As of today ICMag has his own Discord server. In this Discord server you can chat, talk with eachother, listen to music, share stories and pictures...and much more. Join now and let's grow together!
Join ICMag Discord here!
More details in this thread here: here.
Przemyślałem sprawe z tym drtem kolczastym i też myśle że lepiej normlanego zwykłego druta użyć. I to tego bede miał do niego łatwiejszy dostęp, więc luzik.
ekolist to zacny nawoz, polanty dostaja po nim mocnego kopa ! znam ze slyszenia od jednego growera, zachwalal niesamowicie, niestety nie stosowalem, bo nigdzie nie moglem dostac.. jak macie jakies namiary gdzie to mozna nabyc, to piszcie !!!
standart jest z przewaga N, doskonale sie nadaje na vega, a PK-1 z kolei na kwitnienie.
ja stosowałem i polecam ekolist , stosuję go dalej , standart na vega a pk-1 i p fosforowy na flo . standartem można nawet psikać nieukożenione clony , daje to bardzo dobre efekty:]
Azzzzzz, jest to u nas spory problem. Jakbyś ściął wyjątkowo wcześnie przy suchej pogodzie, to mógłbyś powieszać na drzewach w taki sposób, żeby nie padało bezpośrednie słońce na topy, najlepiej w ogóle światło. Wiadomo, jakość spada. Ciężka sprawa.
Czytałem jeszcze motywy typu beczka do kiszenia, szczelnie zamknięta, kwiaty wiszą w powietrzu, a na dnie coś mocno wyciągającego wilgoć. Ludzie opisywali jakieś piachy, żwiry dla kotów itp. Masakra. Nie wiem jak to później wygląda. Ogólnie, niełatwo.
No dobra znalazłem u siebie w miescinie ekolisty w 1 i 5 L butlach.
Plantator jak dawkowales to cudo? Tam jest 1-2 l / ha
Tomato jak jestes w potrzebie to PM.
dzieki Finger, ale, co za zbieg okolicznosci, bylem dzis w delegacji na jakims odleglym zadupiu miasta, patrze a tu sklep ogrodniczy.wchodze a tam wszystko, plantony, ekolisty, biohumusy..wiec juz po klopocie hehe
a jesli chodzi o dawkowanie, to dajesz jedna zakretke na 2 litry. to jest naturalny nawoz, wiec mozesz dac potem wiecej, raczej nie powinno sie nic zlego stac.
pozdro
Azzzzz suszenie na polu nie jest dobrym pomysłem . Dobry Curring trwa przynajmniej 2 tyg nie 3 dni żeby zachować smak i moc. Wyhodujesz ładne topy a w końcowej fazie zmarnujesz dobry weed. Gruczoły żywiczne potrzebują jak najmniejszej wilgotności ale muszę Ci przyznać ze pomagałem ostatnim październikiem znajomemu który jeszcze mieszka z rodzicami i nie miał możliwości trzmania w domu , choć na początku miał plan trzmać w szafce lecz jak powąchał i ocenił intensywność zapachu szybko zmienił zdanie , więc skonstruowaliśmy takie butelki . Obcięliśmy dna butelek 2 L a w zakrętkach zrobiśmy dziurki żeby przewlec sznurek , oczywiście do sznurka przywiązane były topy które były osłaniane przez butelkę . Sprzyjała pogoda więc potrzymał pare dni ale niektóre bardziej zbite topy zaczeły pleśnieć , więc na noc przenosił sprzęt do domu. Potrzymał tak z 12 dn. Zdjęć nie mam może kiedyś wrzuce jak dorwe znajomego napewno ma ale paliłem ziółko to było chyba early special ale napewno coś z early i smak nie był zbytnio zadowalający raczej kwaśny nie wiem czy akurat to było spowodowane tym ze było suszone w takich warunkach
Ja nie mam outdoor pytania...mam outdoor porade dla wszystkich którzy kiełkują i vegują na początku roślinki w boxach.
Wrzucajcie je od razu na 12/12.
Ja tak zrobiłem z [G13xWW]xSD...i teraz z Drubanami.
Wtedy wychodzi szydło z worka..i najszybciej rosnące...najokazalsze... pokazują jaja przy 4tym piętrze tak więc oszczędzacie czas i miejsce. W max 20 dni 12/12 ujawniają się wszystkie samce i nie musicie latać koło pokrzywy z której później będzie makumba lub chujowy blant. Wieczorem wrzuce foto i sobie ogarniecie moje durbany
Te w brązowych doniczkach były bliżej lampy. Samiec na środku w pierwszym rzędzie.
Panowie ciężko u mnie dostać zwykłą ziemie bez dodatków wiec na rozsadę kopiłem substral osmocote 3w1 z keramzytem. Dobre to jest na start dla roślinek? Troszkę obawiam sie czy im ten osmocote nie zaszkodzi.
Pzdr.
Giet z tego co czytalem to dochodzi u nas koniec wrzesnia/poczatek pazdziernika. Nie palil ja tego wiec o highu nie moge nic napisać ;|
Dzis kupilem azofoske i tam jest zastosowanie do roznych roslin. Na ktore powinienem patrzec zeby miala podobne wymagania jak MJ? Na pomidory? czy na cos innego? Prosze o odpowiedz pozdro