ICMag with help from Landrace Warden and The Vault is running a NEW contest in November! You can check it here.
Prizes are seeds & forum premium access. Come join in!
O sa-mi fie cam greu sa masor juma de ml dar vad eu ce fac ! Si nu inteleg "fiind out poti pune si mai mult chiar" ? Si daca era indoor de ce nu puteam sa pun mai mult ?
Mie si sa nu am surpriza sa nu o prea "supraincarc" . Sau cand sar pune problema asta cand depasesc dublu sau mai mult ce spune pe prospect ?
dau frecvent doze de 20x sau 40x plantelor mature out si nu are nimic.
dublu poti da fara probleme daca au peste 2-3 sapt.
indoor probabil se face overfert mai repede deoarece exista mult prea putin pamant si cu siguranta nu exista atata biodiversitate in el cum intalnesti afara.
Am uitat sa-ti spun dar eu vreau sa le cresc in ghivece pana la sfarsit pentru ca asa e situatia si nu pot in pamant ! Am ghicece de 30 CM inaltime si 30 CM diametru ! Pe ele scrie 18,5 L dar din 1 sac de 50L de pamant am umplut 2 !
Are asta vreo problema in legatura cu punerea fertilizatorui ? La mine e ca la indoor (in ghiceve ma refer) doar ca am plantele afara . Afecteaza cu ceva ? Daca e o sa pun "mai limitat" si aia e !
Mi-am cumparat Optimol (niste bilute sau ce or fi impotriva melcilor) care mau costa 6,5 RON de la un pet shop mai mare. M-am uitat pe prospect si au 50 grame si scria ca acopera o suprafata de 33mp. Cum plantele mele sunt situate pe niste boschetii pe care vad ca mai urca melcii nu prea stiu ce sa fac ! Ori sa pun pe pamantul ghiveciului (dar mie cam frica atunci cand ploua sa nu fie ceva chimic pentru plante) ori sa pun sub boschetii ca sa moara melcii si sa nu se mai suie ! Voi ce zice-ti ?
Si am vazut o chestie aiurea care zicea cam asa "Dupa ploaie se repeta operatiunea." Pai cum vine asta ? Exact cand am nevoie de ele dupa ploaie cand apar melcii , atuncea isi pierd puterea.
Sa-mi spuna careva ce si cum sta treaba cu acest Optimol ! Ps : 4 G face parte din nume , produsul are 50 GRAME !
Si am vazut o chestie aiurea care zicea cam asa "Dupa ploaie se repeta operatiunea." Pai cum vine asta ? Exact cand am nevoie de ele dupa ploaie cand apar melcii , atuncea isi pierd puterea.
Furtuna de aseara mi-a daramat ghivecele si acum plantele imi arata ceva gen LST foarte trase intr-o parte !
Ce pot face sa le fac din nou forma lor naturala ? Daca le leg de un bat or sa se refaca drepte din nou ?
Pe langa asta m-am trezit cu niste puncte mici pe spatele frunzelor si nu stiu ce sunt ! Am vazut la Jorge Carvantes ceva asemanator si zicea ca sunt oua .
Pe langa asta am mai gasit si o frunza mancata cred ca de melcii !
Cand au aparut si la ele 2 seturi de frunze cu 7 care arata minunat mi se intampla atatea . Greu si cu outdoorul asta nu e asa cum credeam eu .
Am lasat-o asa ! Am pus-o jos unde sunt 3-4 ore de lumina pe zi si aia e ! E incomoda rau situatia . Am facut un cerc in jurul ghivecelor si am turnat la greu Optimol sa nu mai vad vrun melc. Chiar si asa la 3-4 ore de lumina ar trebui sa scot la sfarsit ceva nu ?
da e excelent locul m-am gandit sa pun si eu o planta numai asa de experiment. E un stalp inconjurat de o gramada de vegetatie mare si deasa dar fix in mijloc intre picioarele stalpului e gol gol .
s-a mai discutat faza asta cu stalpii de inalta tensiune.poate fi un loc bun,numai ca in anumite parti,angajatii electrica taie vegetatia din jurul lor pentru a avea mai usor acces in cazul unei interventii.sau chiar oamenii care au pamant in jurul stalpului,o taie ca sa fie frumos).ideal ar fi sa urmaresti un sezon sa vezi ce se intampla,iar daca e safe,anul urmator ai tasnit.chestia e ca poti pierde materialul de pe un loc.pace!
Romania are un avantaj mare fata de celelate tari. Cum la noi in tara nu prea merge nimica, nici agricultura nu 'prea' merge deloc => nu oameni pe campuri care ingrijesc plantatii => nu asa de multa panica pentru outdoor grow-eri. Locuri de out cu soare direct sunt foarte multe.
Ideea cu stalpii de intalta tensiune este foarte buna pentru ca acolo creste intodeauna o vegetatie nu prea mare, dar sufiecent de mare sa mascheze frumoasele noastre prietene. La stalpii de inalta tensiune nu se umbla prea des deci nu e panica foarte mare.
Day 32 - una din plante s-a indreptat total si arata perfect dreapta iar cealalta s-a indreptat mai putin si a ramas asa "intr-o parte".Totusi , am vazut ca a mai evoluat si ca s-a mai ingrosat tulpina ! Cred ca are in jur de 25-30 cm inaltime planta !
Am o mica intrebare , am vazut ca a iesit radacina un pic chiar si din ghiveciul asta mare pe care l-am pus iar apoi am bagat-o la loc usor cu degetul . Este vreo problema in asta ? Are sanse sa ajunga rootbounted pana la sfarsit , ca daca acuma a ajuns radacina la sfarsitul ghiveciului peste 4 luni unde mai ajunge )) ?