What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.
  • ICMag and The Vault are running a NEW contest in October! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

PROBLEME CU PLANTUTA?

Kelevra_G

Member
felicitari pentru initiativa, dar totusi... cum sa traduci numele daunatorilor mot-au mot ? :)))))))))))))

uneori, mai ales la expresii si nume de specii din regnul animal si vegetal, traducerile din engleza nu trebuie facute in sensul propriu, cuvant cu cuvant, ci au ca traducere o expresie sau un nume echivalent.
Mersi... dar , nu e nimic tradus de mine acolo :)) . Dupa cum am scris... totul este copiat , si oricum e mai mult pentru cei care nu stiu engleza si se plang pe aici... pentru cei care stiu engleza.... PAGINA 1. Eu nu am acum starea necasara sa stau sa modific pe acolo... daca vrei poti sa o faci tu :tiphat:

Am si eu o intrebare. Poate aparea deficienta de azot daca planta este root bound? Am o planta de 4 saptamani la care au inceput sa se imgalbeneasca cotiledoanele apoi frunzele de jos. Lucru asta a inceput dupa ce le-am dat fertilizator, dar am folosit doar de 2-a ori acel fert pana sa apara simptomele. Intrebam de root bound fiindca am maia vut un puiet care a aratat aceleasi semne ca si planta mare, ctiledoane galbene, crestere sa incetinit apoi din pahar de unica folosinta am transplantat-o in ceva mai mare si a inceput sa creasca din nou,copila a stat circa 14 zile in pahar pana sa inceapa sa arata semnele astea. ori am prea udat-o ori a facut root bound? Am si niste poze cu fata mare, hihi.

Attachments

• iulia stoiescu1.jpg
    iulia stoiescu1.jpg
    34.9 KB · Views: 28
  • iulia stoiescu2.jpg
    iulia stoiescu2.jpg
    45.2 KB · Views: 27

ganjamind

Member
Mersi... dar , nu e nimic tradus de mine acolo :)) . Dupa cum am scris... totul este copiat , si oricum e mai mult pentru cei care nu stiu engleza si se plang pe aici... pentru cei care stiu engleza.... PAGINA 1. Eu nu am acum starea necasara sa stau sa modific pe acolo... daca vrei poti sa o faci tu :tiphat:
Ma bucur ca ai specificat!
Thread-ul este facut de Mrgarden...un tip ok...din pacate nu este prezent si pe forumul asta

Kelevra_G

Member
Ma bucur ca ai specificat!
Thread-ul este facut de Mrgarden...un tip ok...din pacate nu este prezent si pe forumul asta
Nu as spune niciodata ca un lucru e facut de mine atata timp cat a muncit altcineva la acel lucru... nu sunt o panarama de om ca sa fac asta. ;)
Al 2 post nu e din thread-ul lui Mr.Garden :tiphat:

G

guestaweed

praf de copt si otet. am dus concetratia de co2 pana peste 50%, cat sa omoare orice vietate care respira oxigen.
am repetat manevra peste 2 zile pentru cele care erau in stadiul de ou la prima gazare.

salut man
spune mi si mie te rog cum se face ?
amestec praf de copt cu otet? cat praf de copt si cat otet ?

cum scapam frate de musculitele alea gen spider mites...am luat o solutie gen natural pyretrum ce are prospect in italiana ...si nu stiu exact daca e ok cum aplic si anume ca spray foliar. din cate am inteles nu e bine sa dai cu spray ul cu hps ul aprins, nu ?

merci

G

growcase

Ajutor !
Din toate bolile de mai sus, a mea boroiana nu se incadreaza la nici o categorie.
Stiu ca nu am poze, dar o sa incerc sa fac rost de un aparat foto cat mai repede.
Problema este:
Are o frunza de pe unul din varfurile principale, neagra, uscata pur si simplu si aceasta frunza este aproape de varf, iar mai jos, alte frunze au pete negre sub fruze si usor usor ataca toata frunza unde-s acele pete + ca sunt putin indoite in sus de, restu stau normal, astea bolnave stau in sus indoite :|
Doar pete negre sunt si am studiat toata planta mai pe la toate frunzele asa(si asa n`are prea multe) si am vazut ca mai sunt cateva care cam tot la fel fac puncte negre pe dedesubt iar deasupra se innegresc.
De la ce poate fi?
Fert nu i-am mai dat de 4 zile, asta e a4a zi.
Ieri, i-am facut un super crop, dar tocmai, ca la creanga care i-am facut mai putin supercrop, aia e bolnava, cand cealalta e ok, chiar creste :|

Mentionez ca planta e in flower.

