B
BioPart
Hey, aby wiedzę poszeżać opiszę XLine Femaleseeds, aby można było chociaż coś wiedzieć o tym crossie.
Nasiona: White Widow x BigBud - Femaleseeds
Wzrost wegetatywny:
- Dwa Tygodnie 18/6 pod 250W MH CoolTube
- Tepo wzrostu typowe dla konopi
- Trzymana byla w mieszance ziemi kupnej + perlit
- Lane samom wodą, żadnych niedoborów
- Szybko się rozgałęzia, już przy drugim piętrze szybko szły odrosty, stosowałem LST
Okres kwitnienia:
- Po 2 tygodniu od przelaczenia na fotoperiod 12/12 rosliny pokazaly plec, nie bylo hermow, choć miałem złe rozpoznanie, szczyt troszeczkę się przypalił tak, że wygladal jak by miał banana i na moje czerwone oczka wtedy wygladało mi na herma :-| [Takie rzeczy ]
- Zapach przez cała uprawę był bardzo słaby, niewyczuwalny i taki bardziej jak kwiatki jakieś, raczej nie marihuanowy ;-)
- Odrosty idą ostro
- Nawozy to glownie Planton K, Planta Vit-4 NPK 3,5-5-7 i troszeczkę biohumus forte
- Swiatlo to HPS 250W CoolTube
- Temperatury w boxie nigdy nie mierzyłem, szczyt jak był blisko to się przypalał. Przy roślince jeden wiatrak 12V + CoolTuba wiatrak 15W 100m3
- Ogólnie puchły jak na nieprofesjonalne nawozy.
- Wyglad bardzo obiecujacy, roslina bardzo oblepiona trichomami i aż się kleiła do paluszków jak ją lekko otarłem.
A gdy obcinałem liście to zawsze nożyk posypany był brązowym proszkiem.
Podsumowanie:
- Trudnosc w uprawie oceniam na latwa
- Po curingu zapach ciekawy, kwiatowy, przyjemny, bardzo słaby
- Smak dymu bardzo fajny i też kwiatowo-?
- Materiał dosyć fajny, choć nie killer, idealny na rower, bez muła choć mógł jeszcze u mnie pod lampą z 1,5 tyg być
- wchodzi po czasie, na początku myślałem, że nie działa, a tu podziałało he he
Tolerancja
Paląc to codzień zauważyłem słabsze i krótsze działanie po 7-10 dniach do około 70% mocy.
Z tym, ze paląc jeszcze dalej nie zauważyłem dalszego spadku(pogorszenia)
Super odmiana dla mnie.
OCENA 9+/10
Peace
Nasiona: White Widow x BigBud - Femaleseeds
Wzrost wegetatywny:
- Dwa Tygodnie 18/6 pod 250W MH CoolTube
- Tepo wzrostu typowe dla konopi
- Trzymana byla w mieszance ziemi kupnej + perlit
- Lane samom wodą, żadnych niedoborów
- Szybko się rozgałęzia, już przy drugim piętrze szybko szły odrosty, stosowałem LST
Okres kwitnienia:
- Po 2 tygodniu od przelaczenia na fotoperiod 12/12 rosliny pokazaly plec, nie bylo hermow, choć miałem złe rozpoznanie, szczyt troszeczkę się przypalił tak, że wygladal jak by miał banana i na moje czerwone oczka wtedy wygladało mi na herma :-| [Takie rzeczy ]
- Zapach przez cała uprawę był bardzo słaby, niewyczuwalny i taki bardziej jak kwiatki jakieś, raczej nie marihuanowy ;-)
- Odrosty idą ostro
- Nawozy to glownie Planton K, Planta Vit-4 NPK 3,5-5-7 i troszeczkę biohumus forte
- Swiatlo to HPS 250W CoolTube
- Temperatury w boxie nigdy nie mierzyłem, szczyt jak był blisko to się przypalał. Przy roślince jeden wiatrak 12V + CoolTuba wiatrak 15W 100m3
- Ogólnie puchły jak na nieprofesjonalne nawozy.
- Wyglad bardzo obiecujacy, roslina bardzo oblepiona trichomami i aż się kleiła do paluszków jak ją lekko otarłem.
A gdy obcinałem liście to zawsze nożyk posypany był brązowym proszkiem.
Podsumowanie:
- Trudnosc w uprawie oceniam na latwa
- Po curingu zapach ciekawy, kwiatowy, przyjemny, bardzo słaby
- Smak dymu bardzo fajny i też kwiatowo-?
- Materiał dosyć fajny, choć nie killer, idealny na rower, bez muła choć mógł jeszcze u mnie pod lampą z 1,5 tyg być
- wchodzi po czasie, na początku myślałem, że nie działa, a tu podziałało he he
Tolerancja
Paląc to codzień zauważyłem słabsze i krótsze działanie po 7-10 dniach do około 70% mocy.
Z tym, ze paląc jeszcze dalej nie zauważyłem dalszego spadku(pogorszenia)
Super odmiana dla mnie.
OCENA 9+/10
Peace