What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

"Prajeala de mahoarca"

Drackon

Active member
Noroc oameni buni, a trecut ceva vreme... Am o teorie, si vreau sa aflu si alte pareri. Stim ca iubitul nostru viciu "forjeaza" neuronii (https://www.youtube.com/watch?v=oeF6rFN9org).
Care sunt sansele ca, "parjeala de mahoarca" sa fie un fel de febra musculara a creeierului, asa cum o intensa folosire a unei anumite grupe de muschi produce febra musculara, ceea ce duce la o reducere temporara a capacitatii muschilor respectivi, asa si fumatul intens duce la o reducere temporara a memoriei. Si dintr-o data toleranta la efectele secundare ale THC-ului nu mai suna asa rau, nu? Voi ce parere aveti?

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Inainte de presupuneri, exista stiinta. Si calea pe care cannabisul inhiba formarea si stocarea experientelor in memorie este bine cunoscuta.
Creierul nu e un muschi, e mult mai complex de atat.

Daca chiar vrei sa intelegi ce se intampla prin creier, recomand cartea asta:
http://www.amazon.com/Cannabinoids-Brain-Attila-Köfalvi/dp/1441944931

Chiar daca pare lunga la inceput, o sa vezi ca daca esti interesat te va captiva de la primele capitole. Nu trebuie sa fii om de stiinta sa o intelegi, este explicat la un nivel destul de usor de inteles.

Later.edit: Daca vrei sa incepi cu o lectura mai usoara, poti citi The Botany of Desire de Michael Pollan. Asta trateaza mecanismul de actiune al cannabinoizilor in creier, in special al THC-ului din punctul de vedere al plantei. Poti citi doar sectiunea legata de cannabis, desi cartea merita citita in intregime.

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
Primele efecte de belea, legate inclusiv de memoria pe termen lung si scurt si consolidarea informatiei, dar si de echilibru, coordonare, sunt date de efectele THCului asupra CB1 din astrocite daca nu ma insel.

Exista insa si alte efecte neplacute, de natura mai complexa, pe care stiinta actuala mai are pana sa le cuantifice. Din pacate.

dolo

Member
am 3 saptamani de cand am facut pauza ..nu mai facusem de vro 2 ani .. cand tot asa am facut tot 3 saptamani... , in rest nu-mi mai amintesc cand am facut , in fine , nu eu am vrut sa fac pauza .. m-am imbolnavit rau si nu mai pot fuma nimic , nici tigari bp ! naspa ca mai am de stat cel putin o saptamana , nu am simtit vroun sevraj sau ceva , lal cate perfuzii si injectii am bagat in mine , maria era ultimul meu gand !

Vreau sa zic ca ma simt perfect normal , nu mai uit ca inainte , nu ma mai simt un parazit social , totul era doar in capul meu deoarece fumam prea mult !
Una peste alta Dragonul bate campii , fumati ,nu are ce sa vi se intample rau

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Te contrazici singur in postul tau. Si vezi ca poti vaporiza iarba, nu trebuie neaparat fumata.

hempfield

Organic LED Grower
Veteran
Acum ceva vreme m-a lovit o enterocolita sau ceva de genul asta, de vreo 3 zile n-am stiu de capul meu, imi era rau non-stop, ma durea capul, iar senzatia de greata si de voma era permanenta.

Dupa al doilea fum dintr-un cuisor pentru care a trebuit sa-mi fac curaj vreo ora sa-l aprind sub presiunea gandului la cat de gretos ar fi putut fi fumul inhalat in acel moment in care voma statea sa-mi sara din gat, starea mea generala s-a schimbat subit, greata a disparut ca si cum mi-ar fi luat-o cineva cu mana, durerea de cap s-a diminuat considerabil si chiar mi s-a facut foame cand cuiul se apropia de sfarsite.

Poate sa zica lumea orice vrea, atata timp cat consumi iarba responsabil (da, se aplica si in cazul ierbii) experientele nu pot fi decat placute si benefice, atat pentru tine ca si consumator cat si pentru cei cu care interactionezi.

:2cents:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
:biggrin:
Acuma, daca imi permiti o gluma, faza cu iepurasii roz intra la capitolul consum responsabil?
:biggrin:

thehol

Member
Bun,mă bucur că am dat de acest topic,țin să precizez că sunt nou pe forum. Aș vrea să vă prezint ”sechelele” mele cu care trăiesc de vreun an încoace. Derulând înapoi,cum ziceam,cu aproximativ un an în urmă,am fumat excesiv de mult,ajungând la o stare de paranoia maximă,frică de moarte,un fel de atac de panică foarte puternic.De atunci,până în ziua de azi,trăiesc cu aceste ”flashback-uri”,care simulează acea stare,din seara aceea.Când zic că simulează,nu mă refer că le simulează 100% ca în seara aceea,însă seamănă cu un ”high” obișnuit,cel mai repede ași zice al unui hybrid.Țin să precizez că am avut cam 6-8 luni de fumat zi de zi câte 1-3 cuie/zi.Am ajuns să mă adaptez,încă și acum am momente când mă simt foarte pierdut,chiar dacă nu am mai fumat de vreo 4 luni deloc.Keep ya` head up!

