E foarte benefic CO2 in floare! Fotosinteza intensa = mai mult bud
Logic asa mi se pare, sa bagi furtunul in box.. ai putea sa il bagi pe undeva prin intake-urile alea pasive de jos?
Btw, cum mai arata fetele?
parea mea despre kestiile astea care au legatura cu acvariile este k sunt facute sa dea co2 f putin. practic cate o bula de co2 la o sec. eu recomand sticla de coca cola k produci co2 mai mult si multa mai ieftin. cat despre folosirea lui clar k treb sa inkizi ventilatia si sa l lasi o ora doua sa l foloseasca plantele. dupa dai drumul din nou la ventilatie..incovenientul este k treb s o faci zilnic si manual .Mi-am luat si eu astazi asa ceva: http://www.happypets.ro/jbl-bio-co2-complet-100-p-2081.html?zenid=faa7b5d00ea5e5391fb689bab64a20f1 cum se procedeaza mai bine? se introduce furtunul cu difuzorul de bule in box? se opreste ventilatia? ... cat se lasa? cat de benefic e co2 in floare?
-Cilindru de sticla pt. cooltube gasesti la bamboo cora,orhideea sau hornbach. Sunt niste lampioane, felinare artizanale care contin acest cilindru de sticla.... am vazut multe dimensiuni.
nu m-am uitat la pret dar undeva la cateva sute de mii iar tubulatura flexibila (nu din aluminiu de hota) sa o conectezi la ventilatorul tau gasesti tot in hornbach la raionul cu ventilatoare de baiemersi ptr info ..o sa ma duc maine sa caut.sunt scumpe ?
kiar nu m am intzepat . da mi un indiciu te rog. poate k e de la joint..si eu cand vreau sa gatesc ghiciti de unde iau gazul..
ce idei bah!
Arderea metanului constituie reactia la oxidare a metanului de catre oxigen ; acesta poate sa fie oxigen pur sau oxigenul continut in aer. Reactia de ardere poate fi condusa in doua moduri : ardere completa si ardere incompleta.si eu cand vreau sa gatesc ghiciti de unde iau gazul..
ce idei bah!
Nu trebuie sa fii ironic doar ptr k tu stii mai multe.puteai sa fii dragut si sa explici aceasta metoda cu propanul fara sa ne lasi sa ghicim ce vrei sa zici.sau puteai sa n o faci deloc.eu am vrut sa fiu de folos si am impartasit celorlalti ceea ce fac eu.Dak metoda folosita de mine nu e ok poti sa mi zici pur si simplu. eu am intrebat pe forum ce idei aveti la capitolul co2 si n am ajuns la nici o concluzie asa k am actionat de capul meu. Mie nu mi se pare faza cu drojdia aiurea.pana la urma se produce co2 intr o sticla si prin acel robinet mic il reglezi sa iasa afara cat vrei tu. dintr un kg de zahar si 10 plicuri de drojdie iti ajunge sa faci co2 ptr o luna. cost aproximativ 10 lei. pana la urma k e produs in urma arderii propanului sau a rectiei dintre drojdie si zahar este tot co2 iar ptr cateva plante nici nu ti trebuie mai mult mai ales dak nu ai nici bani.si eu cand vreau sa gatesc ghiciti de unde iau gazul..
ce idei bah!
nu merge orice sticla ..doar cele mai rezistente care au avut in ele bauturi carbogazoase..am facut eu in sticla de apa plata si nu a mers. treb sa fie mai rezistenta la presiune. am zis coca cola k sa stie stie omul de unde pleaca,poate sa fie si de fanta si de bere si de apa minerala. ok o sa termin cu sticla mea si gata. cat despre plantele mele nu stiu ce sa mai zic,azi cand m am dus pe acolo era temperatura 27 iar in timpul noptii a fost 24.dak nici asta nu e temperatura ok atunci cat trebuie sa fie?eu cred k are legatura in continuare cu becul .azi o sa l ridic si mai sus dar tot de pe forum am invatat k dak le ridici prea sus nu mai ajung luminii la planta si te pishi pe el de hps.frate chiar nu stii de gluma? nu am spus treaba cu gazul ca sa arat ca stiu mai multe, era pur si simplu o gluma legata de sticla ta de cola.
in plus tot o tii cu sticla de coca cola si am inteles ca tu folosesti si bautura pt a genera CO2. eu cred ca merge orice sticla. daca bagi un detaliu inutil in plus o sa induci in eroare pe multa lume, mai ales pe cei mai noi care poate nu stiau metoda.
frunzele se lasa pentru a limita transpiratia din cauza caldurii si ventilatiei. cu alte cuvinte daca ai raci box-ul mai mult, ar accelera fotosinteza.