What's new
  • ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here. Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!

OUTDOOR - PYTANIA

C

ChaosX

PolishBoyfriend -> szczerze mowiac, to wydaje mi sie, ze dutch passion poszedl na latwizne ze swoimi AF. Przeciez caly sek w tym, zeby "przemycic" z genem AF coś bardziej zachwycającego niż Passion#1, z calym szacunkiem dla tej rosliny, gdyz jest to bardzo mily strain, ale w polskich warunkach chyba wlasnie lepiej poczekać na passiona w "full wersji", bo ta af moze byc bardzo slaba i niestabilna. Blue Streak byl stabilizowany przez 3 ostatnie lata. a DP obudził się z AF'ami w tym sezonie, nie sądze że będzie to rewelacja.

ja osobiscie wyczekuje Masterlow#2 oraz Soulbubbleryder, i nie omieszkam przemycic tych genow do Polski. mysle, ze te strainy to kolejny krok w dziedzinie autoflo.

ciezko mi cokolwiek powiedzieć o nowosciach z lowlife, bo nie bylo okazji testować, jednakze z pewnoscia automaty kryja sporo ciekawostek :D

peace :)

P

PolishBoyfriend

Może i masz rację. Tundra wydała mi się ciekawa ze względu na to, że Passion jest odmianą na której można polegać w naszym klimacie.

A próbowałeś nowszych breedów od Joint Doctora? Blue ryder i diesel ryder? Pytam głównie w imieniu znajomego, którego outdoor skończył się prawie całkowitą klapą (zwierzęta) i szuka jakiegoś automatu, żeby uzupełnić braki (ofkz nie chodzi o plon, tylko po prostu żeby pewniej patrzeć w przyszłość ;)).

Pozdro

G

Guest1012

Moje auto mają już ponad miesiąc i jak narazie z 4 roślin określił się jeden męszczak, trzy pozostałe mają po 20 cm i nie kwapią się aby pokazać swoje nażądy rozrodcze. Myślałem, że jakoś szybciej to pójdzie no, ale będą przynajmniej troche większe. W pewnym momęcie gdy wyszły z ziemi przymrozki je na moment w miejscu zatrzymały.Tym czasem do ziemi poszło kolejne 5.

C

ChaosX

PolishBoyfriend -> Blue Ryder, to jest to samo co Blue Streak, a breeduje to Mdanzig, a Joint Doctor daje tylko swoje logo, hehe :)

Wiec ja bralbym bez zastanowienia jesli chodzi o auto.
Polecam również DR. Mile indyjkowe palonko :)

Nazwy Blue Ryder/Blue Streak różnią się w zależności od rynku(USA/EU) ale to ten sam strain.

koeaoe

New member
Co zrobić żeby roślina nie skarłowaciała? A raczej czemu i kiedy one karłowacieją?

W zeszłym roku miałem z tym problem, więc w tym staram się tego uniknąć.

E

Ergonomic

Dać roślinie dużo światełka, opieki, miłości i dobrą glebę zasobną w składniki pokarmowe....

Karłowacieją gdy są narażone na duży stres związany np. z przesadzaniem, gdy mają naprawdę zbyt mało światła (liście rozwijają się bardzo powoli a międzywęźla się wydłużają)... Więcej niech się inni wypowiedzą

koeaoe

New member
Jeśli jest tak jak mówisz to wszystko chyba będzie dobrze. Mogę sobie tylko zarzucić że nie dałem im ziemi kupnej tylko wsadziłem prosto do tej z miejscówki ale ziemia na miejscówce wyglądała naprawdę dobrze.

W zeszłym roku rośliny skarłowaciały prawdopodobnie dlatego że za długo rosły w kubkach(0,30L). Ale jeśli mówisz że karłowacenie jest związane ze stresem to możliwe, że zdarzyło mi się przelać.

P

PolishBoyfriend

Czasem jeżeli coś spieprzysz we wczesnej fazie wzrostu, roślina nie nadgoni strat. Czasem jest to kwestia po prostu kiepskiego fenotypu.

Kiedyś uprawiałem "parapetowo" Norhtern Lights i MP5K które zostały mi z jakichś starych nasion, które zostały mi chyba sprzed jakiegoś czasu (schowałem je tak dobrze, że znalazłem je po ponad roku ;)). Podczas gdy NL pokazywała preflowery, MP5K była taka że ledwo ją widać, w ogóle nie rosła. Szczęśliwie okazała się potem męska.
northernlights3.jpg

Sprawa do Archiwum X ;).

