What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

Passion 1 indoor?

baku

Member
ja tak miałem jak za bardzo nawoziłem roślinkę to mi liście opadały w dół i taka smukła była, sprawdzaj wilgoć wody bo wydaje mi sie że ona sie przepiła :D wtedy powinno być dobrze. Zainwestuj w "Azofaske" można kupić w każdym większym ogrodniczym 3 kg za 10 zł, być może to jest niedobór azotu :wave:

pozdro

kaja

New member
Witam po przerwie.
Roślinka rosła sobie powoli aż w końcu stanęła... Drażnił mnie ten marny stan więc wyrwałem chwasta :) Musze wam powiedzieć że roślinka kopała że aż furczy. Paliłem tylko wierzchołki ale trzepała jak dobry towar. Roślinka była tylko na wegu więc byłem mocno zdziwiony jej mocą. Jednostrzałowiec. Strach pomyśleć jak by dojrzałe szczyty kopały.... teraz spostrzeżenia. Stan roślinki był taki słaby bo dałem za dużo krowieńca. Na tę ilość ziemii to jest bardzo za duuużo. Nie przesadzajcie z niczym. Tak moja jedna mała uwaga. Od 3 tygodni mam pod lampami Skunk Special z Feemale Seeds. Hot Cargo polecał więc się skusiłem :) Sami oceńcie jak wygląda to monstrum. Jeszcze nigdy nie widziałem takiej rozkrzewionej roślinki. Z boksa 150 cm powinno wyjść trochę bakania :) Jest tylko jeden minus tyh nasionek. Powiedziałbym dosyć znaczący. Na 10 sztuk tylko JEDNO mi wykiełkowało. Robiłem wszystko tak jak zwykle a tu zonk. Na sto wysianych przezemnie nasion zdarzyło mi się to tylko pare razy, a tu przy 10 taka dupa. Nasionka były pewnie stare ale do sklepu z nasionkami seedbountic to nie trafia. No nic będę stratny, ale nie wiem czy zamówie jeszcze z Feemale Seeds. Spory wydatek a tu tylko jedno nasionko... Dobra zamieszczam fotki i będę na bierząco relacjonował
Peace!

"Musze wam powiedzieć że roślinka kopała że aż furczy. Paliłem tylko wierzchołki ale trzepała jak dobry towar. Roślinka była tylko na wegu więc byłem mocno zdziwiony jej mocą."
HaHaHaHa... Bez obrazy ale jak czytam cos takiego to mi zwieracze puszczają...
Człowieku liscie miały moze z 1-3%THC i ty mówisz ze kopała?? :| Jeśli naprawde cie pozamiatało to nieradze sadzic zadnych odmian tylko przemysłowe.. Taniej wyjdziesz i wogóle :) Jak zawsze scinam krzaka co juz ma topy to liscie jakos nigdy mnie nie kopią :| a ciebie zamiatają.... hmmm.. dziwne :)
pozdro

Muczaczo

Member
...no fakt, po liściach to raczej tylko zmułka. Jednak liściochy też mogą zaskoczyć, tylko takie po manicure, obsypane cukrem :D.
Kaja, jak na 3 tygodnie, to trochę mała, ale wygląda zdrowo i apetycznie. Tylko daj jej trochę pożyć, nie spal zaraz całej ;).

Pozdro

Feel Fine

Member
Ogrodnik-PL16 said:
"Musze wam powiedzieć że roślinka kopała że aż furczy. Paliłem tylko wierzchołki ale trzepała jak dobry towar. Roślinka była tylko na wegu więc byłem mocno zdziwiony jej mocą."
HaHaHaHa... Bez obrazy ale jak czytam cos takiego to mi zwieracze puszczają...
Człowieku liscie miały moze z 1-3%THC i ty mówisz ze kopała?? :| Jeśli naprawde cie pozamiatało to nieradze sadzic zadnych odmian tylko przemysłowe.. Taniej wyjdziesz i wogóle :) Jak zawsze scinam krzaka co juz ma topy to liscie jakos nigdy mnie nie kopią :| a ciebie zamiatają.... hmmm.. dziwne :)
pozdro

Ogrodnik moze te Twoje liscie Cie nie kopią bo ty podlewasz tym słynnym PLANKTONEM z zeszłego roku co pisłaes Co w ogrodzie rosnie Ci ???
:chin:

Po 1 nie pale lisci
Po 2 liscie nie kopią...
Po 3 jeszcze mnie stac na jakiegos worka a nie zeby palic liscie...
Po 4 nie wymadrzaj sie bo mi kurwa do huja nie dorastasz...
Pozdro

G

Guest

Originally Posted by Ogrodnik-PL16

Po 1 nie pale lisci
Po 2 liscie nie kopią...
Po 3 jeszcze mnie stac na jakiegos worka a nie zeby palic liscie...
Po 4 nie wymadrzaj sie bo mi kurwa do huja nie dorastasz...
Pozdro

W punkcie 2gim na pewno sie myslisz :D Liscie tez kopia, tylko ze slabiej a poza tym kwiaty oprocz mocy maja o wiele lepszy smak i zapach w poroznaniu z liscmi - dlatego sie je pali :)

Poza tym jak liscie moga nie kopac skoro uzywa sie je takze np.: do wyrobu makumby czy masla marihuanowego?!

