dalej pytam o hydrozel
mam takie pytanko, czy można ,,przedawkować" naturalne wapno ogrodowe??
przeznaczenie:
podstawowy składnik odżywczy, niezbędny do rozwoju roślin, działa natychmiastowo, stymuluje wzrost roślin, zwiększa napowietrzanie gleby, aktywuje przyswajanie substancji odżywczych, podwyższa wartość pH gleby i głównie mi o to chodzi, czy można przedobrzyć? i jakie mogą być tego skutki? bo dałem po 2 garści na dołek
zalecane dawkowanie:
nowe uprawy:
w przypadku nowych upraw lub kwaśnej gleby ok. 10kg/100m^2
stałe uprawy:
gleby lekkie 5-10kg/100m^2
gleby średnie 10kg/100m^2
gleby ciężkie 10-15kg/100m^2
kupiłem to zamiast dolomitu bo nie było, jest to granulat, typiara powiedziała że jest to lepsze niż dolomit bo siędłużej rozpuszcza ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Jest to naturalny węglan wapnia
wiem, ze jest późno, ale czy ktoś z was kiełkował już po 15 maja ? bardzo duża różnica w roślinach jest później ? a i kiedy najlepiej zacząć kiełkować automaty ? bo w tym roku pierwszy raz sie z nimi bawię i część już wykiełkowałem, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie
wiem, ze jest późno, ale czy ktoś z was kiełkował już po 15 maja ? bardzo duża różnica w roślinach jest później ? a i kiedy najlepiej zacząć kiełkować automaty ? bo w tym roku pierwszy raz sie z nimi bawię i część już wykiełkowałem, ale zastanawiam się czy nie za wcześnie