What's new
  • ICMag with help from Phlizon, Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest for Christmas! You can check it here. Prizes are: full spectrum led light, seeds & forum premium access. Come join in!

Pineapple Express - Coco AutoPot

ganesh5000

Member
אני רואה שמישהו פה חפר על ה
MAIN LINING...
יפה מאוד, אני הולך לנסות את זה במחזור הבא שלי, הייחורים מתבשלים ויעברו הכנה לשמונה טופים כל אחד.

Jhon_Goti

Member
לגמרי נדלקתי על הטכניקה הזאת. עוד במחזור הקודם זה מה שנתן לי את הכיוון לתצורה של הקשירות.
מה שכן תראה בתמונות, כל העציצים של האוטופוט זה פריסטייל לגמרי בגלל שהתחלתי מוקדם מידי לקשור אותם ולא הייתה לי עדין מספיק גדילה צידית. אבל סה"כ לא מתלונן, הקשירות חצאו סביר לגמרי.

אני קצת חושש לייסם את הטכניקה הזאת ממש כהלכה, זאת אומרת לגלח את השתיל בשלב מוקדם כל כך נראה לי אכזרי. אני גם מאמין שצריך למשוך את הצמיחה 50-60 יום עם כל הסטרסים שהצמחה עוברת.

ganesh5000

Member
אם אתה עובד עם קוקוס, לדעתי ברגע שהצמח מוכן מבחינת המבנה שרצית, תפריח.
מקסימום תן לו כמה ימים להתאושש, ובשביל זה יש גם תוספים שעושים עבודה טובה בעניין הזה כמו אלגמיק וריזוטוניק.

גם ככה השיטה הזו מאריכה לך את זמן הגידול, אז בשביל מה למשוך?
עם צמחים שנוטים להימתח, ככל שתמשוך את הצמיחה, לא משנה כמה נמוך קשרת אותם, הם יתמתחו לפי הגנטיקה שלהם, אז גם זה משהו שצריך לשקול.
אני עכשיו חווה קצת בעיות גובה (תחילת שבוע שלישי והתחלתי לתת פי.קיי אז אני מקווה שזה יסתדר והצמחים יעצרו) עם קשירות רגילות וחודש צמיחה פלוס מינוס

Jhon_Goti

Member
מסכים איתך לגמרי בנושא. מבחינתי הייתי מפריח את האוהל ליפני 5 ימים. התעכבתי בגלל כל הנושא של אמהות\ייחורים וסתם סלט שנהיה לי בראש.

אני מעדיף ליישם את הקשירות כמו שצריך - לחזק פעמיים שלוש עד שהענפים מתעבים קצת ותופסים את המבנה ולהפריח. ואחרי זה במילא בשלב ביניים של הפריחה אני מגלח את הלמטה כמו שצריך.

לשמחתי בעיית גובה לא תהיה לי זה בטוח. כרגע הם 45-50 ס"מ מהרצפה ויש להם לתפס כמה שירצו. יותר מדאיג אותי הצפיפות שתהיה. יש לזן הזה גדילה צידית מאד יפה.

Jhon_Goti

Member
עדכון קצר - יום 4 לפריחה

ברגע האחרון החלטתי ללכת על סקרוג ופרסתי רשת מוכנה כזאת עם פתחים 10/10 ס"מ. רציתי להתנסות קצת בטכניקה הזאת וגם הצמחים היו נראים לי במצב שמאפשר פריסה מהירה אז...

IMG_2665 (Medium) - Copy.jpg

IMG_2666 (Medium) - Copy.jpg

אתמול הכנתי תמיסה חדשה לצמחות ובין השאר הוספתי גם מולסה במינון של כפית וחצי ל 10 ליטר תמיסה. נראה שהצמחות מאד אוהבות את התמיסה (איסי סביב 2.1). מה שקצת מטריד אותי זה כמה זמן התמיסה עם המולסה יכולה לעמוד במיכל...?
מראש הכנתי כמות לא גדולה במיוחד של 40 ליטר.

עוד שאלה למכובדים פה, ביום שהעברתי לפריחה הורדתי מכל צמחה ייחור. עכשיו אני 4 ימים אחרי ואולי מחוסר ידע\ניסיון משהו קצת נראה לי מוזר עם הייחורים. אני שם לב שהגבעולים שלהם התעבו משמעותית, אפילו קצת גבהו, אבל אין סימן הכי קטן אפילו של התפתחות שורשים. האם המצב תקין? מתי באופן ממוצע מתחילים לראות התפתחות של שורשים?

הם כרגע נמצאים בקוביות השרשה של צמר סלעים ואני רק דואג לשמור על לחות גבוהה במנבטה עם מים מאוזנים לרמה של 5.5. המשטר תאורה 18/6 - 6 שעות בחושך על הממיר.

