marian123
Member
Am niste nelamuriri legate de topping . Eu am facut topping la 2 plante, cu 1 luna inainte sa intre in flower. Am observat ca din locul unde am taiat si am lasat cele 2 chestii (care pe viitor sau transformat in 2 ramuri , desenate cu rosu ). Din acele 2 ramuri nu a mai iesit altele. Apoi m-am gandit , daca as fi facut topping cand planta avea 4-5 noduri as fi ramas cu o planta care ar fi ramas cu ramurile care le avea inainte de topping + cele 2 ramuri care se faceau imense ? Mai pe scurt ramaneam cu o planta cu 2 "coarne" mari cu un drac si 4-5 crengi .
La mine , pentru ca am facut topping mai tarziu coarnele acelea nu au apucat sa se dezvolte prea mult si au mai crescut si mai multe ramuri .
M-am uitat si la Big Bang care nu i-am facut topping. Am observat ca avea mai multe cracii decat plantele care le-am facut topping. Faceti-ma si pe mine sa intaleg .
1) De unde aplici taietura si cresc cele 2 coarne e normal sa numai cresca ramuri ?
2) Cum de aceasta metoda iti imbunatateste gramajul cand in loc sa iti iasa 30 de ramuri , tu faci topping cand ai 20 de ramuri si ramai cu 22 .
Explicati-mi si mie sa inteleg odata , toata treaba asta .
La mine , pentru ca am facut topping mai tarziu coarnele acelea nu au apucat sa se dezvolte prea mult si au mai crescut si mai multe ramuri .
M-am uitat si la Big Bang care nu i-am facut topping. Am observat ca avea mai multe cracii decat plantele care le-am facut topping. Faceti-ma si pe mine sa intaleg .
1) De unde aplici taietura si cresc cele 2 coarne e normal sa numai cresca ramuri ?
2) Cum de aceasta metoda iti imbunatateste gramajul cand in loc sa iti iasa 30 de ramuri , tu faci topping cand ai 20 de ramuri si ramai cu 22 .
Explicati-mi si mie sa inteleg odata , toata treaba asta .