A

ares420

Jeżeli ktoś by miał na zbyciu trochę pyłku jakiegoś strainu z autofloweringiem to proszę o Pw, oczywiście odwdzięczę się z czasem :)

pozdro

D

darek648

witam mam mały problem mam odmiany takie jak marocxwczesne,early skunkxchem dogxearly skunk i purpe peace/red erdbeeer x deep chunk/erockets/danish passion trzymałem je w boxie do pokazania płci i potem na out bezpośrednia z 12/12 wysadziłem byłem dziś a one maja troche białych włosków na sobie tyle że nie dużo a są juz miesiąć na out czy one sie przestawią na veg czy już dalej będą kwitnąć a maja już 1 metr wysokośći prosze rozwiejcie moję wontpliwośc bo jak one nie przestana kwitnąc to bardzo mało z nich będzie czy one wrócą na veg a i dodam że mają juz żywice

kov

Polskaaa, bialo-czerwonaaa
Oczywiście że twoje rośliny wrócą na veg, spójrz dookoła siebie lub na kalendarz. Czerwiec to miesiąc z najdłuższymi dniami. Ok 20 czerwca dzień osiągnie swoją maksymalną długość, tak naprawdę ciemno będzie tylko przez 4-5godzin. A potem dzień zacznie się skracać ale i tak lipiec to wciąż miesiąc vegu.

pozdr, kov

zielonykris:]

New member
Warto jeszcze...?

Warto jeszcze...?

Witam,jestem aktualnie w anglii i nie wiem nic odnosnie klimatu...czy jest jeszcze ses sadzenia czegos na out czegos normalnego a nie LR...?Podobno lato ma byc bardzo gorace tu na wyspach...

co byscie polecili tak zeby jeszcze doszło...

pozdrawiam

bokoroko

New member
:joint:zielony krisie moim zdaniem nie ma zbytniego sensu sadzic juz nic na outa jedynie pozostaja ci LR-y, poleciłbym diesel rider krzyzóweczki nie sa tak bardzo małe w in ludzie pokazywali planty po 60 boli wiec jest sie nad czym zastanowic czy BBJ. jest juz połowa czerwca zanim zamówisz pestki zanim wykiełkuja i zanim wysadzisz na outa to juz bedzie po czerwcu a to własnie w czerwcu sa najdłuzsze dni w roku wiec nie radziłbym zadnego normalnego planta na outa w tak póznym czasie, moga po prostu nie dojsc
ale to twoja decyzja daj znac co wybrałes

A

ares420

@bokoroko co ty wygadujesz chłopie...
Spokojnie możesz sadzić do połowy lipca! Może rośliny nie będą kolosalnych rozmiarów ale te 20-30 giecików powinno być :)

pozdro

O

Ojciec

pewnie kanibalu hehe , ja też akurat dziś wrzuciłem kilka sztuk na kielkowanie :).
Kiedyś pisałem do pana Bogowkiego on wysadzał pod koniec czerwca i ładnie mu doszły !

Peace !.

E :

Maroc x wczesna , Easy Sativa x wczesna , i z Otwartej pestki kila sztuk, jeszcze z tamtego roku.

bokoroko

New member
no mozna napewno mozna ale trzeba wybrac odmiany do tego przygotowane, ale w połowie lipca ja wolałnym nie sadzic bo po co miec 20g z wysokiej rosliny jak mozna miec 20 i wiecej z malutkiego automata.
takie moje zdanie a automatów teraz jest naprawde duzy wybór a szybciej zacznie kwitnac :)
ojciec a jakie to pestki masz??

Loocat

New member
Witam! również uważam, że sadzenie outa (odmiany inne niż AF lub szybciej kwitnące) trochę mija się z celem, co z tego, że ona Ci dojdzie jak nie dość, że plon będzie mizerny to jeszcze pod koniec życia rośl. czyli już na początku jesieni prawie na pewno dopadła by ją pleśń a i klimat nasz zbytnio nie pozwala na tak późne wysadzanie. Nie mówię, że nie można ale raczej lepiej jest pomyśleć nad jakas odmiana AF. Pozdrawiam wszystkich growerów:canabis::canabis:

E

Ergonomic

Oj ludziki ludziki...
Prosta sprawa.... rośliny zaczynają kwitnąć koniec lipca-sierpień.... Do tego czasu jeszcze ponad poltora miecha.... Do tego czasu rośliny zdążą ładnie urosnąć w te ciepłe słoneczne dni.... Jeżeli ktoś aż tak się boi pleśni to niech nie sadzi bo jak trafi na gorsze rzeczy to popełni seppuku. Pleśń, zwierzaki, grzybiarze i złodziejscy gówniarze to niestety ryzyko zawodowe i trzeba się z tym liczyć bo ryzyko jest zawsze....
Do tych wszystkich, którzy uważają, że sadzenie o tej porze nie ma sensu: Nie chcecie- nie sadźcie... Kto chce mieć choćby te 20 gramików na te kilka długich zimowych wieczorów to będzie miał bo nie narzeka jak stara baba na odciski...

I pamiętajcie- sens jest zawsze.... chociażby po by się czegoś nowego nauczyć a przy okazji kopnąć w dupę system... a odmiany AF i tak są drogie, zwykłe pestki też dadzą jeszcze radę

bokoroko- nie wiem w jaki sposób wywnioskowałeś, że zwykła roślina posadzona w tym samym czasie co automat będzie dużo wyższa, ale widać wiesz lepiej....

bokoroko

New member
Ergonomic-no zazwyczaj zwykłe rosliny sa wieksze<nie duzo wieksze> od af

ale najlepiej bedzie jak przestaniemy juz o tym pisac,
A wogóle w takim razie chyba zawine pestke jakiejs satiwki od ziomka i zobacze czy dojdzie ma jakies z duth passion:joint:.

Latest posts

Latest posts