E

evilkid

supercrop se face in veg...

e posibil sa fie o deficienta de fosfor. ce fert dai?

G

growcase

Bio grow, am dat de 2 ori, bio bloom si top max, toate 3 amestecate in 1-2L de apa, dau cate 5ml/L

Cred ca am dat cam mult bio grow, oricum nu ii mai dau.
Am rupt frunzele cu pricina si am gasit si pe cealalta creanga, tot la fel, o frunza de-asta bolnava.
DUpa supercropul asta au cam aparut...plm, greseala mea

urbanHaze

Active member
ce NPK are fertul tau? supercropul in flower iti poate stresa planta, dar nu produce deficiente.

din cate stiu si eu, necrozarea apare de cele mai multe ori din cauza lipsei de fosfor. dar asta nu inseamna 100% ca nu e suficient fosfor in sol ci e posibil ca amestecul sa fi modificat ph-ul solului in asa fel incat sa faca un "Ph nutrient lockout".

uite, am gasit pe net graficul asta care cred ca e util pentru mai multa lume. aici se pot vedea valorile ph-ului la care anumiti nutrienti sunt disponibili si in ce masura - zona de siguranta e cea cu verde (din cate vezi, asimiliarea fosforului e foarte usor blocata odata cu cresterea aciditatii)

picture.php

E

evilkid

in flower dai decat bio bloom si top max la fiecare udare. ai grija la dozaj

G

growcase

Sa nu radeti, dar mama mi-a spus ca sa manat, dar doar 3-5 frunze au avut de suferit..nu toate

urbanHaze

Active member
daca-i la outdoor si in sol, este f probabil ca problema sa nu fie legata de fertilizanti.

da, ai dreptate. am ramas setat pe ghivece. de asta nici nu am mai zis nimic dupa ce growcase a reamintit ca sunt out.

Sa nu radeti, dar mama mi-a spus ca sa manat, dar doar 3-5 frunze au avut de suferit..nu toate

este funny, dar e posibil sa aiba dreptate. dar, daca este asa, trebuie sa ai grija - mana este o micoza care se poate extinde. la celelalte plante de cultura sunt tot felul de tratamente. nu stiu cum merge la canepa. Din ce am citit pe net, canepa este sensibila la trei tipuri de micoze: patarea alba a frunzelor (Mycosphaerella fragariae), la mana (aici sunt mai multe tipuri) si la putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum). cel din urma chiar are printre simptome "Pe frunze se formează pete necrotice care avansează de la margine spre centrul limbului."

e posibil ca daca rupi frunzele alea sa fie suficient, dar sa mai zica si altii...

O

ovexs

Se ingalbenesc din ce in ce mai mult frunzele,tind sa se duca spre varf,ce naiba are?

Attachments

• SNC00993.jpg
    SNC00993.jpg
    58.5 KB · Views: 23

urbanHaze

Active member
:). ai putea sa faci o poza cu frunzele cu pricina si cu nu cele sanatoase? ca mi se pare ca nu se ingalbenesc pur si simplu si cred ca ar ajuta un closeup...

O

ovexs

Uite am facut cateva,in ultimul timp a cam plouat pe aici pe la mine dupa care a urmat soare puternic,poate trecerea asta a afectat`o.Pe alelalte 2 de le am in pamant nu am vazut vreo frunza galbena.

Attachments

• SNC01061.jpg
    SNC01061.jpg
    47.5 KB · Views: 24
  • SNC01063.jpg
    SNC01063.jpg
    62.2 KB · Views: 26
  • SNC01066.jpg
    SNC01066.jpg
    66.1 KB · Views: 27

urbanHaze

Active member
cele din primele doua poze daca sunt doar una-doua frunze asa... nu m-as panica prea tare :p. se mai usuca asa cate o frunza din partea jos din cand in cand.

dar, la poza a treia... sunt mai multe deficiente care arata asa :)
as spune ca pare a fi o lipsa de potasiu. lipsa asta poate fi provocata si de o salinitate crescuta (prea mult Na) a solului sau udat cu apa prea dura (prea mult Ca in apa)

oricum, ar merge sa aflam inca cateva pareri...

Latest posts

Latest posts