokovni stabilizator, ki skrbijo, da ledica dobiva, kar se da konstantno napajanje, tudi če omrežje niha.

blaugrana

Member
ninja :thank you:
a pa je za zaupat tem komercialnim zadevam..no sej konec koncev zakaj bi reskiral če so pa še druge opcije... niso tko pocen igrače :snap out of it:

Ninjaaa

Member
ninja :thank you:
a pa je za zaupat tem komercialnim zadevam..no sej konec koncev zakaj bi reskiral če so pa še druge opcije... niso tko pocen igrače :snap out of it:
mislim da jim je za zaupat, ker poganjat veliko serijo ledic brez načrtovanga napajanja je mission impossible + dobil ogromno reklamacij zaradi odpovedi sistema

foxy

Member
kdo ve če kapar pocrka čez zimo?
lani sem ga imel verjetno na vseh placih, ampak ga nisem zatiral, ker se je pojavil na začetku cvetenja in tudi ni povzročil neke velike škode.(spodaj je nekaj manjših vejic propadlo)
Me pa skrbi za letos da ni ta vrag odporen na zmrzal in bi se letos pojavil v še večjem številu!

Haldim

New member
Prosim za pomoč

Prosim za pomoč

Zdravo fantje.
Jaz sem letos prvič posadil par sadik, da vidim kako se bo obneslo. No, pojavile so se težave in ne vem kaj je krivo. Mi lahko pomagate razvozlati vzrok za sušenje listov. Slike priložene.

Hvala

fotografija0070.jpg

fotografija0071.jpg

fotografija0072.jpg

fotografija0073.jpg