ואם למישהו יש רעיון איך אני יכול לבצע שטיפות בהמשך לאור המצב הנתון, השם יברך אותו :)

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
מולסה אני שם רק בהשקיה אחת ולא במיכל של השקיה עם טפטפות. זה גם סותם את הטפטפות וגם שימוש רצוף מושך המון חרקים לצמחים.
מאז שהפסקתי להשתמש במולסה רמות החרקים שלי ירדו לרמה שהם לא מפריעים לצמחים באופן כמעט, טפו טפו טפו, קבוע.
אני שם לפעמים בסוף המחזור בשביל הטעם או קצת בתה קומפוסט אבל אני נמנע.

לוקח שבוע - 10 ימים לשורשים להתחיל לצאת. מהירים מאוד מוציאים גם תוך 3 ימים ואיטיים גם אחרי חודש.
לפני זה אסור לגעת בייחור כי כל נסיון להוציא שורש יתלש בזמן שאתה מוציא את הענף לבדיקה.

אני ממליץ לעבוד עם מים מזוקקים ודשנים באיסי 0.25 ולהוסיף רק מים מזוקקים שמתייבש במהלך ההשרשה. וכמובן הורמון השרשה. הורמוריל 8 הכי טוב שיצא לי לנסות.

בסקרוג לא מוציאים את הצמחים מהחלל גידול. אם אין לך מערכת ניקוז אתה הולך לסבול כי אתה צריך לשים תחתיות ולנקז אותן ידנית...
אם אתה בונה על שטיפות יחסית קבועות אני הייתי מחפש קומבינה לניקוז.

בקשר לרשת, קח בחשבון שאתה רוצה שבסוף ההתמתחות יהיו לך מלא שיפודים שיוצאים בגובה אחיד של 30-50 ס"מ (תלוי בזן, ובתאורה) מעל הרשת.
אצלי זה אומר שעד אמצע שבוע שני לפריחה אני מכניס ענפים מתחת לרשת ואז בשבוע שני והשלישי הם עולים איזה 30-40 ס"מ מעל הרשת.

Jhon_Goti

Member
הרעיון לשימוש במולסה בשבוע הראשון של הפריחה בא לי מהטבלת דישון של הסי שבא הם ממליצים להשתמש בתוסף "בוסט" שלהם בשבוע הראשון לפריחה ובסוף הפריחה. היה לי במחזור הקודם בקבוקון קטן של זה וזה ממש הריח חזק מכמות הסוכרים שכנראה יש בתוסף הזה.

עכשיו שאתה מדבר על נושא של סתימה של טפטפות וכו', אני ממש חושש מהצטברות של החומרים האורגנים האלה בתוך התושבות של האוטופוט...אני גם נזכר שבמחזור הקודם התחילה לי חגיגה של חרקים ומעופפים אחרים.

נראה לי שמחר אתן שטיפה למיכל ואוסיף אחרי זה קצת אטא קלין בתקווה שזה יפרק קצת את השאריות האורגניות בתושבות

לגבי הייחורים - אני לא מעיז להוציא אותם מהקוביות השרשה רק היה נראה לי מוזר שהגבעולים התעבו לי ככה ואפילו גבהו מה שכנראה גרם לי לחשוב שסביר להניח שצריך כבר לראות שורשים מבצבצים. בכל מקרה אמתין עם הנושא בסבלנות.

לגבי הסקרוג - המצב שלי כרגע הוא ש 90% משטח הרשת כבר מלא בגלל שפרסתי אותה ממש מאוחר (ביום האחרון לצמיחה). אני עדין מנסה ליצור שדה בגובה אחיד ואיפה שצריך פשוט מקפיץ אותם לחור הרחוק הבא.

דרך אגב, ההורמון השרשה שהשתמשתי הוא קלונקס, אתה ממליץ על הורמיל 8?

איך נשמע הרעיון של לשטוף פשוט עם צינור בזרם חלש ולשאוב עם משאבה חיצונית + צינור שאניח באזור המצוף של האוטופוט? תוך כדי שאני רושם את זה אני מבין לאיזו צרה אני נכנס הודות לרשת החמודה הזאת...

