Am urmatoarea problema : am inceput sa refac growbox-ul pe care nu l-am mai folosit de ani de zile si nu prea stiu cum sa-l izolez fonic. Inauntru am 8 CFL-uri a cate 18W, care ridica temperatura foarte repede peste 28 de grade. Pe evacuare am montat astazi 2 ventilatoare de 12cm (12V, 0.14A) iar pe intrare 4 ventilatoare de 7.5cm (12V, 0.18A). Daca le alimentez la 12V vajaie aerul pe acolo fara probleme dar si zgomotul e pe masura, cu toate ca ventilatoarele testate individual abia daca se aud. Cutia fiind facuta din placaj (OSB) are o rezonanta teribila si amplifica orice sunet produs in interior. Am coborat tensiunea de alimentare la 8.8V, zgomotul s-a mai redus dar tot poate fi auzit de la 3-4m departare. Nu stiu cat mai pot scadea tensiunea fara sa afectez randamentul ventilatoarelor, dar asta voi determina empiric maine cand voi construi un mic regulator de tensiune.
Ceva sugestii ?
Sa nu-mi spuneti sa o imbrac in mocheta sau vatelina, ca numai de boxe nu am chef sa ma apuc sa construiesc
Ceva sugestii ?
Sa nu-mi spuneti sa o imbrac in mocheta sau vatelina, ca numai de boxe nu am chef sa ma apuc sa construiesc