What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

presa

eska

Member
- A petition for the full legalization of marijuana in the UK has gathered more than 130,000 signatures in just four days, which means that the lawmakers must now consider debating it in Parliament or at least officially respond to the query.

- Australia may legalize medical marijuana in August

eska

Member
Chilling out: 3 more English police forces effectively decriminalize cannabis

cannabis_3389503c.jpg

MJgrow

Active member
Din cate stiam cred ca s-au strans undeva la vreo 200k de semnaturi pentru decriminalizarea cannabisului in UK... cine stie, paote se misca ceva anu asta, sau poate la anu. sau poate niciodata. :)

Interese sunt destule.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Cum s-ar spune, incetul cu incetul se fabrica otetul. O sa ajunga la un moment dat sa se intrebe legiuitorii : ba, dar iarba asta de ce-i ilegala ? Pentru ca asa e de mult timp ...

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Da, ca si cu opiul in Afganistan. Au venit Talibanii la putere, au inceput sa interzica sa se cultive mac (opiul e haram in Coran, adica not good). A scazut productia la 10%, au invadat americanii Afganistanul. Ghici ce s-a petrecut? A crescut la loc productia...

De aia e ilegala probabil, interese. Si aia cu intrebarea o sa fie cam asa: ba, de ce e iarba aia ilegala? Taci ba (zice altu), vrei sa ramana cutare (care vinde alcool) sarac sau cutare care vinde iarba (ilegal, hehe), sarac, cine mai cotizeaza in campanie?

Eu nu sustin ca e ok consumul de cannabis. Dar nu e ok sa fie ilegal. E ok sa isi spuna fiecare parerea si sa existe emisiuni educative, pro sau contra, dezbateri bazate pe argumente, stiintifice, spirituale, morale, artistice, stiu eu mai de care... Altminteri... planeta e rea ca ne tine...

La noi 100000 de semnaturi pro cannabis? E prea mare prostia, dar mai stii minune...?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Poate cand or ajunge adolescentii de acum la casa lor si om mai scapa de cei batrani "cu frica de dumnezeu " sa fie suficienti oameni care sa doreasca sa schimbe ceva.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Poate cand or ajunge adolescentii de acum la casa lor si om mai scapa de cei batrani "cu frica de dumnezeu " sa fie suficienti oameni care sa doreasca sa schimbe ceva.

Adolescentii de acum nu sunt in stare sa treaca BAC-ul si tu iti pui speranta in ei sa legalizeze iarba ? :tumbleweed:

Sunt la fel de ingusti la minte ca si parintii si bunicii lor.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@explo: Fii serios, ca nu aia cu "frica lui Dumnezeu" sunt aia care ajuta ca se se mentina, prin prostia lor, starea de lucruri actuala. Aia poate sunt ca bunica-mea, sau bunica-miu, care respectau pe ala de langa el, chiar daca nu erau de acord cu el. Imi amintesc o faza de genul asta, in care bunica-mea, auzind de la maica-mea ca manifest comportamente ... in ochii ei reprobabile, imi zicea, mai baiete, uite am auzit ca nu e bine sa faci cutare chestie (vorbise cu popa la biserica intai). Lasa, bunica, ii zic, ca nu e chiar asa, stiu eu ce zic, e altfel. Bine mai imi spune indoita, oarecum, da' ai grija.

In contrast, sectantii moderni, care au trecut de la frica de partid la "frica de Dumnezeu" (in mintea lor, caci asta ar insemna sa il respecte si sa il respecte si pe aproape, si implicit perceptele de conduita, ceea ce nu se petrece), ei, lor nu le pasa in realitate de nimic, decat sa aiba ce manca, ce bea, ce f... si unde dormi. A, si bineinteles sa aiba in fata cui de da mari si eventual sa se urce pe ei.

Astfel incat, actioneaza in consecinta. Prosti tamaie, lor le va fi frica de faptul ca daca vor avea o opinie contrara celei impuse de trend, nu vor fi acceptati in societate (ceea ce este adevarat, deoarece societatea este compusa din indivizi quasi identici). Totodata, vor gasi prilejul de a se simti importanti, si vor actiona in virtutea aceleiasi opinii publice, cu atat mai intens, cu cat opinia este mai puternica. Turma sa traiasca!

Daca maine aceasta turma ar incepe sa fie educata pro-cannabis, ea nu s-ar intreba: pai bine mai, cine si de ce a mintit pana acum? Nu, ci ar uita imediat ca erau impotriva, si dupa discutii intaritoare cu vecina, cu vecinu, la o bere, la un mic, ar deveni experti in cannabis, si doamne fereste sa vii sa le spui: bai, stiti, si de data asta sunteti mintiti, te-ar stalci in bataie!

Iar adolescentii de azi nu sunt mai breji semnificativ decat parintii de ieri. Punctual, cate unul. Ca si ieri, ca si alaltaieri, etc... Planeta nu a evoluat foarte mult. Nu inca.

@hemp: Pai noi ne-am incadra la parinti, bunici, sau strabunici? :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
dupa articolele care apar in josul paginii acestui link as zice ca e o aberatie, desi poza am mai vazut-o pe net si pe site-uri mai serioase, n-as baga mana in foc ca ar fi corecte informatiile. cel putin in cazul romaniei, e foarte plauzibil ca cei care au scris treaba asta s-au luat dupa ce scria la noi in presa acum ceva timp ca s-ar fi dat drumu la cannabis medicinal si in curand se va legaliza.

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Nu mai, e adevarat, doar ca nici un pacient nu indeplineste conditiile :D In legea 339 e scris clar care sunt conditiile.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Din ce am mai auzit si eu, nu se importa nimic, desi "medicatia" ar trebui sa existe in stoc. poate de aia nu e nimeni acceptat in program. ca n-ar avea ce sa primeasca..

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Ce, program, nu e nici un program. Potential POATE fi... Ca sa fie ar trebui sa fie un produs notificat ca medicament. Iar GW Pharma nu sunt interesati de Romania. De altfel, produsul lor se pare ca nici macar nu merge prea bine, in dozele si modalitatile de administrare prevazute. Au luat-o rau in freza la unul din ultimelenteste clinice de managementul durerii la cancer.

Latest posts

Latest posts