No sory male sprostowanie.. liscie kopią ale w malutkim stopniu... bez porównania do kwiatostanów... ale nie zeby zamiatały kogos :O :O :O a pozatym ile musisz dac tych lisci do makumby czy tam jakiegos innego wynalazku zeby dobrze zamiatało... gdybys spalil taka ilosc lisci to gwarantuje ze bys sie od tego smaku porzygał :) pozdrawiam

Feel Fine

Member
żeby nie było kłótni to : Tak niestety musze Ci przynać racje nie dorastam ci do *** bo jak by to było jak byś nie był lepszy odemnie :(:(

:* pozdro

greengirl

Active member
Feel Fine said:
Ogrodnik moze te Twoje liscie Cie nie kopią bo ty podlewasz tym słynnym PLANKTONEM z zeszłego roku co pisłaes Co w ogrodzie rosnie Ci ???
:chin:

nie no... nie mogę... ciągle wracam na tę stronę i polewam. Feel Fine gratuluję poczucia humoru.

kempamc

Member
słodziaki moje =*=*=*=*=*
nie denerwujcie sie mua mua
ahh tacy meeescy jestescie;]

lolol:D <lol>

wg mnie mozesz uprawiac passiona indoor ale ja bym go nie przycinal... conajwyzej raz i lekko nagial
wysokosc powinna starczyc

nie mowcie ze ma dac to na outa bo moze nie ma gdzie albo poprostu chce sobie pod oswietleniem asymilacyjnym pouprawiac i wlozyl prace w boxa i oswietlenie wiec jezeli chce niech trzyma w boksie

zdawaj relacje jak CI tam rosnie :)

kaja

New member
Witam po przerwie i zamieszczam fotki. Roślinka ma 4 tygodnie i 20 cm wzrostu :) Oczywiście rośnie pod świetlówkami.. :)

Pozdro i czekam na opinie o mojej choince :)

kaja

New member
Witam,
Roślinka jest 30 dzień na flo. Wyrosła troszkę za wysoka i jest teraz trochę mało miejsca tzn światło nie dochodzi do dolnych partii planta, ale co tam najważniejsze są przecież szczyty ;) Mam nadzieję, że bobki trochę się powiększą bo jak narazie to pojedyńcze sztuki są wielkości paznokcia od kciuka. Zamieszczam fotki. Za miesiąc kolejna relacja

Pozdro

kaja

New member
35 dzień flo

Czy można dawać Planton K dolistnie i jak to sie robi i w jakich proporcjachtj ile nawozu na litr? ( czy może tak samo jak do glebowo?)

Pozdro for all
K

Last edited:

Cinnamon

Member
@kaja - jeżeli masz możliwość to zamień te świetlówki na np. hps'a 150 W ;) - bardziej wydajne źródło światła. Roślinka wynagrodzi Ci to zapewne :].
Te odrosty z samego dołu możesz poobcinać i np. ukorzenić - wielkie to one nie urosną a jedynie zabierają większym topą pokarm. Można później zrobić morze zieleni albo z siatką się pobawić ;).

Co do planktonu - nigdy tego nie używałem, ale myślę, że można spróbować z połową dawki zalecanej do podlewania. Spryskaj kilka mniejszych topków i obserwuj jak zareagują...

btw. bardzo ładna roślina :woohoo:

Peace iG... :kissass:

kaja

New member
nol
Dzięki stary :)

Cinnamon
Zastanawiam się nad HPS em bo wiem, że to daje dużo większy i lepszy plon. Odstrasza mnie tylko koszt użytkowania tej lampy.... Myślę, że do kolejnej hodowli już sobie złoże lampę. Narazie kiełkuję kolejne nasionka więc mam jeszcze gdzieś miesiąc na HPS a :).
Odrosty już poobcinane (dzięki za pomoc). Ukorzeniać ich nie ma sensu bo za mała drobnica.
Planton już sobie darowałem po tym jak Fish podpowiedział mi żebym kupił Ekolist PK (dzięki Fish)
Dzięki za miłe słowa. To jest zawsze bardzo mobilizujące do działania :) Roślinka rzeczywiście ładnie wygląda jak na trzymaną pod świetlówkami, nie spodziewałem się tak dobrego efektu. Myślę jednak, że jest to spowodowane tą odmianą Skunk Specjal. Od samego początku była bardzo mocno rozkrzewiona i gęsta.

Pozdrawiam i do zobaczenia niebawem