TrueNeed

Active member
מאוד מאוד צפוף אצלך, יכול ליצור בעיות בפריחה של רטיבות ועובש
אני מעדיף לגדל פחות צמחים שלכולם יהיה מקום לגדול בסבבה

kamikaza

Active member
פרישה של רשת ביום האחרון לצמיחה זה לא בהכרח מאוחר

בגידול הנוכחי שלי פרשתי אותה ביום 7 לפריחה

זה תלוי במבנה של הצמיחה אצלך, מספר העציצים ביחס לשטח, גודל הצמח, וכמה הוא מתמתח בסטרץ

אם יש לך הרבה צמחים יחסית, נניח תשע מתחת מנורת 600, אז בהרבה מקרים 60% משטח הגידול שלך יהיה מלא עוד לפני ששמת רשת

אפשר גם לשים אותה בסוף השבוע השני לפריחה, ועדיין לתפוס את הצמיחה בזמן לרשת יפה

לא כל סקרוג חייב להיות "כהלכתו", יש הרבה דברים שאפשר להשיג באמצעות רשת

ובאמת תהיה לך בעיה עם שטיפות. אתה יכול לקרוא בשרשור שלי איך שטפתי בסוף... עדיף היה מלכתחילה למקם אותם על מגש ניקוז, רק בשביל השטיפות

https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=274583

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
הרעיון לשימוש במולסה בשבוע הראשון של הפריחה בא לי מהטבלת דישון של הסי שבא הם ממליצים להשתמש בתוסף "בוסט" שלהם בשבוע הראשון לפריחה ובסוף הפריחה. היה לי במחזור הקודם בקבוקון קטן של זה וזה ממש הריח חזק מכמות הסוכרים שכנראה יש בתוסף הזה.

עכשיו שאתה מדבר על נושא של סתימה של טפטפות וכו', אני ממש חושש מהצטברות של החומרים האורגנים האלה בתוך התושבות של האוטופוט...אני גם נזכר שבמחזור הקודם התחילה לי חגיגה של חרקים ומעופפים אחרים.

נראה לי שמחר אתן שטיפה למיכל ואוסיף אחרי זה קצת אטא קלין בתקווה שזה יפרק קצת את השאריות האורגניות בתושבות

לגבי הייחורים - אני לא מעיז להוציא אותם מהקוביות השרשה רק היה נראה לי מוזר שהגבעולים התעבו לי ככה ואפילו גבהו מה שכנראה גרם לי לחשוב שסביר להניח שצריך כבר לראות שורשים מבצבצים. בכל מקרה אמתין עם הנושא בסבלנות.

לגבי הסקרוג - המצב שלי כרגע הוא ש 90% משטח הרשת כבר מלא בגלל שפרסתי אותה ממש מאוחר (ביום האחרון לצמיחה). אני עדין מנסה ליצור שדה בגובה אחיד ואיפה שצריך פשוט מקפיץ אותם לחור הרחוק הבא.

דרך אגב, ההורמון השרשה שהשתמשתי הוא קלונקס, אתה ממליץ על הורמיל 8?

איך נשמע הרעיון של לשטוף פשוט עם צינור בזרם חלש ולשאוב עם משאבה חיצונית + צינור שאניח באזור המצוף של האוטופוט? תוך כדי שאני רושם את זה אני מבין לאיזו צרה אני נכנס הודות לרשת החמודה הזאת...
הורמוריל 8 הרבה יותר טוב אבל קשה להשיג אותו, אפשר לארגן לפעמים משתלנים ומשתלות יצרניות גדולות. בא בחבילה ענקית.
הוא פי 100 יותר מרוכז מהומוריל 3, שהוא בערך כמו הקלונקס למיטב ידיעתי ומהנסיון שלי.
אני עובד עם כל מה שיש, גראס מתייחר בקלות בכל מקרה.

אני לא מכיר את המערכת של האוטופוט, אין לי מושג איך לעבוד איתה.

Jhon_Goti

Member
הי חברים

חייב לשתף אותכם בבעית לחות קשה שאני מתמודד איתה בימים האחרונים. תזכורת קטנה לגבי הגידול והסטאפ

תשעה עציצי אוטופוט של 8.5 ליטר יושבים באוהל של 1.2/1.2, מפוח 350 מק"ש + פילטר פחום פועל. האוהל נמצא בחדר גדול יחסית - 5/4/2.8 מטר.
המפוח יונק דרך הפילטר לתוך הרפלקטור של המנורה ומשם ממשיך החוצה (סמוך לחלון). מבחינת טמפ אני דיי בסדר - 24 לפעמים 25 מעלות.
הבעיה כמובן היא הלחות שלא יורדת מ - 75% משתי סיבות:

א. האוטופוטים תמיד רטובים

ב. הלחות גם ככה בימים האחרונים לא יורדת מ 60% ולפעמים גם מגיעה ל 90%

ניסיתי כמה וכמה דברים ללא הצלחה. הדלקת המזגן על חימום לא עוזרת אלא רק מריעה את המצב - האוויר בטמפ' גבוהה יכול לסחוב יותר מולקולות מים כך שזה בטח לא הפתרון.

