ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
No kolejny grow będzie na pewno. Już za absolutną zgodą. Tylko mam wielki żal na sercu do niej.
Zobaczyła jak wróciłem z roboty i ujrzałem box'a pustego moją rozpacz. Chyba zrozumiała. No nic... kolejny grow będzie w tym temacie. Nie ma co zaśmiecać ostatniego niezaśmieconego forum dla Polaków. Buziaczki chłopcy.
witam!
Bardzo mi przykro, ze stalo sie tak jak stalo...Teraz pozostaje Ci sie podniesc i zaczac od nowa! Ale kazde poczatki sa zajebiste!:smile:
W sumie nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo...Teraz bedziesz mogl miec 'cos' na legalu, ze tak powiem!
Nasiona o godzinie 18:35 zostały otulone cieplutką i wilgotną... chusteczką.
Box już nie jest ukryty. Stoi na szafce. Czemu nie na podłodze albo na czymkolwiek niżej? Bo nie ma tam miejsca... ledwo stąpam po własnym dywanie. Bałagan mnie uspokaja duchowo.
PS. Mam nowy aparat i dopiero uczę się obsługi. Dodatkowo baterie się wyczerpały i nie miałem czasu na bawienie się w opcjach. Dlatego zdjęcia troszkę kiepskie. Przepraszam za to. Pozdro!
Z tego wszystkiego zapomniałem napisać co to za odmiana. To wspomniany wcześniej cross od Urbana - erdbeer/early skunk x apollo11
Mnie chyba na prawdę trzyma się jakiś pech! Nasiona nie wykiełkowały chociaż stosowałem stary, sprawdzony sposób, którego używam od 3 lat. Muszę zdobyć inne nasiona więc grow się opóźni ale nieznacznie. Jakby co to mam Durbany jeszcze haha
EDIT: Napisał do mnie parę dni temu Urban, że te pestki kiepsko kiełkują to wsadziłem na watę Polish Hope i ono wykiełkowało. Na razie będzie tylko to rosło a jak wejdę w posiadanie nasion to wsadzam nowe.
Jak sam widzisz, mam tylko jedną roślinę. Modlę się by to była samica. Więc nie mam jak zrobić nasion. A gdyby już to zostałyby rozdane, nie sprzedane.
Do modów i adminów: Zdjęcia pochodzą z galerii haszysz.com ponieważ nie potrafię uploadować do galerii IC a na imageshack, fotosik itp. się boję. Mam nadzieję, że nie zostanie to poczytane jako reklama bo nie jest to moim zamiarem.
Dawno nie aktualizowałem tego dzienniczka. Przyszedł czas żeby to zrobić. Od chwili wstawiania ostatniego zdjęcia tutaj, bardzo wiele się zmieniło. Myślałem, że Polish Hope to facet, wystawiłem go na balkon i zaczęły się problemy zdrowotne. Olałem tego planta aż pokazał płeć do końca i jednak to samiczka. Zmylił mnie dziwny kształt międzywęźli.
W międzyczasie dosadziłem B3n7 x Erdpurt tak więc w box'ie są teraz dwie rośliny.
Na początku wspomniany wyżej B3n7 x Erdpurt. Rośnie z niego typowa indica. Liście ciemne, grube i wielkie. O zapachu nic nie mogę jeszcze powiedzieć ale jest on delikatny w porównaniu z innymi odmianami w takim samym stadium wzrostu.
Ma teraz 11 dni i został przesadzony do donicy 3l.
Teraz ten nieszczęśliwy Polish Hope. Najpierw powinienem zobrazować sytuację jaka miała miejsce tydzień temu. Liście schły w zatrważającym tempie. Dosłownie pożerało roślinę.
Próbowałem wszystkiego. Została tylko zmiana gleby i to poskutkowało. Okazało się, że korzenie nie mogły się rozwijać przez za bardzo zbitą i wilgotną glebę. Zmieniłem mieszankę na ziemię o niskiej granulacji z dodatkiem perlitu w stosunku prawie 1/1. Tak wyglądała roślina przy przesadzaniu. Zwróćcie uwagę na korzenie, praktycznie ich nie ma.
Przesadziłem i tak wygląda sytuacja z Polish Hope po 4 dniach od przesadzenia.
Polish Hope... zresztą sam już nie jestem pewien czy to Polish Hope. PH miałą być 100% indica a rośnie mi sativa. Jeśli ktoś uprawiał PH i ma fotki to bardzo proszę o kontakt.