What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

Pune o intrebare,primeste un raspuns

da e o problema trebuie sa fie cat mai stealth growul asta asa ca nu imi permit sa ocup mai mult spatiu :D ventilatia e ok, un cooler de 120mm cu 42CFM outtake si intake pasiv si vreau neaparat sa cresc macar 2 strainuri diferite, daca scot 10-15g pe planta e de ajuns pt mn si iubita mea pt cv timp :artist: asta ar fi al treilea indoor si mi-am propus sa scot mai mult din spatiu ala decat la celelalte growuri , deci pana la urma ar fi mai ok 2 saptamani veg si lst mult ca sa umple SCROGu in flower sau sa le bag direct 12/12 din samanta?

Attachments

• IMG_1130.jpg
    IMG_1130.jpg
    50.1 KB · Views: 17

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Au as zice sa mergi pe un SCROG cu ochiuri mici (3-4cm) si sa antrenezi planta astfel incat sa umple de tot plasa, iar cand le bagi la flower sa faci toping la fiecare ramura in parte. In felul asta o fortezi sa dea mai multe ramurere, care vor avea evident in varf cate un mugure.

Avand in vedere ca spatiul nu este foarte adanc si teoretic poti modela planta in SCROG pe deasupra, dinstanta dintre ghivece si plasa poate fi foarte mica, cat sa iti permita sa le uzi.

Insa, pentru a avea o recolta cat mai mare, eu as merge nu pe acele sticle taiate, in care o sa incapa maxim 3-4L de pamant, ci as folosi o tava care umple tot spatiul, de aceeasi inaltime ca bidoanele taiate. Ca o alternativa, poate gasesti doua jardiniere de plastic suficient de scurte incat sa iti incapa acolo si destul de late incat sa folosesti tot spatiul disponibil.

Nu este obligatoriu ca distanta intre planta si marginile vasului de crestere sa fie aceasi in toate directiile. Chiar daca asezi planta la marginea ghiveciului, radacinile se vor intinde in tot spatiul disponibil.

Ca o regula nescrisa a micro-grow-urilor, teoretic poti obtine fara mare efort cam 10g de bud uscat pentru fiecare litru de pamant disponibil.

Uitasem de o chestie: fa rost de un geam foarte subtire (de 2 sau 3mm, dar mai degraba gasesti de 3) pe care il pui imediat sub CFL-uri. Va functiona ca un cooltube plat daca putem spune asa. Chiar daca plantele vor creste pana acolo, sticla va functiona ca un izolator si nu ti se vor prajii mugurii. Cei care cresc pana la sticla poti fi antrenati cu sfori sau sarme, prin inclinare (asta ii va face chiar sa prinda mai mult volum - nu neaparat si greutate).

Eu foloseam un geam de sticla subtire chiar si in cazul ledurilor atunci cand cresteam in grow-box (ledurile sunt foarte fierbinti, temperatura in dreptul jonctiunii ajungand chiar si la 80 de grade Celsius, pentru asta necesitand radiatoare care disipa repede caldura in aer).

Acum 2 luni am germinat niste seminte provenite de la o planta care a hermafrodit.
S-au dezvoltat perfect, dar la aproximativ 15-16 zile de 12/12 cand au inceput sa produca pistili au inceput sa produca outze.
Din 9 bucati unu a fost mascul 100%(fara pistili deloc) si restu sunt hermafroditi.
Momentan am rupt outzele dar vor urma altele. Si nu as zice ca mi-ar fi deosebit de greu ca odata la 2-3 zile sa le scot si sa le curat dar sunt convins ca sigur voi rata vreunu si atunci va fi un fiasco.
Exista vreo metoda, vreun regim de feeding care sa inhibe producerea de flori masculine?
Daca nu gasesc o rezolvare o sa le arunc, dar dupa 2 luni mi-e greu sa renunt la ele, e un strain rapid si in principiu in 30 de zile ar putea termina cat de cat, practic 10-15 curatari de oute dar cum spuneam, daca ratez vreunu(si sansele sunt extrem de mari sa se intample...)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Sa nu mi-o iei in nume de rau, dar singura metoda e ... foarfeca. Succesul depinde de cat de jos tai: cu cat mai aproape de pamant (1-2mm), cu atat mai bine - succes garantat.