איוורור לא משנה כמעט כלום.

סופחי לחות קטנים בקושי עושים עבודה במצב הנתון...

חשבתי לרכוש מכשיר סופח לחות חשמלי, קראתי לא מעט ביקורות ואפילו מצאתי במחירים סבירים דרך אמזון אבל הבעיה שכל המכשירים שם מיוצרים ל - 110 וולט כך שתוספת שנאי של 500 וואט ומעלה כבר הופכת את הסיפור לדיי יקר.

אם למישהו יש רעיונות, הצעות וכו אני אשמח

kamikaza

Active member
אפשר להתעלם

אם יש לך איוורור פנימי חזק, לא יהיה ריקבון

אני באותו מצב כרגע, ולא עושה עם זה כלום

Scroggy B

Active member
ג'ון, תנסה לשאול את המוכרים בהודעה, לפעמים יש להם במלאי גם מכשירים של 230 וולט.
אפשר ללפף שנאי לבד, אם אתה לא עצלן.. ויודע מה אתה עושה.

Jhon_Goti

Member
אפשר להתעלם

אם יש לך איוורור פנימי חזק, לא יהיה ריקבון

אני באותו מצב כרגע, ולא עושה עם זה כלום

הרגעת אותי :)

אני כרגע עם מעביר רצפתי דיי גדול ועוד שניים של 6 אינץ תלויים. אני חושב שאוסיף עוד אחד של 6

ג'ון, תנסה לשאול את המוכרים בהודעה, לפעמים יש להם במלאי גם מכשירים של 230 וולט.
אפשר ללפף שנאי לבד, אם אתה לא עצלן.. ויודע מה אתה עושה.

ממשיך לבדוק את הנושא. שלחתי היום לשני ספקים, נראה מה הם אומרים

תודה

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
בפריחה אני לא הייתי משאיר לחות כזו בשום פנים ואופן, ושום מאורר לא יעזור אם הפרחים שלך קצת דחוסים.
זה גם רע לגדילה של הצמחים.

יש בישראל את המכשיר, קניתי בזמנו בסביב ה2000 שקל למכשיר של משהו כמו 25 ליטר ביום. אני יכול לחפש לך את הספק אם אתה רוצה.
שירות על הפנים אבל מוצר סבבה. אזור השפלה.

לחמם בהחלט מוריד את הלחות היחסית. האויר יכול להכיל יותר מים והמים שיש בו בכמות נתונה ככה שהלחות היחסית יורדת.
יש להרבה מזגנים מצב של ייבוש, אבל הוא מקרר מאוד את החדר.

kamikaza

Active member
http://www.sh10.co.il/45955/מייבש-לחות-דגם-D-20

ועדיין, לא הייתי קונה אותו

בחדר פתוח, מפחית לחות זה כוסות רוח למת

פשוט מגביר איוורור פנימי. מוסיף עוד וונטות

היו לי כבר גידולים עם באצים בגודל בקבוק קוקה קולה, שהלחות כל לילה עומדת של שמונים אחוז קבוע

Jhon_Goti

Member
http://www.sh10.co.il/45955/מייבש-לחות-דגם-D-20

ועדיין, לא הייתי קונה אותו

בחדר פתוח, מפחית לחות זה כוסות רוח למת

פשוט מגביר איוורור פנימי. מוסיף עוד וונטות

היו לי כבר גידולים עם באצים בגודל בקבוק קוקה קולה, שהלחות כל לילה עומדת של שמונים אחוז קבוע

זה החשש הגדול שלי. אני עובד בחדר עם שני חלונות שפתוחים רוב הזמן ואם הלחות בחוץ לפעמים עומדת על מעל 80% אני מאד בספק מה מכשיר חשמלי, אפילו חזק יכול לעשות...

לא בא לי להתחיל לאטום את החדר, להוריד לחות, ו - להיכנס לבעיות של פד"ח

לאט לאט נשתדרג

fonzee

Weed Cannasaur
Moderator
Veteran
תשקה בכמות גדולה יותר ומרווחים גדולים יותר, זה גם יעזור.

kamikaza

Active member
זה החשש הגדול שלי. אני עובד בחדר עם שני חלונות שפתוחים רוב הזמן ואם הלחות בחוץ לפעמים עומדת על מעל 80% אני מאד בספק מה מכשיר חשמלי, אפילו חזק יכול לעשות...

לא בא לי להתחיל לאטום את החדר, להוריד לחות, ו - להיכנס לבעיות של פד"ח

לאט לאט נשתדרג

איוורור פנימי, ג'ון

הרבה אוויר מציל מעובש