What's new
  • As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together! Join ICMag Discord here! More details in this thread here: here.

primul grow 3x auto northern lights

buzdugan

New member
Salut sunt nou pe aici si nou si in treaba asta cu gradinaritul. Am 3 plantute auto northern lights pe care le am pus in pamant dupa ce le am germinat acum 10 zile . nu am de unde scoate multi bani asa ca am facut cat de bine am putut growul . am 2 becuri cu lumina rece de 23w fiecare sau eu stiu . va rog sa mu spuneti niste pareri despre plante si despre grow , stiu ca nu s prea priceput dar din greseli invatam . am sa pun poze din a 3 zi si de astazi (10)

Attachments

• 20150220_133152.jpg
    20150220_133152.jpg
    43 KB · Views: 34
  • 20150226_195853.jpg
    20150226_195853.jpg
    61.6 KB · Views: 42
  • 20150216_153626.jpg
    20150216_153626.jpg
    28.5 KB · Views: 36
Last edited by a moderator:

barcode

Active member
Salut. In primul rand, bine ai venit! In al doilea rand, nu ar strica mai multa lumina. Spor la treaba!

Asteptam sa vedem ce se intampla :D

buzdugan

New member
Multumesc . Am 2 becuri am sa le fac poza si am sa revin . cat despre plante mi se pare ca nu sunt asa dezvoltate pentru 10 zile . Ma insel ? Ce ar trebui sa fac sa creasca mai repede ? Programul de lumina este 18 /6

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Salut. Cel mai probabil lumina este departe de ele, de aici si dezvoltarea slaba. Axum si depinde cum calculezi tu alea 10 zile, de la plantare sau de cand au rasarit.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Ce bine e sa mai vezi cate un user nou confruntandu-se cu dilemele oricarui incepator. Cu rabdare si multa lectura vei gasi raspunsurile la absolut orice problema legata de grow - toate au fost discutate nu o data , atat pe sectiunea romaneasca a forumului, cat mai ales pe cea internationala.

buzdugan

New member
Chair am citit mult dar poate nu m am convins sau lamurit de anumite chestii . am sa mut becurile mai jos . aste sunt poze facute ieri cu growul si plantutele

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
pai .. o idee buna ar fi sa pui intrebari in legatura cu acele nelamuriri.

buzdugan

New member
Ok .. Aveti vre o idee de ce nu sunt asa deVoltate plantele ? Lumina le dau de la becuri si cand e caldut si frumos afara le scot pe balcon la aer proaspat si uneori mai aerisesc growul dar am si 2 ventilatoare pentru laptop . de la cat timp le pot administra nutrienti ? Aa da sunt 11 zile de cand a scos capul din pamant . le trebuie ceva ingrasamant de ex balegar ? Am citit ca zatul de cafea este bunicel pentru ele asa ca am amestecat niste pamant cu zat de cafea si l am pus deasupra pamantului .

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
tocmai de aia sunt asa de putin dezvoltate. pentru ca schimbi sursa de lumina si implicit spectrul si intensitatea acesteia si le dai peste cap. dureaza ceva pana planta se acomodeaza cu noul spectru. si acesta e si un factor de stres, daca se intampla des.
eu zic ca tu de fapt nu ai citit mare lucru pe forumul asta. ci le tratezi ca pe niste plante de apartament. nu te grabi cu nutrientii, ca desi au 10 zile, sunt foarte putin dezvoltate, si le poti arde destul de grav. un pamant bun ar trebui sa le sustina cateva saptamani. si tu ai o gramada de pamant acolo.. lasa-le doar sub becuri.. si eventual mai adauga cateva, si tine-le mereu aproape de varful plantelor, doar cat sa nu le arda. (cativa centimetri)

buzdugan

New member
Multumesc mult pentru sfaturi asa am sa fac . becurile sunt puse la 8-10 cm dar am sa le mut mai jos cat sa nu le arda

buzdugan

New member
Salut am revenit cu un update . am schimbat growul si cred ca plantele incep sa creasca si sa o duca bine , azi e prima zi in noul grow . sfaturi pareriva rog . multumesc
newattachment.php

IMG-20150304-WA0002.jpg

IMG-20150304-WA0001.jpg

IMG-20150304-WA0000.jpg

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
din nou, lumina nu este suficient de aproape. si iti recomand sa renunti la acele neoane si sa mergi pe 3 cfl-uri, cate unu deasupra fiecarei plante. altfel se vor lungi prea mult, si clar nu vrei asta avand lumina slaba, fara putere de penetrare.

barcode

Active member
Mi se pare mie sau stecherul ala e prea aproape de tavita de scurgere a ghiveciului? Te cam joci cu primejdia

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
sa speram ca nu uda prea mult.. sau poate asta e si ideea, o fi citit si el pe aici pe forum care is cele mai frecvente greseli ale incepatorilor si i-o fi intrat in minte:
"sa mor eu de ud peste masura!!!" :)

buzdugan

New member
Multumesc pentru sfaturi . mai am un cfl dar nu l am pus ca s a ars becul . m am gandit sa il pun cu un bec cu lumina calda , este ok? Cat despre plante aveti o parere ?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Pentru primul grow si conditiile in care le-ai tinut sunt ok. Putin cam mici pentru varsata lor, dar bine ca sunt inca sanatoase si nu s-au lungit prea rau. Cfl-urile sunt bune de aruncat atunci cand se ard, asa ca nu inteleg ce incerci sa zici. Si sper ca prin lumina calda te referi la spectrul luminii si nu la vre-un bec cu incandescenta sau ceva de genul asta.

barcode

Active member
Cum a zis si explo: In afara de faptul ca sunt cam mici pt varsta lor, totul pare sa fie ok... Zi-ne si noua ce o sa faci mai departe? Ce lumini ai pregatit pentru mai tarziu? Dimenisiuni grow-box? Fert?

Succes!

buzdugan

New member
Ma gandeam la un bec de asta normal , e ok? Dimensiunile growului sunt 100 inaltime pe 50 latime si 80lungime . nutrienti , biobizz si biobloom . la lumini nu m am gandit inca , ati putea sa mi dati vre un sfat ? Si inca ceva, am sa mai pun poze cu ele si daca vreti sa mi spuneti de cand pot sa le administrez nutrienti :) apropo e cam greu cu pozele caci le pun de pe telefon ( sau poate sunt eu prea prost :)))))) )

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
nu este bun un bec normal.
de pus poze e destul de usor, acum depinde si daca telefonul iti da acces la toate functiile forumului. incearca sa bagi poze in album, s-ar putea sa fie mai usor.

buzdugan

New member
parca deja si au dat drumul si cresc pe zi ce trece

Attachments

• 20150305_155259.jpg
    20150305_155259.jpg
    65.2 KB · Views: 33
  • 20150305_155307.jpg
    20150305_155307.jpg
    59.7 KB · Views: 41
  • 20150305_155247.jpg
    20150305_155247.jpg