What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

eska

Member
Deci sa inteleg ca nu le plac sistemele hydro ? Mama ei de pompa ... Si cand te gandesti ca un condensator de deparazitare montat in paralel pe bobina pompei ar fi eliminat problemele de genul asta (si in plus ar mai fi crescut si factorul de putere).

O intamplare si mai haioasa a fost intr-o seara cand, exact cand am bagat tot o pompa aia de aer in priza s-a luat curentul in tot cartierul. Deja incepusem sa intru la idei ... :biggrin:

LOLO! am fost sa-mi schimb cauciucurile la un service din cartierul de bastina si imi zice tipu de acolo "sefule, nu e 380 pe strada" plm... zic "tare! da' esti liber sa-mi schimbi si mie cauciucurile?":wallbash:
tu erai, ah? :)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
LOLO! am fost sa-mi schimb cauciucurile la un service din cartierul de bastina si imi zice tipu de acolo "sefule, nu e 380 pe strada" plm... zic "tare! da' esti liber sa-mi schimbi si mie cauciucurile?":wallbash:
tu erai, ah? :)

WTF ??? :laughing: Sunt eu high, dar sa fiu al naibii daca pricep ceva ? Tu schimbi cauciucurile la 4 dimineata omule ??? :tumbleweed:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Intradevar, pare ca bilutele incep sa se contureze si isi formeaza si teaca exterioara.

Mai astepta un pic sa fi sigur. Intrebarea de baraj : semintele sunt regular sau feminizate ? :chin:

O intrebare din seria "Brainiacs" : Daca dintr-o samanta feminizata se dezvolta o planta care face numai flori masculine (deci o mascula :biggrin:), fara nici o urma de inflorescenta feminina, se numeste ca planta respectiva e herma ? Sau ar putea fi folosita pentru a poleniza alte femele pentru a face seminte 100% feminizate ? (E doar o idee)

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
O intrebare din seria "Brainiacs" : Daca dintr-o samanta feminizata se dezvolta o planta care face numai flori masculine (deci o mascula :biggrin:), fara nici o urma de inflorescenta feminina, se numeste ca planta respectiva e herma ? Sau ar putea fi folosita pentru a poleniza alte femele pentru a face seminte 100% feminizate ? (E doar o idee)

daca feminizarea este reusita nu ar trebui sa existe nici un cromozom Y in aceea linie. deci, teoretic, ai un hermafrodit cu cromozomii XX plin de flori masculine. (desi nu am intalnit sau auzit de asa ceva pana acum)
problema cu folosirea polenului de la hermafroditi e ca de cele mai multe ori vor da mai departe si tendinta de a se hermafrodi. si in cazul asta se poate face ceva (cel putin teoretic), si anume sa folosesti un super-mascul, cu cromozomii sexului YY (f. rari) pentru a readuce proportiile de normale de femele si masculi si a scapa de tendintele herma. XX + YY = XX ; XY (mama preda intotdeauna cel putin un cromozom sexual, deci ar trebui sa iasa o linie normala din 2 plante rare si anormale)

piramidon

recidivist icmag - OUT-ist convins - microgrower
Veteran
in prima poza eu vad in stanga ceva ca o floare fem si-n dreapta ceva cam ca un coi, dar vb lui explo: nu te grabi

w00w

Member
Salutare.. de cateva zile a inceput sa imi scada umiditatea in box....
Pot sa le stropesc cu apa din cand in cand (folial)?

Si inca ceva semintele provin din aceiasi soi,si cu toate de astea arata diferit una de alta,una e mai mica si mai subtire(si la frunza si la tulpina) si una mai goasa( la fel si la frunza si la tulpina) de ce oare?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
poti sa le stropesti foliar daca sunt in veg. folial, nu stiu, poti incerca! :D

poate nu e vorba de un soi prea stabil, si atunci fenotipurile difera mult. sau poate nu au stat in aceleasi conditii? chiar si cea mai mica diferenta de mediu poate determina o alta exprimare a genotipului.

para7

Member
floarea mea papa cam 3-4 L de apa + nutrienti la 3 zile.
Problema e ca am cam 'obosit' sa tot prepar solutia la 3 zile odata :D, cate x mL din fiecare nutrient, verifica pH, ajusteaza pH....
Pun bio-bloom, bio-grow, alg-a-mic si cam odata la 2 udari gnats off. Deci numai organice.

Ma gandeam sa fac odata pe saptamina vreo 10L odata, din care sa ud de 3 ori.
Ar fi vreo problema sa pastrez 7 zile solutia facuta? Eventual pe balcon la rece (normal, o tin inantru sa se incalzeasca inainte sa ud)
Stiu ca facusem cu fix-mix putina solutie din care dadeam foliar si parca mi s-a parut ca s-a cam imputit dupa vreo 4-5 zile

Mai pastreaza cineva apa cu nutrienti bio facuta asa pentru cateva zile?

JonMalus

Member
pozele promise... facute la floarea aceea care pare feminina...
nu prea stiu daca iese un "floc" din ea..sau se suprapune de pe tulpina

p1200895.jpg

p1200894.jpg

p1200893.jpg

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Dar de ce atata graba ? In mod normal pistilii ar iesi din calix mult mai repede decat ar apuca un sac de polen sa se maturizeze si sa se deschida, deci eu zic sa stai linistit si sa vezi cum se dezvolta. Daca zici ca nu o vezi cu ochiul liber insemna ca-i foarte mica. Pai pistilii cand apar cresc cel putin 5-6mm pe zi (ca se dezvolta foarte repede), iar un coi viabil are cel putin 2-3 mm diametru inaitne de a se deschide.

Asa ca Ai putintica rabdare stimabile ! :tiphat:

LE: Mi-am adus aminte de o situatie hazlie de acum vreo doi ani parca: germinasem niste seminte regular si le-am lasat sa creasca pana si-au aratat singure sexul, fara a le pune la inflorit. Avem si un mascul printre plantutele alea, dar nu stiu de ce nu am vrut sa-l tai si pur si simplu am jumulit toate frunzele si ramurile de pe el, lasand pur si simplu un bat si abandonand ghiveciul intr-un colt mai inaccesibil al spatiului in care cresteam. Nici prin cap nu mi-a trecut ca batul ala ar fi in stare sa mai faca saci de polen, si viabil pe deasupra. M-am mirat eu ca am avut cateva seminte in recolta respectiva, intrand la banuieli ca vreuna dintre fete a avut si coaie, dar abia mult mai tarziu, cand am facut curat acolo si am dat peste batul ala uscat am observat ca avea cateva manunchiuri de saci de polen deschise.

JonMalus

Member
am sa astept..ce sa fac.doar ca este primul meu grow si sunt entuziasmat si nerabdator...daca stiti la ce ma refer:)..... in schimb am mai facut acuma niste poze....dar....

poate ii hermafrodit..