What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

presa

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
am zis eu bine, da astia micii is speriati tare. dovada face lipsa de activitate totala de pe forum din ultimele zile. zic bine?

In alta ordine de idei:

"Doresc sa transmit un sincer si calduros 'Craciun Fericit!' celor de la S*R*I!"
Macar sa aiba ce citi, sa nu se plictiseasca.

eska

Member
[YOUTUBEIF]YYXEhQQENH4[/YOUTUBEIF]

p.s.: daca te incalzeste cu ceva l-am salutat eu ieri pe var-miu care e la SPP :))

eska

Member
si sa mergem si mai inapoi putin cu chestia asta

[youtubeif]nXanTrq47Lg[/youtubeif]

L.E.: deci sa recapitulam... internetu este ceva care creste organic si modifica constiinte...............do you feel me?? :))

Last edited:

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
grow-4.jpg

One of Silicon Valley’s Top VC Firms Just Invested Millions in Weed

http://www.wired.com/2015/01/privateer-founders-fund

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Aseara nu.. dar peste noapte a venit o urma asa de dubiu.. care a fost din nou risipita de povestea asta.. acum sunt convins.. de tot.

Din nou zic, daca asta trece, suntem niste marionete. Eu chiar sper sa se mai trezeasca lumea pana una alta, c-or sa vina incercari mai grele decat asta si trebuie sa fim pregatiti.

Coke

Member
in sua e de mult chestia cu semintele..nu credeam ca vine si la noi..
ma fut.
n-o sa mai fie nimic natural in maxim 10 ani..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
in sua e de mult chestia cu semintele..nu credeam ca vine si la noi..
ma fut.
n-o sa mai fie nimic natural in maxim 10 ani..

dar stai, la ei nu poti vinde produsele rezultate din seminte neautorizate, nu poti la modul nu ai cum sa le bagi in circuitul comercial normal, in supermarket-uri etc.. dar in schimb le poti vinde direct la usa fermei sau in pietele special rezervate pentru produse bio/manufactura, si cum la ei prinde curentul asta, sunt si destul locuri unde poti vinde, si destule seminte heilroom care sunt aprobate, asta pentru ca pana unele lanturi mari de supermaketuri si restaurante cer prezenta acestui segment pe piata.
din ce spun astia ca vor sa faca la noi.. sa elimine total segmentul bio. ceea ce e oarecum idiot cand UE anunta ca o sa creeze mai multe oportunitati de dezvoltare in domeniu pe viitor..
de disparut nu dispar, chiar de se da legea asta o sa fie o noua lume a legumelor ilegale, ce se straduie lumea cu iarba, dar sa vezi cati in fani heilroom seeds.. n-au nici o sansa sa opreasca lumea sa isi creasca/cumpere ce vrea, ca doar e vorba de mancare. si cum nici cu iarba n-au reusit in atatia zeci de ani, e clar ca e un razboi pierdut din start, PENTRU EI! :laughing:

Coke

Member
zilele astea vorbeam cu un amic care s-a intors din sua..nu prea am inteles bine..
cica si ce ai tu in gradina, din seminte naturale..pastrate..sau stiu eu ce..sunt degeaba..
dau prin aer cu polen sau cu nu stiu ce solutii sa ti le futa genetic..si asa o sa platesti nu stiu ce taxa ca tu le folosesti product-u' fara autorizatie.."cica"..

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
ai inteles total gresit, sau na el a inteles gresit.. ideea e ca stiu exact problema de care pomenesti tu, dar detaliile is total gresite.
e vorba de cei care incearca sa creasca culturi normale langa cele de tip "ROUND-UP" produse de compania Monsanto. daca din intamplare se impotrivesc trecerii la semintele Monsanto, si se incapataneaza sa procedeze asa cum au procedat de mult timp, si sa pastreze seminte pentru a planta din ele in anul urmator, se mai intampla ca astia de la monsanto sa aiba angajati avocati in firma cu statut permanent si bani nelimitati asa ca ii baga in proces pe acesti fermieri ce nu agreeaza monsanto pentru furt intelectual, mai exact genetica plantelor de pe plantatiile din semintele lor, adusa sub forma de polen de catre vant si insecte pe plantatia ta, asta ar fi furtul. n-are nici o legatura cu semintele de tip heilroom, care is o piata ce e in totala dezvoltare in acest moment in sua. e adevarat, nu exista inca multi jucatori mari in domeniu, dar sunt mii de ferme mici ce sustin miscarea, si milioane de consumatori ce cer din ce in ce mai mult, an de an.

sunt spart, da sper ca se intelege cate ceva. pe subiectul monsanto exista o gramada de articole si documentare, daca vrei sa studiezi mai mult.

Latest posts

Latest posts