What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Primul grow

jtm

Some kind of shaman
Veteran
View Image
Continutul de macroelemente : N-P-K (6,4-1,7-9) . In perioada de flower poate fi necesar un supliment de fosfor, dar nu neaparat.

L-am folosit fara probleme si in flower, totdeauna, fara sa imi fac griji de continutul de P. Cu toate acestea, cred ca nu ar fi stricat, macar de o comparatie. La o adica, eu nu am batut nici un record pana acuma in flower :D

O sa il folosesc si acuma, si daca dai o sugestie pentru un lenes despre cum ai imbogatit tu P-ul la el, promit ca ma rog pentru tine in seara asta.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Apa de acvariu e foarte buna pentru udat dar nu suficienta. Te-ai putea baza pe ea doar in cazul unui sistem aquaponic, dar deja vorbim de sf-uri :biggrin:

Interesant e ca nutrientul pe care il recomand nu provoaca arsuri (eu n-am reusit sa ard vreo planta cu el pana acum) insa in cantitati mari poate cauza exces de azot si o aparenta lipsa de fosfor manifestata prin colorarea excesiva a frunzelor intr-un verde inchis cu tenta albastruie iar petiolul in magenta.

Mã gandeam eu cã-i buna, o sã o folosesc impreuna cu nutrientul asta,sigur are ceva proprietaţi care nu exista in sticla.
Jtm, cred ca mai foloseste meleasa si vermicompost,cel putin asta imi amintesc de la ultimul grow ce la prezentat(dic northenlights si ak47hihi), pacat ca s-a sters versiunea a doua de discutii interminable..bine,pacat pentru growul ala,tare mult mi-a placut.

Last edited:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Natura e pe baza de melasa. Nu e prea bine sa folosesti des melasa din cauza continutului relativ mare de zaharuri ce poate duce la aparitia fermentatiei in sol sau la dezvoltarea unor insecte. Melasa e buna cand e administrata sub forma de ceai (ACT/AACT) bolborosit 18-24 ore.

Cu siguranta AGRO Natura nu te va dezamagi. Am uitat sa zic ca producatorul specifica faptul ca acest nutrient e certificat pentru cultura organica bio.

Eu adaug in pamant intotdeauna 30% wormcastings (nu vermicompost, caci ala e mai problematic si contine urme de materie vegetala nedescompusa) din productie "proprie". De ani de zile nu am mai cumparat pamant, il refolosesc pe acelasi , reciclat, imbunatatit cu faina de lucerna, cenusa din frunze, tulpini si chistoace din recoltele precedente. Cand am posibilitaea adaug in sol faina de seminte de canepa, insa e nevoie de cel putin 6 luni sa se descompuna, altfel apar probleme cu azotul.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Eu am bagat full time cu Natura, cam dupa primele 3 saptamani, gradat.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
L-am folosit fara probleme si in flower, totdeauna, fara sa imi fac griji de continutul de P. Cu toate acestea, cred ca nu ar fi stricat, macar de o comparatie. La o adica, eu nu am batut nici un record pana acuma in flower :D

O sa il folosesc si acuma, si daca dai o sugestie pentru un lenes despre cum ai imbogatit tu P-ul la el, promit ca ma rog pentru tine in seara asta.

Faina de oase e cea mai la indemana sursa de fosfor organic. Cel mai usor sa o faci e sa aduni oase de pui , le usuci vreo ora doua in cuptor si pe urma le spargi si macini cu rasnita.

Pentru lenesi, exista faina de oase ca supliment alimentar pentru caini la farmaciile veterinare.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@Onyx: Lasa, ca pe threadul lui Lore nu-i nimic offtopic, ca: 1. mai invata si omu, 2. si-o merita.
Pe cate stiu pestele e tot cu continut ridicat de fosfor, iar daca e din oase de peste...

@hempfield: Intrebam de ceva de provenienta vegetala. Pentru fosfor, citii acuma (imi depasii lenea), si cred ca o zeama de fasole e perfecta. Eu mananc fasolea, si la plante le dau zeama (in care diluez si niste Natura organic, precum cel prezentat mai sus). Acuma, cat fosfor o avea o zeama de fasole, nu stiu, cred ca niste fasole batuta ar fi mai buna, conform tabelului de mai jos, dar oricum, vorba aia, ii dai, nu ii iei...

Beans & Lentils (Lentils)
Phosphorus in 100g Per cup (198g) Per tablespoon (12g)
180mg (18% DV) 356mg (36% DV) 22mg (2% DV)
Other Beans and Lentils High in Phosphorus (%DV per cup cooked): Adzuki (39%), Yellow Beans (32%), White Beans (30%), Chickpeas and Black Turtle Beans (28%), Pinto and Kidney Beans (25%).

Asadar cam toate chestiile de la care dai gaze.

Plus guano, ca tot ziceam de chestii de origine vegetala. :D

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai vorba aia, ca tot e sezonu': "Foaie verde ca norocu', cea mai buna fructa-i porcu' ".

cresc...haha
Le-am facut transplantul final saptamana asta,acum stau sub 5x20w leduri la dulie.
Bk. x Hp. 47
Km. x Cy. 31
2xPck. x Kc.26zile12/12from sprout.

Attachments

• DSC_0001.jpg
    DSC_0001.jpg
    43 KB · Views: 24

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Cam dau semne de deficiente. AI bagat si tu niste dolomita in pamantul ala? Nu le strica un 1%... Acuma, da-le ceva sa pape si tu, ca altfel ai sa fumezi ghivecele...
Si asa is inghesuite saracele acolo...

Nu am bagat nimic,a avut pamantul ceva perlit.Nubtrienti tre sa incep sa le dau,sper ca s-au consumer toate chimicalele din pamant ca sa incep cu bio la sticla;)

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Pai tu speri??? Nu se vede pe ele???
Nu te apuci sa le dai nutrienti cand s-au consumat "toti" nutrientii. Nutrientii organici sunt papati de bacterii si descompusi in nutrienti pentru plante, care nu stiu saracele sa pape melesa, deci le trebuie nitel timp sa fie biodisponibili.

Dolomita nu e perlit. Citeste si tu nitel inainte de a posta, cand iti zice vreunul ceva ce nu stii! Da' na, cu hiphopu' in cap, toata ziua...

Apoi nu stiu, ca aratau mult mai rau.Dolomita la runda urmatoare acum is pline ghivecele si nu mai umblu la ele
Eu am auzit prima data de dolomita la Cervantes,am vazut cã-i alba si-am zâs gata e perlit, hahaha asta acum 8-10ani

Am gresit datele mai sus haha
Bk. x Hp. 49
Km. x Cy. 37
2xPck. x Kc.31 zile 12/12 from sprout.
Înca nu le-am dat nutrienti

Attachments

• DSC_0002.jpg
    DSC_0002.jpg
    62.4 KB · Views: 23