G
gorbaciov
schimba in ghivece mai mari frate in primu rand !!! sa vezi porma cand are radacini cum isi revine
cumperi de la farmacie , la sensi blue au parca , se numeste sare amara sau sulfat de magneziu (epson salt) .
diluezi in apa 1 lingura / 5 litrii si uzi. se dilueaza mai bine in apa calda , amesteci pana se dilueaza de tot. uzi tot la 3 zile pana revine culoarea verde a frunzelor . se poate folosi si foliar, dar nu in perioada de flower.
e bine sa folosesti preventiv , eu ud cu sare amara o data in perioada de vegetatie , prin sapt a 3-a si inca de doua ori in flower (ziua 10 si 35) si asa niciodata nu am avut plante cu deficienta de magneziu.
Arata dragut planta ta. Sper sa-si revina.Am citit cam toate problemele pe care le-au intampinat unii, insa nu am gasit niciun raspuns. Poate era un raspuns, insa as dori ceva concret. Asa arata planta...udata cu apa de la robinet...pe care o tin in prealabil 2 zile in bidon. E crescuta "in" si frunzele ...vedeti voi cum arata...si ii cad. Ce ar putea avea?
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=25029&pictureid=544991
https://www.icmag.com/ic/album.php?albumid=25029&pictureid=544992
asta patesti din cauza pamantului sau rootbound.si eu am avut probleme asemanatoare, am schimbat pamantul si si-au revenit..deci baga-le in ceva mai mare si or sa isi revina si alea
growcase,te referi la a mea cu deficienta?ar fi cel mai bine sa fie asta si nu altceva.o sa cumpar maine sare amara si o sa le ud cu ea.
Sal, am cateva plantute de 10 zile, iesite din seminte blueberry proprii (am stresat 2 plante sa devina hermafrodite).Pamantul e un mix de pamant pt flori universal din kaufland, cu ceva pamant de gradina + cca 15% perlit.Plantele sunt deocamdata sub 5 becuri ecologice de 20w si 24w, temperatura e constanta la 22 grade.Nu am folosit fertilizatori, e prea devreme, nici nu am facut exces cu udatul (1 data la 3 zile, paharele de plastic au fundul gaurit).3 dintre "rasaduri" au dezvoltat ceva pete maronii pe frunze, celelalte par sanatoase.
Intrebarea mea e daca e posibila ceva boala "contagioasa", in cazul asta sa le extermin pe cele cu probleme.Din ce am vazut in sinteza lui Guilermo, seamana cu deficienta de calciu, dar atunci de ce restul plantelor sunt sanatoase? Sper ca e de ajutor poza, nu am aparat mai bun.