G
Guest1012
20l ? Do af wystarczy 5
Śmiało, jest to metoda sprawdzona. Coś jakby reveg.Jeżeli w kwietniu posadziłbym w boxie sadzonki na out'a, po tygodniu czy dwóch przełączył je na 12/12 i zaraz po pokazaniu płci od razu wrzucił je na spota to czy wrócą do vega? Czy nie będę miał problemów z hermieniem?
A przy mniej więcej 17l ziemi i 3l perlitu jak szybkie będzie parowanie? Wiadomo, że nikt pogody nie przewidzi ale myślę, że perlit będzie dobry do podtrzymania wilgoci w "wiaderku". A może lepszy będzie hydrożel?
Jeżeli w kwietniu posadziłbym w boxie sadzonki na out'a, po tygodniu czy dwóch przełączył je na 12/12 i zaraz po pokazaniu płci od razu wrzucił je na spota to czy wrócą do vega? Czy nie będę miał problemów z hermieniem?
O LOL zawsze myślałem że dopiero po przełączeniu na 12/12 roślina pokazuje płeć. Ale jako boxik mam tylko pc-bude z 2x23w świetlówkami więc pewnie zajmie im to więcej niż 3-4 tygodnie? No i boję się czy nie będą za duże po dajmy na to 6 tygodniowym wegu aby je komfortowo przenieść na spota?Ale nie wiem czy to ma sens, roślina na vegu po ok 3-4 (lub troszkę więcej) tygodniach od wyjścia z ziemi i tak się określi płciowo.