Daca nu ai alte plante in grow si nu vrei sa te apuci de alta cultura, eu zic sa le lasi asa si vezi ce iese. Eventual se umple de seminte (dar o sa produca si rasina) iar la vara impanzesti si tu un camp cu ele :). Daca sunt crescute cum trebuie, ceva ceva tot iti iese, sa ai ce pufaii pana la grow-ul urmator.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
cum ziceam, incepi cu genetica proasta.. ai genetica proasta! ;)

baga foarfeca in ei cu scarba! :joint:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Azi dupa amiaza una dintre plantele germinate cu ocazia concursului si anume cross-ul de SSK cu Rudy a tinut mortis sa arate ca e mai smechera si a inceput sa se faleasca cu o pereche de coaie la al 5-lea internod, asa ca va ajunge mancare pt rame.

Ma ingrijoreaza un pic faptul ca si G13 Haze care a ramas in pamant pare sa-i calce pe urme, desi e din samanta feminizata. Maine, cand ar fi trebuit sa le bagam la floare o sa o mut intr-un ghiveci mare, de vreo 15L, sa se lafaie ca au umplut radacinile toata sticla.

Sora ei din hidro creste ... ca din apa. Deja ramurile i se inmultesc, pregatindu-se pentru SCROG. Imi place ca desi are ramuri multe, este suficient de aerisita astfel incat lumina ajunge peste tot. Ma mira culoarea grena pe care o afiseaza tulpina si petiolurile frunzelor mari (care au cam 20cm diametru si 7 degete).

Ca miros nu iese in evidenta, trebuind sa-i frec frunzele intre degete ca sa se simta ceva cat de cat.

Cele 2 SSKxSK#1 par identice, predominant indica dupa frunze si inaltime. Amandoua prezinta semnele unei deficiente, avand un aspect marmorat pe al 3-lea si al 4-lea rand de frunze. Frunzele nou aparute sunt late, aproape rotunde, cu degetele supeapuse partial.

thx asa ma gandeam si eu cu SCROG des, semintele o sa fie feminizate asa ca nu ma risc cu topping mai ales inainte sa o bag in flower, jardiniere asa mici am cautat si eu dar nu am gasit :) oricum planta o sa o pun incapatul din spate al bidonului si o sa-i fac LST pe toata latimea sa umple SCROG bine :dance013:la geam m-am gandit si eu sa nu se prajeasca la sfarsit trebuie doar sa mai fac rost de un diamant sa il tai :D :tiphat:

edit: pentru udat o sa folosesc un furtun gaurit care o sa fie pus in cerc in fiecare ghiveci ca sa ud uniform printr-o palnie fara sa las gauri in pamant :)

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Poate suna brutal si periculos pt radacini, dar atunci cand cresc in pamant, in a doua parte a perioadei de flower, inainte de udare obisnuiesc sa gauresc pamantul cu o andrea groasa de vreo 5-6mm. Intep de multe ori pamantul, in urma ramanand gauri adanci prin care radacinile respira. Metoda asta impreuna cu o mana de rame vartoase previn aglutinarea pamantului (mai ales ca in floare le dau si melasa neagra si din cauza ei pamantul se poate transforma usor in beton).

Topping de ce nu le faci ? Iti e teama de hermies ? Cum spune si explo, daca genetica e proasta si planta va fi pe masura. La SCROG un topping dupa al 5-lea nod ajuta mult la uniformizarea ramurilor. Daca iti e frica sa-i tai motul, indoaie-l la 180 de grade, ca si cum i-ai face supercropping in varf. O sa aiba cam acelasi efect fara stresul brusc al disparitiei auxinelor care descend din varf.

Splif

Member
Tin sa va anunt ca plantuta mea si-a revenit dupa schimbul de nutes si acum si-a reluat cursul de a creste pe zi ce trece.Cred ca a fost ceva blocat ,cred ca N ca citisem ca daca e prea mult e ca si cum n-ar fi deloc sau ceva de genul.
Are intake pasiv si un singur outtake cu un vent de baie si inca unul inauntru care bate pre ea.I-am facut si screen-ul din sarma (asa e cumparat eu doar am taiat cat imi trebuie) si deja ma gandesc ca atunci cand intra in perioada de flowering o sa se umple screen-ul si nu stiu cum o sa mai fac schimbul de nutes...asta ca asta...dar spalatul galetii ...