C

CannabaPitbull

Tu sigur ai fumat ceva iarba stropita ca la noi se practica treaba asta,cum pula mea sa ai senzatii de astea de la iarba?am bagat pe nas legale din alea (special kapa haussss)si tot nu pot sa exagerez in halu' asta ,deci mai bine iti cresti tu iarba si dupaia vii aici si repari greseala ce ai facuto nu de alta dar pui iarba intr-o imagine proasta,ce ai fumat tu sigur a fost stropit cu ninja ,maraciuca sau drecu stie ce chimicale borate.ciao numai bine sa ne auzim la prima ta recolta.

thehol

Member
Habar n-am,legale n-am fumat atunci,prima oară am încercat acum câteva luni.Stropeală nu cred că era,dar cred că mi-a rămas un fel de ”sechele” că mi-am dat prea high atunci și am rămas cu ”sperietura”.Aia e,trecem peste.

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Probabil ca nu ai controlat tripul cum trebuie sau a fost stropita cu pcp sau ceva.. Ca si cantitate nu e mmult 2-3 cuie pe zi, daca era pe ora atunci da. Desi, daca e iarba buna si stapanesti tripul e ok si atunci.
Ia-o incet data viitoare..

Mr. Solo

New member
Habar n-am,legale n-am fumat atunci,prima oară am încercat acum câteva luni.Stropeală nu cred că era,dar cred că mi-a rămas un fel de ”sechele” că mi-am dat prea high atunci și am rămas cu ”sperietura”.Aia e,trecem peste.

Derealziare?

fenomeno_djo

Well-known member
Veteran
Eu simt nevoia sa ma destainuiesc putin in legatura cu iarba.

Nu imi mai place sa fumez iarba atat de mult pe cat imi placea la inceput cand am inceput, acum 4 ani. O sa va spun cum era sa fumez iarba la inceput si cum e acum, in prezent.

Fumam un cui seara, dormeam putin, ma trezeam fresh de portocale si eram mult mai istet si mai agil in gandire. Acum pot sa adorm repede dar am o senzatie de "nu pot sa ma mai trezesc"

Capacitatea de memorare mi-era nelimitata la inceput. Acum e normala dar acum 1 an era prastie. Incurcam zilele si faptele si persoanele dintr-o poveste, era un cosmar.

Atentia cognitiva (starea aceea in care nu te lasi intrerupt pana nu termini ce-ti propui) era brici. Luam o carte in mana si o terminam de citit in aceeasi zi. Acum, imi trag o palma peste fatza cand dupa 100 pagini ma iau ametelile.

Fericirea, senzatia de plutire acum e doar o vaga amintire. Simt doar o senzatie inconfortabila de paralizie psihica.

Va continua..

CarpatinZ

Member
Sunt si strainuri ''moi'' ,in special sative cu continut thc intre 8% si 16% care iti dau mereu un sentiment de bunastare si energie fara senzatie de prajire dupa high datorita faptului ca au cbd sub1%.Mie nu imi mai place iarba puternica mai ales indica,poate trebuie sa schimbi si tu iarba care obianuiai sa o fumezi ,abea astept sa cresc niste strainuri ca cele descrise mai sus sa ma lamuresc. Nu imi mai place iarba sau era nevoie de o schimbare.

Last edited:

jtm

Some kind of shaman
Veteran
@fenomeno: mie imi place threadul asta, ca pe la jumate lumea a uitat de ce a fost inceput. Altminteri, iti dau dreptate. Iarba, opiul, si alte alea, ok, poate merg (prima mea iarba a fost trasnet). Insa rar. Foarte rar.

Cele 3 faze pe care le-am descris la iarba (luminoasa, activa, si inerta), se aplica atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, ca o modulare si o supramodulare. Acuma, fiecare si le stie pe ale lui.

Nu stiu daca si la iarba se aplica, dar la anumite plante psihedelice, se practica chestia aia cu doza de prag, folosindu-se doze imediat sub pragul de percepere a starii psihedelice. Subliminale, daca le pot zice asa. La unele plante/substante, precum LSAul, am citit o relatare a unei tipe, care mentiona o crestere in creativitate, pe termen lung.

Cum ziceam, nu stiu daca se aplica la iarba, mi-e cam târșă să încerc, că mă cam încurcă la altele. Dar daca dă careva pe aici o pipă bună...

În ceea ce te privește, utilizează amestecul ăla de buruieni de îl recomandai pe pagina cu canabinoizi 2016. Parcă acolo... Ultimul dintre ele, ala cu angelică în el. Iarba, maxim de sărbătorile legale. În vreun an îți mai revii :D

exploziv

pure dynamite
Administrator
Veteran
Marea prajeala estivala. Azi am fumat pana am lesinat pe sezlong in soare, si m-a ars si soarele, m-am si insolat putin. Tripla prajeala...
Aveti grija ca nu-i de joaca cu iarba pe caldurile astea.

Latest posts

Latest posts