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Nu trebuie sa speli galeata de fiecare data cand schimbi apa. Important e sa aspiri ce se lasa pe fundul rezervorului. Insa atata timp cat apa e vanturata continuu prin aerare , nu vor aparea depuneri de mazga.

Cat de inalta e acum ? Dar ramurile cate noduri au ?

Saptamana viitoare termin si eu panoul de leduri si o sa bag plantele (cele 2 G13 Haze) sub plasa si le voi vegeta pana pe 1 ianuarie cand o sa le bag la floare( o sa incerc sa umplu toata plasa, aprox 0.5mp, sa vedem cat de compact va fi SCROGul, mai ales ca in descriere se spune ca este foarte buna pt metoda asya de crestere).

Splif

Member
E micuta ca am pierdut destul timp stagnand ... nu are decat 30 cm inaltime , are vreo 14-15 internoduri,am numarat tulpina de jos in sus...
Am facut un lst la varf si acum imi ocupa cam jumate din spatiul screen-ului (60x50).
Incepuse nesperat de bine insa am pierdut cu stagnarea,trebuia sa schimb mai des solutia de nutes...my fault (e prima oara...invatacel).
O sa revin si cu niste updates.
Bafta tuturor cu fetele.
L.E.: ramurile au 4-5 noduri.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Pai are ceva noduri, asta inseamna din start ca o sa ai cel putin 30 de ramuri. Daca de pe fiecare ramura se fac 4-6 muguri, o sa fie aglomeratie mare acolo.

Nu o mai lasa sa se duca in sus, ca la 30 de cm e deja destul de inalta pentru spatiul de care dispui. La cum merge treaba pe 15 decembrie cel tarziu o bagi la floare.

Ai facut rost de EC sau TDS metru ? E destul de important sa stii cate saruri ai in solutie, ca sa vezi cat de repede le haleste planta.

Splif

Member
@ hemp : am dat comanda de ambele astept sa vina.
Deocamdata nici fogger-ul n-a ajuns sa il pun si pe acela.
Eu ma gandeam sa o tin in vegetare pana la anul :))
Tu cat mai tii cea din hydro?
Sunt multe ramurele dar cele de jos sunt mici,se pare ca nu a patruns bine cfl-ul de 85w.
Sa o rasfat cu un mh de 150w ? dar e ciudat becul,e foarte mic si ca dulie are 2 picioruse dar face lumina de nici nu te poti uita spre el,oare conteaza si marimea?

http://www.philips.ro/l/lampi-de-uz...color-cdm/mastercolour-cdm-t/928083705125_eu/

jokasmoka

New member
2 intrebari:

1- Tot aud termenul in diverse piese de Rap.... ce inseamna "cavum"/"kavoom"/etc (ex: foite de staniol le intep si bag un " cavum" deci cam cum sa n-am in cap fum? gandeste, n-am cum... -CTC )

2- Cand raman fara hartie, stiu metoda de a goli o tigara si sa o reumplu. Totusi toti mi-au spus sa rup filtrul si sa trag din celalalt capat..... totusi ma intreb: De ce?
Filtrul de celuloza blocheaza ceva, sau ce?

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Un raspuns la a doua intrebare :

- filtrul tigarilor e facut in asa fel incat gudronul sa se condenseze pe fibrele ce il compun. Daca fumezi iarba cu filtru de tigare e posibil ca o parte din rasini sa fie retinute acolo. Totodata daca filtrul respectiv contine particule de carbon activ (asa cum au multe dintre tigarile de pe piata), va absorbi o parte din substantele respective. Filtrele tigarilor nu mai sunt facute de mult timp din celuloza, ci din materiale sintetice.

Cat despre prima intrebare, dictionarul zice asta :http://www.thefreedictionary.com/cavum

Tind sa cred ca se refera la "basica" , dar n-am idee ce ar putea fi.

jokasmoka

New member
:thank you:

@Zambaretu ...te rog!

@hempfield... Mercy! Cat despre "cavum"....chiar nu cred ca vreun popor a perfectionat fumatul din splina de oaie.Deci termenul imi scapa in continuare. :confused:

Latest posts

Latest posts